Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

igm sorozatpróbák: additív felrakóhegesztés

2020.08.11

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Az igm Robotersysteme AG az elmúlt héten sikeres additív felrakóhegesztési teszteket hajtott végre.
Példa: gyártóberendezés szállítócsiga felrakó hegesztése


A szállítócsigákat általában öntéssel készítik, majd utána történik a megmunkálásuk.  Mivel az igen sokféle csigaméret gyártása számos drága egyedi öntőformát igényel, ezért a költséghatékonyabb gyártás kialakítás érdekében tesztelésre került a felrakó hegesztés alkalmazása.

A felrakó próbahegesztéseknél az igm hegesztő robotrendszert Fronius áramforrással és CMT  eljásrásváltozattal szerelték fel, hogy a hőbevitelt a lehető legkisebb szinten tudják tartani. Lézerszenzoros varratkereséssel a megadott próbatestekre mintegy 50 varratsor került felhegesztésre.

Egy speciálisan kifejlesztett szoftver a robot programozási idejét minimálisra csökkenti. Csak a kiindulási pontot kell megadni, majd az igm iScript programozási nyelv alkalmazásával a vezérlés automatikusan kiszámítja a varratsorok számát és az optimális hegesztési helyzeteket. Az igm robotvezérlése lehetővé teszi a dinamikus program sorrendet. A teljesen integrált szenzortechnika meghatározza a teljesítményt és pozíciót is. Ezzel a felrakott varratok magassága automatikusan módosul.

iSCRIPT – egyszerűvé teszi a programozást

Az iSCRIPT a Lua Script programozási nyelv integrációja a K6 robotvezérlés szoftverébe. Teljes hozzáférést biztosít a szabványos Lua rendszer összes funkciójához, emellett alkalmas interfészek biztosítják a program lépések megváltoztatását, a bus be- és kimenetekhez való hozzáférést, valamint a berendezés állapotának ellenőrzését.

A Lua egy olyan kiterjesztett programozási nyelv, amely adatmegadásokkal támogatja az általános eljárásprogramozást. Funkcionális és adatvezérelt programozási lehetőséget kínál munkadaraborientált programozásoknál.

A sikeres teszthegesztésnek köszönhetően az igm Robotersysteme AG ezennel megkezdi a automatizált felrakóhegesztés lehetséges rendszerkoncepcióinak kidolgozását.

www.igm-group.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - igm ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: