Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Michelin négy új sokoldalú és még tartósabb teherautó-gumiabronccsal egészíti ki X® MULTITM termékvonalát

2020.10.12

Forrás: Michelin, Hírek
¤ Új 315/80-R22.5 méret az X® MULTI™ Z és X MULTI™ D® családokhoz.
¤ Plusz egytonnányi tengelyterhelési lehetőség az új MICHELIN X® MULTI™ HLZ és HLT (1) abroncsokkal.


¤  Akár 30 százalékkal nő a megtehető út hossza(2).

A Michelin kiterjeszti a sokoldalú X® MULTI™ teherautó-gumiabroncsok kínálatát, amelyek elsősorban a középtávú szállítmányozás igényeire lettek kialakítva. Egyfelől új méret (315/80-R22.5) mutatkozik be az X® MULTI™ Z és az X® MULTI™ D termékcsaládokhoz, mellettük pedig két nagy terhelésű abroncs érkezik, az X® MULTI™ HLZ és az X® MULTI™ HLT. Az utóbbiak a darus tehergépjárművek és a többtengelyes vontatók pluszrakományaival kapcsolatos igényekre adnak választ, mindamellett megőrzik az X® MULTI™  abroncsok sokoldalúságát és tartósságát.

Ezek az előnyök immár elérhetőek a 315/80-R22.5 kerékméret felhasználói számára is, akik a teljes piac jelentős részét teszik ki. Mindemellett a Michelin legújabb szabadalmaztatott technológiáinak beépítése akár 30 százalékkal(2) növeli a teljes megtehető út hosszát.

Új MICHELIN X® MULTI™ HLZ és MICHELIN X® MULTI™ HLT: megnövelt kapacitás tehergépkocsik és trailerek számára

Kifejezetten loggerek és darus tehergépkocsik számára, kormányozható tengelyekhez készült a MICHELIN X® MULTI™ HLZ 385/65-R22.5 méretben. Az új HLZ koncepció tengelyenként 10 tonnára növelte a terhelhetőséget, és akár 30 százalékkal(2) növeli a megtehető kilométerek számát.

Az új MICHELIN X® MULTI™ HLZ minden úttípusra megfelelő választást jelent, jellemző felhasználási területe a belföldi és középtávú szállítmányozás. Összetétele lehetővé teszi, hogy az eredeti barázdák kevésbé legyenek mélyek, mialatt növeli a megtehető út hosszát.

A MICHELIN X® MULTI™ HLT a megnövelt terhelhetőséggel kapcsolatos fontos piaci igényre nyújt választ olyankor, amikor a háromtengelyes trailerek helyét fokozatosan átveszik a tandemek. Az új MICHELIN X® MULTI™ HLT képes tengelyenként plusz egytonnányi terhelést hordozni(1), mialatt mintázata a REGENION és a CARBION technológiák felhasználásával hosszabb életű ‒ az elődjéhez viszonyítva akár 25 százalékkal(3) több kilométer megtételét teszi lehetővé, és gördülési ellenállása is alacsonyabb.

Több vásárló profitálhat az  X® MULTI™ termékvonalból

A MICHELIN X® MULTI™ termékvonal eddig uralta a 315/70-R22.5 méretű abroncsok piacát, és a vásárlók igényeinek megfelelően most kiegészült egy 315/80-R22.5 verzióval.

A kormányzott tengelyekre fejlesztett MICHELIN X® MULTI™ Z tartalmazza a REGENION, a FORCION és az INFINICOIL technológiákat, és elődjéhez képest(4) potenciálisan 15 százalékkal növeli a megtehető kilométerek számát.

A hajtott tengelyekre való MICHELIN X® MULTI™ D elődjéhez képest(5) 10 százalékkal növeli a megtehető kilométerek számát, mintázata a REGENION technológiát építi be, foglalata pedig a POWERCOIL technológiát.

A Michelin 5 szabadalmaztatott teljesítménynövelő technológiája                                       

REGENION: az abroncs önregeneráló mintázata jó tapadást biztosít minden körülmények között, a teljes élettartama során, annak köszönhetően, hogy az elhasználódás hatására új mintázat emelkedik ki.

INFINICOIL: az abroncs köré tekert folytonos acélszál nem csupán annak rugalmasságát növeli nehéz futási körülmények között, de jobb gördülési ellenállást is eredményez és növeli a tartósságot(6).

POWERCOIL: a különösen erős acélszálak új generációja könnyebbé teszi az abroncsokat, de növeli azok hatótávját és csökkenti a gördülési ellenállásukat.

DURACOIL: az új gyöngydesign a magas ellenállású nejlon segítségével megerősíti az abroncs alsó részét és oldalfalát, és egyszerűbbé teszi az újramintázását

FORCION: ez az új anyag egy innovatív kémiai ágensből származik, és megerősíti az abroncs oldalfalát a hosszú élettartam érdekében, valamint ellenálló képességét a kopással és vágásokkal szemben.

Teljesítmény és sokoldalúság az első métertől az utolsóig

Minden X® MULTI™ abroncson feltűnik a 3PMSF szimbólum, amely jelzi a remek tapadási teljesítményt különböző időjárási viszonyok között is. Még olyankor is, amikor az abroncs már élettartama vége felé jár, és a mintázat mélysége csökkent, a MICHELIN X® MULTI™ termékek élvezik a 3PMSF minősítés előnyeit(7).

Minden más Michelin tehergépjármű-abroncshoz hasonlóan, a MICHELIN X® MULTI™ termékek mintázatát és barázdáit fel lehet újítani, amely hozzájárul a Michelin fenntarthatósági programjához. A megnövelt élettartam a körkörös gazdaság elveinek megfelelően hozzájárul, hogy a teherautó-flottákat üzemeltető operátorok csökkentsék ökológiai lábnyomukat amellett, hogy abroncsaikból kihozzák a maximális teljesítményt.

(1) Megnövelt terhelhetőség: változás a terhelhetőség mértékében a MICHELIN 385/65 R 22.5 X® MULTI™ HLT (164K)  esetében a MICHELIN 385/65 R 22.5 X® MULTI™ T (160K) abronccsal összehasonlítva tengelyenként +1 tonna. A változás pontos mértéke a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.
(2) A Michelin 2020 februárjában végzett belső tanulmánya – az abroncs élettartamának szimulálása extrapoláció segítségével a mintázat 2 mm-es megmaradt mélységéig, a 385/65 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ HLZ abroncs összehasonlítása az előző generációs 385/65R 22.5 X® MULTIWAY™ HD XZE abronccsal. Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.
(3) A Michelin 2020 februárjában végzett belső tanulmánya – az abroncs élettartamának szimulálása extrapoláció segítségével a mintázat 2 mm-es megmaradt mélységéig, a 385/65 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ HLT abroncs összehasonlítása az előző generációs 385/65R 22.5 X® MULTIWAY™ HD XZE abronccsal. Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.
(4) A Michelin belső számítása 2020 márciusában  – az abroncs élettartamának szimulálása extrapoláció segítségével, a 315/80 R22.5 méret esetében a megtehető kilométerek száma a 315/70 R22.5 mérethez képest a korábban tesztelt MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE esetében, a MICHELIN X® MULTI™ Z 315/80 R 22.5 esetében +15% a MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE 315/80 R 22.5 abroncshoz képest. Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.
(5)  A Michelin belső számítása 2020 márciusában  – az abroncs élettartamának szimulálása extrapoláció segítségével, a 315/80 R22.5 méret esetében a megtehető kilométerek száma a 315/70 R22.5 mérethez képest a korábban tesztelt MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE esetében, a MICHELIN X® MULTI™ D 315/80 R 22.5 esetében +10% a MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE 315/80 R 22.5 abroncshoz képest. Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.
(6) A Michelin Technológiai Központjának belső kutatása az INFINICOIL technológiát használó és nem használó abroncsok összehasonlításáról. Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.
(7) A Michelin 2018 februárjában végzett belső tanulmánya (Ivalo, Finnország). Vontatási teljesítmény vizsgálata havas úton (3PMSF) merev, 4x2 tehergépjármű esetében a MICHELIN X® MULTI™ D 315/70 R 22.5 abroncsokkal szerelve (mintázata megegyezik a 315/80 R 22.5 abroncséval): 3PMSF eredmény stabil három különböző kopási szint esetében (új / 8 mm megmaradt mélység / 2 mm megmaradt mélység). Az eredmény a különböző út- és időjárási viszonyok esetén eltérhet.

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékeihez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkánkkal arra törekszünk, hogy az utazás során kivételes élményben részesítsük ügyfeleinket. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127.000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártottunk. (www.michelin.com)

www.michelin.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Michelin

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: