Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hány golflabda fér el egy Tarraco csomagtartójában?

2020.10.02

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- példa nélküli kísérletként a legnagyobb SEAT szabadidő autó 760 literes csomagtartójának kapacitását tesztelik
- A Tarraco csomagtartójában 8.500 golflabda fért el anélkül, hogy túllépné a hátsó kalaptartó vonalát


- A  spanyol golfozók és az ágazat szakemberei a SEAT Tarraco-t választották „az ideális autónak”

Martorell / Budapest, 2020. október 02.– A golfjátékosok és  az iparágban  dolgozó szakemberek a SEAT Tarraco-t választották  „Az ideális autónak”  a Spanyol Média Kupa 11. alkalommal megrendezett eseményén. Ez annak köszönhető, hogy a Tarraco megfelel a golfozók által a napi használathoz illetve kedvenc sportáguk gyakorlásához felállított követelményeknek: praktikus, jól kihasználható  és  környezetbarát. Mindezek mellett csomagtartójának tároló kapacitása szintén kulcsfontosságú tényező volt. De pontosan mekkora is a Tarraco csomagtartójának kapacitása? A pontos számot egy mindeddig példátlan kisérletben találták meg.

Hány golflabda fér el egy Tarraco csomagtartójában? Ha egy golflabda átmérője 4.27 centiméter és érfogata 40.679 cm3, az ötüléses Tarraco csomagtartója pedig 760 literes, akkor hány labda fér el a csomagtartóban? Ezt két ígéretes fiatal golfozó segítségével tudtuk meg, akik közreműködtek a csomagtér ezen különleges megtöltésében.

Ütések  56-os, sand wedge ütővel. Az első néhány ütésnél a golfozók a sand wedge ütőket használják, mert ezek ideális ütők a labdák felemeléséhez és problémamentes célba juttatásához.  Az egymást követő ütésekkel elkezdik a csomagtartó megtöltését. "Az elütő pályás edzéséken egy nap  alatt több száz labdát ütünk el,  így   megszokhattuk,  hogy nagyobb  fizikai erőfeszítés nélkül egymásután ugyanarra a helyre ütjük a labdákat" - mondja Marina Martinez, aki 4 éves kora óta golfozik.

Érvényesül a gravitáció.  Miután több mint 3.300 golflabda került  be a  Tarraco-ba csomagterébe, amikor a gravitáció “átveszi a hatalmat”, és néhány labda kezd kiesni az autóból.  Itt az ideje, hogy becsukjuk az elektromos nyitó- és záró-, valamint kéz nélküli nyitó funkcióval ellátott csomagtartó ajtaját, és a kihívás megvalósítását a hátsó ülésekről folytassuk. „Nagyon kényelmes, ha a csomagtartó ajtaját kéz nélkül lehet kinyitni és bezárni. Mi mindig sok táskát és ütőt cipelünk magunkkal, és  ha  csak a lábunkat  a lökhárító alá benyújtva tudjuk nyitni az ajtót, és a felszerelést nem kell letenni a  földre ”- mondja Oriol Martinez, aki szintén a 4 éves kora óta golfozik.

100 labda egyszerre. A Tarraco csomagtartója az egyik legnagyobb a SEAT autók között, térfogata 760 liter, míg lehajtott ülésekkel 1.920 liter. Rengeteg hely van még a csomagtartóban, így a golfozók a golfütőkről áttérnek a kosarak használatára. Mindegyik kosár körülbelül 100 golflabdát tartalmaz. A labdák egymás  után esnek a  csomagtartóba, és közelebb kerülnek a csomagtér maximális kapacitáshoz: 8.000, 8.200, 8.400 darab,.. .majd jön az  utolsó kosár. Összesen 8.500 golflabda  fért be  a Tarraco csomagtartójába, anélkül, hogy azok kiestek volna a kalaptartó felett. Valódi rekord, amely megmutatja a SEAT legnagyobb SUV-jának tároló kapacitását és sokoldalú kihasználhatóságát.

A Tarraco csomagtartója

102 cm mély
103 cm széles
41 cm magas
760 literes
1.920 literes lehajtott ülésekkel

Egy golflabda méretei

45,93 gramm
42,67 mm átmérő
40,679 cm3 térfogat
352 kis bemélyedés van a felszínén

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: