Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Allianz Hungária közleménye az utasbiztosításait érintő változásokról 

2020.09.11

Forrás: MorphoCom - Allianz Sajtóközlemény
2020. szeptember 4-én megváltoztak az Allianz egyéni utasbiztosításokhoz kapcsolódó szerződési feltételek.


A változások hatályba lépésével a biztosító egyéni utasbiztosításai bizonyos országokban attól függetlenül érvényesek, hogy az adott ország a Külgazdasági és Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségnek minősül, vagy sem. A változások az Allianz Hungária bankkártyás, üzleti és egyedi utasbiztosításait nem érintik. 

Az Allianz Hungária reagálva aKülgazdasági és Külügyminisztérium szeptember első néhány napjában hozott intézkedéseire, frissítette az Allianz utasbiztosítások (ideértve az Útitárs, Téli Sportok, Extrém Sportok és Útitárs XL utasbiztosítások) szerződési feltételeit. A hatályos szerződési feltételek szerint az egyéni utasbiztosítások kiterjednek a következő országokra, függetlenül attól, hogy az adott ország szerepel az utazásra nem javasolt térségek között: Ausztria, Bulgária, Belgium, Ciprus (Görögországhoz tartozó része), Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia. 

Az Allianz Hungária által biztosított bankkártyás, üzleti és egyedi utasbiztosítások szerződési feltételei változatlanok, így ezek az utasbiztosítások nem terjednek ki az utazásra nem javasolt térségekre. Ez alól jelenleg csak az a helyzet jelent kivételt, ha ügyfelünk a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott céllal utazik a minisztérium által közzétett listán szereplő országok valamelyikébe. 

Az utasbiztosítás érvényessége ügyfelünk biztosításának szerződési feltételei szerint, a területi hatály vonatkozásában a beutazás napján kerül megállapításra, ezért a külföldi utazásra készülő ügyfeleinket – az utazás megkezdése előtt – kérjük, hogy tájékozódjanak a Konzuli Szolgálat oldalán, mivel a minisztérium ajánlásai változhatnak! Előfordulhat, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium besorolása alapján az Allianz utasbiztosításai nem érvényesek az adott országban. 

Az Allianz Hungária utasbiztosításai kiterjednek a vírusos fertőzés kapcsán szükségessé váló sürgősségi ellátásra, ez alól pedig a koronavírus-járvány sem jelent kivételt, ha ügyfelünk a fentiek szerint olyan térségbe utazik, amely nem minősül utazásra nem javasolt térségnek, vagy a biztosító által a fentiekben felsorolt országok egyikébe utazik. Amennyiben ügyfelünk vírusfertőzés miatt sürgősségi ellátásra szorul, bármely utasbiztosításunk esetében megtérítjük a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó költségeket, így az orvosi vizsgálatok, gyógyszerek, kórházi ellátás, mentés és hazaszállítás költségét a választott utasbiztosítás szerinti összeghatárig. 

Amennyiben az Allianz ügyfeleinek kérdése van utasbiztosításának érvényességével kapcsolatban, akkor az Allianz Utazási Asszisztencia éjjel-nappal hívható telefonszámán (+36-1-237-2333), vagy a travelassistance@allianz.hu email-címen ad bővebb tájékoztatást.  

Az Allianz Hungária Zrt. a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeli a személyes adatokat. Az adatkezeléssel kapcsolatosan bővebb tájékoztatás awww.allianz.hu/hu/adatvedelem.html/ oldalon található. Amennyiben a továbbiakban nem kíván információt kapni tőlünk, vagy ha elérhetőségét megváltoztatni vagy töröltetni kívánja, kérjük, jelezze a sajtoszoba@allianz.hu e-mail címen

www.allianz.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: