Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A DB Cargo mozdonyflottája kettős üzemmódú mozdonyokkal zöldül

2020.09.15

Forrás: Siemens, Hírek
● Új kettős üzemmódú mozdonyokra szóló keretmegállapodás jött létre a Siemens Mobility-vel
● Dízel és elektromos üzemmód egyben
● Évi nyolcmillió liter dízel üzemanyag-megtakarítás


Kevesebb dízel, kevesebb CO2, még zöldebb: a DB Cargo új kettős üzemmódú mozdonyok megrendelésével újítja meg tolató és fővonali mozdonyflottáját. A Siemens Mobility nyerte el az akár 400 mozdonyra szóló keretmegállapodást, ami  egymilliárd eurót jóval meghaladó nagyságrendű beruházást jelent. A Vectron Dual Mode mozdonyokat speciálisan a DB Cargo által tervezett szolgáltatások köréhez igazított kialakítással fogják szállítani. A DB teheráru részlege kezdetként 100 mozdonyt rendelt a 248-as sorozatból. A szállítások 2023-ban kezdődnek. 
 
Kettős meghajtás és kettős előny: gyarapodunk és a legkorszerűbb, nagy teljesítményű mozdonnyal fiatalítjuk flottánkat az ügyfeleink számára. Emellett támogatjuk a vasút környezetbarát jellegét. Ez az új mozdony illik hozzánk, mivel éppen olyan, mint mi a DB Cargo-nál: nagy, zöld és erős!” – mondta Ralf Günter Kloß, a DB Cargo Igazgatótanácsának termelésért felelős tagja. 
 
A Vectron Dual Mode mozdonnyal a DB Cargo a jövőtálló, fenntartható és gazdaságos vasúti árufuvarozásba fektet be. Mint a hagyományos dízel mozdonyok alternatívája, a Vectron Dual Mode két világból a legjobbat kínálja: az útvonal villamosított szakaszain elektromos üzemmódban működik az üzemanyag-takarékosság és a karbantartási költségek csökkentése érdekében, a felsővezeték nélküli szakaszokon pedig átállítható dízel üzemmódra, ami kiküszöböli a mozdonycsere szükségességét” – mondta Albrecht Neumann, a Siemens Mobility vasúti járművekért felelős vezérigazgatója. 
 
Dízelmozdonyokat még ma is használnak a teherkocsik ügyfél-mellékvágányra tolatásához a kocsirakomány-fuvarozási szolgáltatóknál. Még ha a fővonal villamosítva is van, az ügyfélhez vezető „utolsó mérföldet” rendszerint csak belső égésű motoros mozdonnyal lehet megtenni. A kettős üzemmódú mozdony mindkettőre képes: dízel motorral vagy a felsővezetékből jövő árammal is közlekedik. Ez a képesség egyaránt csökkenti a dízel üzemanyag-fogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást. Az új Vectron Dual Mode mozdonyokkal a DB mintegy nyolcmillió liter üzemanyagot takaríthat meg, és évente 17.000 tonnával csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást. A DB azt tervezi, hogy 2030-ra dízel mozdonyainak 70 százalékát innovatív elektromos meghajtókkal szereli föl. 

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: