Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Folytatja E-offenzíváját az Opel: 2021-ben jön az elektromos Movano

2020.09.04

Forrás: Opel, Sajtóinformáció
- Jövő év végére elektromos változatban is elérhető lesz a komplett haszonjármű-portfóliót
- Összesen kilenc elektromos jármű lesz 2021 végére a legfontosabb szegmensekben
- 2024-re a teljes modellpaletta elektromos változatban is elérhető lesz


Rüsselsheim. Az Opel lendületesen folytatja elektromos-offenzíváját. A berlini SHIFT Mobility Conference alkalmával az Opel vezérigazgatója, Michael Lohscheller ma bejelentette, hogy jövőre piacra viszik a Movano elektromos változatát. „Ezáltal már 2021-ben tudunk elektromos kivitelt kínálni könnyű haszonjárműveink teljes portfóliójában“, mondta.

Szintén jövőre jelenik meg a márkakereskedőknél az elektromos Opel Combo Cargo. Az új Opel Vivaro-e pedig már a jövő hónapban a vásárlók kezébe kerül. „Különösen a könnyű haszonjárművek szegmensében nagyon fontos az elektromos modell“, húzta alá Lohscheller. „ Lehetőséget adunk a vállalkozóknak a Combo, a Vivaro és a Movano elektromos változatával a belvárosban való  emissziómentes közlekedéshez.“

Személyautóival is kínálatának következetes és gyors elekromosítására helyezi a hangsúlyt az Opel. A teljesen elektromos Corsa-e és a Grandland X Plug-In Hybrid már 2020 első negyedévétől kapható. Hamarosan elérhető lesz a Zafira-e Life tisztán elektromos változata is. Az Opel jövőbeli dizájnját képviselő új Mokkából, 2021 elején, rögtön a piaci bevezetéstől, kapható lesz az elektromos is. Szintén jövőre érkezik az elektromos Opel Combo Life és a teljesen új Opel Astra.

„Jövőre kilenc különböző elektromos modellt kínálunk vevőinknek, és jelen keszünk valamennyi legfontosabb szegmensben“, közölte Michael Lohscheller. „Megígértük, hogy elektromos lesz az Opel – és be is tartjuk. Vezető szerepet játszunk a CO2 kibocsátás csökkentésében. 2024-re valamennyi modellünkből lesz elektromos változat.“

Következetes elektromos offenzívájával, a jövőképes modellekre való fókuszálással és hatékony belsőégésű motorjainak további tökéletesítésével a közelmúltban jelentősen csökkentette CO2-kibocsátását az Opel. Átlagos flotta-emisszióját 2019 végéig 20 grammal mérsékelte 2018-hoz képest. Majd 2020 első felében, Németországban, további 13,5 százalékkal – amellyel vezető szerepet tölt be a két százalék fölötti piaci részesedésű gyártók között.

Az elektromos Movano bejelentése a következő lépés az Opel E-offenzívájában, illetve a CO2-emisszió leszorításában. A PSA Csoporton keresztül az Opel és a Total leányvállalata, a Saft között kötött megállapodás keretében létrejött az “Automotive Cells Company” elnevezésű joint venture. E partnerséggel a résztvevők 2023-tól világklasszis szereplők lesznek a nagyteljesítményű autóipari akkumulátorok fejlesztésében és gyártásában. A bordeaux-i kutató-fejlesztőközpont és a kísérleti üzem Nersacban (Franciaország) már hozzálátott az új lítiumion-cellatechnológia kifejlesztéséhez. E fázist követően tervezik a tömeggyártás indítását, két „giga-gyárban” Douvrinben (Franciaország) és Kaiserslauternben (Németország). Rüsselsheimben az Opel máris felszerelt 350 töltőállomást a bővülő elektromos jármű flották támogatására.

Az Opel
Az Opel az egyik legnagyobb európai autógyártó. 1862-ben alapították Rüsselsheimben, az autógyártást 1899-ben kezdte. Az Opel 2017 augusztusa óta a PSA csoporthoz tartozik. Az Opel, Vauxhall testvérmárkájával együtt, több mint hatvan országban van képviselve, és 2018-ban több mint egymillió járművet adott el. Jelenleg az Opel járműkínálatának villamosítására törekszik, fenntartható sikerrel biztosítva ügyfelei jövőbeli mobilitási igényeinek kielégítését. 2024-ig valamennyi európai modellsorozatából lesz elektromos kivitel is. Ez a stratégia a PACE! vállalati terv része, amelynek célja fenntarthatóan nyereségessé, globálissá és elektromossá tenni az Opelt.

www.opel.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: