Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő - 2020. 08. 07.

2020.08.07

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ 304.596 fő utazott júliusban repülővel Budapestről
¤ Letölthető karanténűrlapok: az utasok is segíthetik az országba történő beléptetés gördülékenységét


¤  Újra birtokba vehetik az utasok a megújult check-in csarnokot

304.596 fő utazott júliusban repülővel Budapestről

Utas- és cargo forgalom

Az előző hónaphoz képest több, mint háromszorosára nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban: míg júniusban 84.781 utas fordult meg a főváros repülőterén, addig ez a szám júliusra 304.596 főre emelkedett. Habár ez a tavaly júliusi utasszámhoz képest 81%-os visszaesést jelent, a legfrissebb adatokon már jól látható az utazási kedv fokozatos visszatérése, amely nagyrészt az új és újrainduló járatoknak, az egyre bővülő útvonalkínálatának köszönhető – augusztusban már heti 500 közvetlen légijárat érhető el Budapestről, 98 úticélra. Az utazási kedv visszatéréséhez az is hozzájárul, hogy – a budapesti repülőtéren bevezetett egészségvédelmi intézkedéseknek és rendszeres fertőtlenítő takarításnak köszönhetően – az utasok biztonságosnak ítélik a légi utazást Budapestről.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2020 júliusában 10.695 tonna teherárut kezelt.

Letölthető karanténűrlapok: az utasok is segíthetik az országba történő beléptetés gördülékenységét

A Budapest Airport és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság online, letölthető formátumban is elérhetővé tette azokat az űrlapokat, amelyeket a karanténkötelezettség alá eső (piros vagy sárga besorolású) országokból érkező utasoknak kell kitölteniük.

A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy amennyiben karanténkötelezettség alá eső országból érkeznek Magyarországra, és - a vonatkozó kormányrendeletben részletezett szabályozások értelmében - hatósági házi karanténba kell vonulniuk, a letölthető űrlap előzetes kitöltésével segítsék az országba történő beléptetési folyamat gördülékenységét. Jelentősen csökken az államhatáron a várakozási idő, ha az utas él az előzetes kitöltés lehetőségével. Az űrlapot a Magyarország területére történő belépéskor a hatóságok érvényesítik, az utasoknak csak a személyes adatokra vonatkozó részt szükséges kitölteniük.

Az űrlap itt érhető el:
https://www.bud.hu/covid_19/ki_es_beutazassal_kapcsolatos_informacio  

Az érkező utasok ellenőrzésére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a vonatkozó kormányrendeletnek és a hatósági eljárásrendnek megfelelően zajlik. A  Budapest Airport a zöld besorolású országból érkező utasokat és a piros, illetve sárga besorolású országból érkezőket külön területen kezeli, így a beléptetés folyamán a karanténkötelezettség alá eső utasok nem érintkeznek a zöld országból érkező utasokkal.

Újra birtokba vehetik az utasok a megújult T2A indulási csarnokot

A Budapest Airport az alacsonyabb forgalom időszakát kihasználva padlóburkolat-cserét végzett a 2A Terminál indulási (check-in) csarnokában. A csarnok területét augusztusig ütemekre bontva, a forgalom élénkülésének megfelelően vehette újra igénybe az utazóközönség. Az új burkolat világos színe letisztult, egyszerű, jól átlátható térélményt kölcsönöz.

www.bud.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: