Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hörmann szállította a kapukat és a rakodástechnikát az Erlensee logisztikai központhoz

2020.08.17

Forrás: Stern Communications - Hörmann Sajtóközlemény
A német székhelyű Hörmann vállalat számos alkalommal bizonyította, hogy kiváló szolgáltatást nyújt az ipari ingatlanok kiépítése során.


A széles körű kínálat, illetve a megbízható minőség győzte meg a Fäth építés- és ingatlanügyi igazgatóságot is. A vállalat egy egykori légibázis területén építtetett egy 27.000 négyzetméteres logisztikai ingatlant, amelyet egyedileg alakítottak ki a különböző bérlők igényeire szabva. A Hörmann szállította a kapuk és a rakodástechnika nagy részét.

A logisztikai ingatlanfejlesztés egyre fontosabb szerepet játszik a Fäth vállalat számára, legújabb projektjei közé tartozik az Erlensee Logisztikai Központ, mely 2018-ban épült föl egy egykori légibázis területén. A kapuk és a rakodástechnika nagy részét a Hörmann szállította. „Szeretünk a Hörmannal együtt dolgozni, ez egyrészt a széles és magas minőségű termékpalettának köszönhető, másrészt pedig a közeli kirendeltség kiváló szolgáltatásának.” – magyarázza Ferdinand Fäth, a BIVF második generációs vezetője. 

A 60.000 négyzetméteres területre egy 27.000 négyzetméter nagyságú épületet építettek, mely két csarnokkomplexumból és egy irodai épületből áll. Az összes épületegység már a befejezés előtt bérlőkre talált. „A központi és frekventált elhelyezkedés miatt a bérlők érdeklődése a kezdetektől magas volt” - emlékszik vissza Fäth. Az ingatlant bérbe vevő vállalatok számára elsősorban a gördülékeny szállítás, rakodás, illetve a biztonságos tárolás számítanak kiemelt szempontnak. 

A Bergler Industrie Service mint vezető logisztikai szolgáltató, a kartondobozokat közvetlenül a szomszédos gyárcsarnokból egy átjárón keresztül szállítja a logisztikai központba, ahol tárolják és később tehergépkocsikra rakodják. A munkafolyamatok könnyű lebonyolításához kiválóan illeszkednek a Hörmann kézi működtetésű szekcionált kapui, amelyek PU-kihabosított lamellákból állnak és ujjbecsípés elleni védelemmel vannak ellátva. Az ipari szekcionált kapuk rendkívül praktikusak, ugyanis függőlegesen nyílnak, így a kapu előtti és mögötti tér szabadon marad. A nyitott kapu elemei, vízszintesen a födém alatt, függőlegesen a nyílás fölött, vagy a tetőt követő helyzetben állnak. 

Az Erlensee Logisztikai Központban a kapuk különösen erősek és nagyon jól hőszigeteltek, ráadásul a Hörmann Duratec, karcálló üvegezéssel rendelkeznek, így a műanyag üvegezés hosszú ideig védve van a karcokkal szemben. Ez a megoldás a biztosítja a kilátást, valamint a csarnokok belsejébe a természetes fény bejutását is. 

A biztonságos környezet nem csak a munkavállalók és a munkaeszközök szempontjából lényeges tényező. Számos ipari körülmények között tárolt termék speciális ellátást igényel, így van ezzel például a logisztikai komplexum egyik legnevesebb bérlője is, az M.S.G. Frucht GmbH, amely konyhakészre vágott és csomagolt zöldségek és gyümölcsök gyártóhelyszíneként használja a területet, a gyártáshoz pedig 2-6 Celsius fok közötti benti hőmérséklet szükséges. A hűtőházi kialakítás megoldását ebben az esetben végül 19 db különösen jó hőszigetelésű SPU67 Thermo szekcionált kapu és 17 db egyhéjú burkolattal ellátott LHC 2 előtétzsilip adja, mely védi a személyzetet és az árut is a rakodáskor az időjárás viszontagságaival szemben. A duplafalú acéllamellás kapuk minimalizálják a hőveszteséget és emiatt különösen alkalmasak élelmiszeripari és hűtött csarnokokhoz. 

Az építkezés során a hosszú élettartamra törekedtek a kivitelezők a fenntartható magas minőség a bérlők egyedi igényeihez igazodva. A megbízható üzemi folyamatok zavartalan működtetéséhez elengedhetetlen a személyre szabott, egyedileg kialakított berendezés, amely hatékonyan optimalizálja azokat.

www.hormann.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: