Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Felelősséggel az e-mobilitás jövőbeni térnyeréséért

2020.09.09

Forrás: ABB, Hírek
Az Elektromos Járművek Világnapján (szeptember 9.) a járművezetők több mint 60 országból vállaltak kötelezettséget arra, hogy a jövőben elektromos meghajtású járműre térnek át


Az ABB és a Green TV által indított online kötelezettségvállalási kampány keretében arra ösztönzik a járművezetőket, hogy ismerjék fel azt a döntő szerepet, amelyet a villamos járművek a fenntartható mobilitás térnyerése terén játszhatnak, és ezt elősegítendő vállalják, hogy a következő autójuk elektromos meghajtású lesz.

Az eddigi eredmények már jelzik, hogy mely országok járművezetői a legaktívabbak. A jelentkezők listáját jelenleg az Egyesült Királyság vezeti, innen érkezett a kötelezettségvállalások 29%-a. A briteket India (13%) és az USA (11%) követi.

Az ABB-nek az Elektromos Járművek Világnapja csapatával kötött partneri együttműködése tovább erősíti a vállalat azon szerepét, amelyet névadó szponzorként az ABB FIA Formula-E bajnokság támogatásában vállalt. Az elektromos hajtású versenyautók számára kiírt ABB FIA Formula-E egyik fő célja, hogy a műszaki innováció verseny körülmények közötti gyorsításával elősegítse az e-mobiltás fejlődését.

Tarak Mehta, az ABB Energetika üzletágának vezetője így nyilatkozott a kampányról: „Az elektromos járművek első világnapja, szeptember 9-e, fontos mérföldkőnek számít az e-mobilitás történelmében. A kezdeményezés fő partnere, az ABB nagy örömmel tapasztalja, hogy világszerte már számos járművezető írta alá a kötelezettségvállalást, és tett határozott lépést a fenntartható közlekedés fejlesztéséért.

Mi az ABB-nél elkötelezettek vagyunk az e-mobilitás ügye mellett, és arra ösztönözzük a járművezetőket, hogy a fenntartható közlekedés érdekében térjenek át villamos hajtású járművekre. Az e-mobilitás támogatójaként kísérleti programot indítottunk az ABB járműflottájának elektromos hajtásra történő átállítására. A program első állomása az Egyesült Királyság lesz, amelyet további országok, másodikként Hollandia követ majd.

Az Elektromos Járművek Világnapja kampányhoz számos partner és iparágvezető cég csatlakozott, amelyek büszkén ünneplik az e-mobilitás fejlődését és az e-járművek támogatását célzó erőfeszítéseket. Az online esemény keretében virtuális szemináriumokat tartottak többek között olyan lényeges témákról, mint a „zöld gazdasági fellendülés” és az elektromos hajtású autók értékesítése. Az esemény a közösségi médián és a Worldevday.org weboldalon hasznos felületet biztosít az e-mobilitási anyagok számára, és tájékoztat a villamos hajtásra alapozott közlekedés jövőbeli térnyerését célzó erőfeszítésekről is. 

Ade Thomas, a Green.TV alapítója így nyilatkozott: „A villamosított, fenntartható közlekedésre történő gyors áttérés ügye még sohasem volt sürgetőbb. Bízunk abban, hogy az Elektromos Járművek Világnapjának megrendezésével sikerült rávilágítanunk a közlekedés dekarbonizációjának szükségességére, és arra ösztönzünk mindenkit, hogy a villamos hajtásra a jólét elérésének eszközeként tekintsen, amely segít magvalósítani a fenntartható életmódot.”

Az e-mobilitás terén globális piacvezető ABB elkötelezett a szektoron belüli innováció további erősítése, valamint az elektromos járművek szélesebb körű elfogadásának támogatása mellett. Az egyedülálló villamosítási szakértelemmel rendelkező ABB már több mint 14.000 DC villámtöltőt értékesített a világ több mint 80 országában. Az ABB a fenntartható közlekedési megoldások nemzetközi elterjesztésében szerzett érdemeiért nemrég vehette át a Global E-mobility Leader 2019 díjat.

Van még idő további vállalások megtételére! Kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.worldevday.org/ev-pledge. A járművezetőket e-jármű vásárlására vonatkozó vállalások megtételére ösztönző kampány az Elektromos Járművek Világnapján még nagyobb fokozatba kapcsol. A világnapon a kampánypartnereink és támogatóink globális hálózata számos eseménnyel támogatja majd a kezdeményezés sikerét, és rendszeresen frissítik majd a jelentkezési adatokat is.

Az Elektromos Járművek Világnapjához kapcsolódó, e-jármű vásárlására vonatkozó vállalások terén jelenleg az alábbi 10 ország áll a ranglista élén:

Rangsor ; Ország ; összes jelentkezés %-ában

1 ; Egyesült Királyság ; 29% 

2 ; India ; 13%

3 ; Amerikai Egyesült Államok ; 11%

4 ; Finnország ; 6%

Joint 5 ; Kanada ; 4%
Joint 5 ; Svédország ; 4%

Joint 7 ; Németország ; 3%
Joint 7 ; Ausztrália ; 3%

9 ; Új-Zéland ; 2%

10 ; Olaszország ; 2% 

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális mérnöki vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 144.000 tehetséges munkatársa garantálja. www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - ABB ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: