Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Wayne Griffiths-t nevezték ki a SEAT új elnökének

2020.09.23

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
• A SEAT új elnökeként Wayne Griffiths október elsejétől vezeti a vállalatot és két márkáját


• Griffiths jelenlegi értékesítési és marketing vezetői szerepében az elmúlt években meghatározó szerepet játszott a SEAT rekord szintű eladásaiban, és a CUPRA márka megalapításában is kulcsfontosságú szereplő volt.
• A jelenlegi Elnök Carsten Isensee pénzügyi és informatikai ügyvezető alelnökként folytatja munkáját
• Herbert Steiner lesz a SEAT új termelési és logisztikai alelnöke

Martorell / Budapest, 2020. szeptember 23.– A SEAT Igazgatótanácsa, amelyet a Volkswagen Csoport vezérigazgatója, Herbert Diess vezet, október 1-jétől Wayne Griffiths-t nevezte ki a SEAT vállalat új elnökévé.

Griffiths a CUPRA márka vezérigazgatójaként és elnökeként folytatja tevékenységét, és egyelőre a vállalat értékesítési és marketing ügyvezető alelnöke is marad. Carsten Isensee a pénzügyi és informatikai ügyvezető alelnökként folytatja, mely tisztségeket a SEAT megbízott elnökeként is betöltött.

A SEAT Igazgatótanácsának elnöke, Herbert Diess rámutatott, hogy „Wayne Griffiths a Csoport egyik legképzettebb menedzsere. Az elmúlt négy évben rekordszintre vezette a SEAT eladásait, és vezeti az új CUPRA márka fejlesztését. Teljes mértékben támogatom, és meg vagyok győződve arról, hogy a SEAT elnökeként eltöltött ideje sikeres lesz. ” Herbert Diess köszönetét fejezte ki Carsten Isensee-nek, hogy mint megbízott elnökként „a COVID-19 hatásai által befolyásolt, kihívásokkal teli hónapokban átvette a vezetést és a felelősséget és biztosította az üzletmenet folytonosságát”.

Griffiths 2016-ban csatlakozott a SEAT-hoz mint értékesítési vezető, és magasabb szintre emelte a vállalatot. Az elmúlt három évben és 2020 első negyedévéig (a COVID előtti időszakig) a SEAT volt a leggyorsabban növekvő márka Európában. Miközben az értékesítési részleg élén Griffiths állt, az eddigi legnagyobb termék offenzíva mellett a SEAT 2016 és 2019 között több mint 40% -os növekedéssel megdöntötte minden idők eladási rekordját. Az új elnök egyben a a CUPRA márka és az újonnan létrehozott SEAT MÓ alapítói között van.

Autók iránt rajongó, karrierje a Volkswagen-csoporthoz kapcsolódik

Egy autókereskedés tulajdonosának fia, Griffiths karrierjét a családi vállalkozásban kezdte, mielőtt a nemzetközi menedzsmentet és németet tanult volna az angliai Leedsben. Griffiths karrierje a Volkswagen-csoporthoz kapcsolódott. 1989-ben kezdte az ingolstadti AUDI AG-nél. Miután két évig (1991-1993) dolgozott a SEAT-nál, visszatért a német márkához, ahol az új kereskedelmi részlegben különböző piacokon változatos felelősségi jogköröket töltött be. 2016-ban kinevezték a SEAT értékesítésért és marketingért felelős alelnökévé, 2019 januárjában a CUPRA vezérigazgatói posztját foglalta el, ez év elején pedig a CUPRA igazgatótanácsának elnökévé nevezték ki.

Az új elnök új fejezetet nyit a SEAT 70 éves történetében, egy olyan cégnél, amelynek két jól definiált márkája van, a SEAT és a CUPRA. Fő célja lesz a SEAT és márkáinak átalakítása az elektromos - és a fenntartható mobilitás felé, valamint a CUPRA márka fejlesztése. Ennek érdekében júliusban a vállalat bejelentett egy 5 milliárd eurós beruházási tervet a 2020 és 2025 közötti időszakra. Az első szakaszban a SEAT és a CUPRA 5 új elektromos és plug-in hibrid autót dob piacra 2021-ig.

Herbert Steiner, a SEAT új Termelési és Logisztikai alelnöke

A SEAT egyúttal November 1-től Herbert Steinert is kinevezte a termelés és logisztika új alelnökévé, aki átveszi a posztot Christian Vollmertől, aki a gyártási igazgatóság új tagjaként a Volkswagen márkánál folytatja pályafutását.

Herbert Steiner a grazi Műszaki Egyetemen végzett gépészmérnökként és 1998-ban csatlakozott az AUDI AG-hoz gyártásvezérlőként. 2006-ban Steiner a SEAT főtitkára lett, ezt a tisztséget 2010-ig töltötte be, amikor kinevezték a SEAT Componentes élére. A SEAT-nál töltött idő után az AUDI Hungary Motorgyártási vezérigazgatója és a Motorgyártói Igazgatóság tagja lett. 2018 óta a Volkswagen Group Components motor- és öntödei üzletágának vezetője.

Luis Comas, a SEAT és a Volkswagen Navarra Ellenőrzési és Irányítási Bizottságainak új elnöke

A SEAT Jogi szolgáltatásokért és az Üzemeltetésért felelős alelnöke Luis Comas elhagyta jelenlegi pozícióját, miután a SEAT Igazgatótanácsa a SEAT és a Volkswagen Navarra igazgatótanácsának független tagjává nevezte ki. Comas veszi át mind a SEAT, mind a Volkswagen Navarra Audit, Compliance and Governance Commission (ACGC) elnöki tisztét, és ezzel a posztot 2017 óta betöltő Josep Piqué helyére lép, amint lejár az erre a posztra vonatkozó törvényi határidő.

A Jogi Szolgáltatások és az Üzemeltetés területét integrálják a vállalat elnökségének struktúrájába. A Jogi Szolgálatok és az Üzemeltetés új vezetőjét kellő időben bejelentik, és közvetlenül a SEAT új elnökének, Wayne Griffithsnek fog beszámolni.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: