Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A válság ellenére is kiemelt cél a pozitív és stabil mûködési cash-flow

2020.08.12

Forrás: Rába, Hírek
A RÁBA Nyrt. 19,2 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta 2020 első félévét. A társaság a működési hatékonyság növelésével, a stratégiai tervekbe illeszkedő, előre mutató fejlesztésekkel ellensúlyozza a koronavírus okozta válság rövid és hosszútávú hatásait.


A globális piacokon működő Rába 2020 második negyedéves gazdasági környezetét már egyértelműen a COVID-19 járvány okozta válság határozta meg. A vevők termelése leállt, drasztikusan visszavágták a megrendelésállományt, a visszaesett kereslet miatt pedig csökkent a gyártási és értékesítési volumen. A társadalmi szinten érzékelhető óvatos optimizmus mellett a gazdasági kilátások továbbra is bizonytalanok, egyelőre lehetetlen megbecsülni, hogy a közeljövőben milyen minőségi és mennyiségi változások hathatnak a keresletre a társaság fontos piacain.

A visszazuhant megrendelésállomány ellensúlyozására a Rába olyan intézkedéseket vezetett be, amelyek célja a vállalat működésének hozzáigazítása a megváltozott működési környezethez. Ilyenek a gyártási rugalmasság növelése, a kapacitások konszolidálása, a működési hatékonyság és a működőtőke forgási sebességének megőrzése, az adminisztrációs és értékesítési költségek csökkentése.

Pozitívnak tekinthető, hogy a  járvány okozta gazdasági válság viszonylag kedvező helyzetben érte a vállalatot, mivel a stabil pénzügyi helyzet mellett befejeződött a részvényesek által 2016-ban jóváhagyott, mintegy 10 milliárd Ft nagyságrendű technológiai szintváltási program. Az elmúlt hetekben – a válság közepén – sikeresen megtörtént az új kapacitás teljes beintegrálása a gyártási folyamatokba, így a vevőket már a világ élvonalába tartozó minőségben szolgálja ki a Rába. A kedvező vevői fogadtatás megerősíti, hogy a társaság stratégiai érdeke az innováció folytatása és a kulcskapacitások fejlesztése, a versenyképesség és a piaci pozíció további erősítése érdekében.

Az elmúlt évtizedekben több válságot is megélt a Rába, de minden alkalommal megtalálta a helyes válaszokat, és végrehajtotta azokat az intézkedéseket, amelyeknek köszönhetően a vállalat megerősödött, és tudott élni a konszolidáció teremtette új lehetőségekkel. Az elmúlt évben kidolgozott stratégiánk fontos része az „előre menekülés”, amely az új helyzetben kiemelt fontosságú. Szándékunk szerint innovációval, kulcstermék- és technológiafejlesztési programjaink folytatásával, újabb akvizíciós lehetőségek felkutatásával, valamint a szakértők várakozása szerint rövidülő és átrendeződő ellátási láncok potenciáljának a kihasználásával építjük a vállalat jövőjét. Ehhez a jelenlegi piaci viszonyok között is biztosítanunk kell a vállalat stabil működését. Amennyiben egy második pandémiás hullám nem mélyíti tovább a válságot, kiemelt cél erre az évre is a pozitív és stabil működési cash-flow és a nyereséges működés helyreállítása a második félévben” – hangsúlyozta Pintér István, a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: