Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Journey to Automation díjátadón elismerték a Hankook virtuális összetétel-tervezési rendszerét

2020.10.07

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A European Rubber Journal által szervezett Journey to Automation Awards (J2A, vagyis „Út az automatizálás felé”) díjátadó „Gumiabroncsgyártás – Gyártó” kategóriájában „kimagaslóan elismertként” tüntették ki a prémium minőségű gumiabroncsokat gyártó Hankook vállalatot.


A cég a díjat a virtuális összetétel-tervező rendszeréért érdemelte ki.

Neu-Isenburg, Németország, 2020. október 7. – A prémium minőségű gumiabroncsokat gyártó Hankook vállalatot a Journey to Automation Awards (J2A, vagyis „Út az automatizálás felé”) díjátadón „kimagaslóan elismertként” tüntették ki a „Gumiabroncsgyártás – Gyártó” kategóriában. A gépjárműipar egyik világvezető folyóirata, a European Rubber Journal (ERJ) által szervezett J2A díjátadó a gumiabroncsgyártók automatizálásban és a digitális transzformációban tett erőfeszítéseit jutalmazza. Az ünnepélyes megnyitón elismerték a Hankook virtuális összetétel-tervező rendszerét, amely előrejelzi a gumiabroncsok anyagtulajdonságait, és mesterséges intelligenciával történő elemzés révén megállapítja az optimális összetételt.

A 2015-ben létrehozott virtuális összetétel-tervező rendszert egy, a mesterséges intelligencia által vezérelt gumiabroncs-fejlesztés alapjait meghatározó projekt keretében fejlesztették ki. A Hankook számos adatot gyűjtött a korábbi, mesterséges intelligenciát alkalmazó abroncsokkal kapcsolatos kutatásából, és egy sor elemzést végzett annak megállapítása érdekében, hogy azok felhasználhatók-e nagy adathalmazokként, valamint alkalmazható-e a mesterséges intelligencia.

Az ezt követő években a Hankook a rangos Korea Advanced Institute of Science & Technology (KAIST) intézettel dolgozott együtt a mesterséges intelligenciát alkalmazó modell fejlesztésén. Az együttműködés révén javult a pontosság azáltal, hogy új, mesterséges intelligenciát alkalmazó technológiákat – például automatikus gépi tanulást – alkalmaztak. Ezt követte az Amazon Web Services (AWS) valamennyi folyamatba történő integrálása, lehetővé téve a Hankook számára például a virtuális összetétel-tervező rendszerből származó óriási méretű adathalmazok tárolását, feldolgozását és elemzését. A Hankook jövő évben tervezi a mesterséges intelligencia-rendszer összetétel-fejlesztési folyamatba való fokozatos integrálását, a virtuális összetétel-tervező rendszer technológiáját pedig 2023-ig szeretné tökéletesíteni.

Megtisztelő számunkra, hogy elismerték a mobilitás jövőjének megváltoztatása, valamint a digitális transzformációból eredő végtelen lehetőség érdekében tett erőfeszítéseinket. Hisszük, hogy ekötelezettségünk ezen új törekvés előremozdítása iránt nem csupán az abroncsok jövőbeni gyártásának módját változtatja majd meg, hanem a gépjárműipar területén teljes egészében új paradigmaváltást eredményez majd” – nyilatkozta Bonhee Ku, a Hankook Tire & Technology Co., Ltd. alelnöke és technológiai vezetője.

A virtuális összetétel-tervező rendszeren kívül a Hankook több mesterséges intelligencián alapuló fejlesztésen is dolgozott. Ilyen a mesterséges intelligencia alapú és digitális szenzorokkal működő „Automatic Inspection Process” ellenőrző rendszer, valamint a létesítményben előforduló esetleges meghibásodásokat előrejelző CMS+ (Hankook Condition Monitoring System) is. Ezek a fejlesztések segítik a vállalatot abban a törekvésében, hogy a digitális transzformáció területén is vezető szerepet tölthessen be az autóiparban.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu      


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: