Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Városban kibocsátás mentes, de utazásokhoz nagy hatótávolságú: megkezdődött a Golf eHybrid és a Golf GTE forgalmazása

2020.09.03

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
- Két új plug-in hibrid modell: a Golf eHybrid teljes elektromos hatótávolsága akár 80 kilométer, míg az erősebb Golf GTE akár 62 kilométert is képes megtenni egy töltéssel


- Golf eHybrid: az új Golf eHybrid hajtóműve a maximális kényelmet szolgálja, és 150 kW (204 LE) rendszerteljesítménnyel rendelkezik
- Golf GTE: a kiegészítő elektromos energiának köszönhetően az új Golf GTE Performance hibrid hajtása felveszi a versenyt a Golf GTI 180 kW-os (245 LE) teljesítményével.

A Volkswagen két új plug-in hibrid verzióval villamosítja a Golf nyolcadik generációját: a Golf eHybrid és a Golf GTE. Ez azt jelenti, hogy első alkalommal mostanra nem kevesebb, mint két Golf is kapható plug-in hibrid modellként. A Golf eHybrid a maximális kényelmet szolgálja, és 150 kW (204 LE) teljesítményt nyújt

Mindkét modell értékesítése most kezdődik, Magyarországon várhatóan az elkövetkező hónapokban lesznek elérhetők a Volkswagen márkakereskedésekben. Az év végéig összesen nyolc különböző Golf és Golf Variant típus kerül piacra hibrid hajtással - a Golf tehát a márka legnagyobb hibrid választékkal rendelkező termékcsaládja lesz.

Az új Golf plug-in hibrid verziók 50% -kal nagyobb energia kapacitással (13 kWh) rendelkeznek, mint a Golf Mk7 plug-in hibrid hajtása. Ez nagyobb elektromos hatótávolságot tesz lehetővé. Feltöltött akkumulátor esetén a Golf eHybrid és a Golf GTE elektromosan indul, ezért nulla helyi kibocsátással jár. A Golf eHybrid akár 80 kilométert is képes teljes elektromos üzemmódban megtenni, míg a Golf GTE akár 62 kilométeres helyben nulla károsanyag-kibocsátási távolsággal büszkélkedhet. Az E-MODE lehetővé teszi a teljes elektromos vezetést országúton és autópályán is. Az TSI motor (turbófeltöltős benzinmotor) automatikusan bekapcsol nagyobb sebességnél - az aktivált hibrid üzemmódtól, a vezetési profiltól vagy az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően. A hajtás ekkor gazdaságos hibrid üzemmódban működik, ami lehetővé teszi az e-Hybrid elképesztően nagy, akár 870 km-es vegyes üzemű hatótávolságát, ami a Golf GTE-vel 745 km (NEDC).

A sebességváltásért minden esetben a DSG 6 fokozatú kettős kuplungos sebességváltó felel. Hosszabb utak esetén az elektromos energiát tárolhatja a célállomás lakott területére történő behajtáshoz, így a városban történő vezetés helyben nulla károsanyag-kibocsátással lehetséges.

A Volkswagen a Golf eHybrid-et az előkelő „Style” felszereltségi verziókban kínálja. Az elődhöz hasonlóan a Golf GTE-t is ismét független modellként kínálják testre szabott GTE felszereléssel. Mindig a fedélzeten: olyan funkciók, mint a Digital Cockpit Pro (digitális műszerek), a „Discover Media” navigációs rendszer, beleértve a streaminget és az internetet, DAB +, mobiltelefon interfész induktív töltési funkcióval, hangvezérlés, Dinamikus útjelzés kijelző, többfunkciós bőr kormánykerék, komfortos sportülések (eHybrid), Travel Assist a támogatott vezetéshez 210 km/h-ig (beleértve az adaptív sebességtartó automatikát és a sávtartó rendszert), Front Assist autonóm vészfékezés funkcióval, Air Care Climatronic automata légkondicionáló, start/stop rendszer fékezéskori energia-visszanyeréssel, V2X helyi figyelmeztető rendszer, új Keyless Start kulcs nélküli komfortindítási funkció, LED Plus fényszórók és LED-es hátsó lámpa egységek, valamint könnyűfém keréktárcsák. A Golf GTE emellett olyan részletekkel is fel van szerelve, mint az egyedi lökhárítók, valamint az egyedi prémium sportülések beépített fejtámlákkal és egy LED-es fénysávval a hűtőrácsban.

Az új Golf eHybrid és Golf GTE, a Volkswagen széles körű termék offenzívájának legújabb modelljei. A nyolcadik Golf-generációban elérhető különféle változatok száma ezen offenzíva részeként bővül. A következő hetekben olyan ikonikus sportos modellek kerülnek piacra, mint az új Golf GTI, Golf GTD és Golf R, és hamarosan sor kerül az új Golf Variant piaci bevezetésére is. Az mild hibrid modellek is egyre fontosabbak. Az új Golf eTSI az első 48 V-os mild hibrid hajtással (110 kW / 150 LE) már kapható. Az eTSI további teljesítmény szintű modelljei 2020 vége előtt érkeznek.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: