Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Szeptember 1-jén, Prágában ünnepli a ŠKODA az új ENYAQ iV világpremierjét

2020.07.29

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› Körvonalai ízelítőt kínálnak a ŠKODA új, tisztán akkumulátorhajtású elektromos SUV-modelljéből
› Az ENYAQ iV a ŠKODA első modelljeként épül a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjára (MEB)


Mladá Boleslav/Budapest 2020. július29. – Új ENYAQ iV modelljével a ŠKODA nagy lépést tesz előre elektromos mobilitási stratégiájának megvalósítása útján. E tisztán akkumulátorhajtású elektromos SUV-modell a ŠKODA első sorozatgyártású gépkocsijaként épül a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira. A cseh autógyártó most egy az autó körvonalait ábrázoló képet mutat be, így kínálva ízelítőt idei legfontosabb újdonságából. A ŠKODA ENYAQ iV a hosszú távon fenntartható autózás élvezetes vezetési élményével és a márkára jellemző nagyvonalú térkínálattal ötvözi érzelmekben gazdag vonalvezetését és kiegyensúlyozott arányait.

Az új ŠKODA ENYAQ iV sziluettje már a márka új zászlóshajójának arányait sejteti. Rövid orrkialakítása és megnyújtott tetővonala a márkára jellemző nagyvonalú térkínálat mellett gondoskodik dinamikus formavilágról – az új SUV-modell belterében így a ŠKODA KODIAQ utasteréhez hasonló méretű hely áll rendelkezésre, noha hosszúsága a ŠKODA OCTAVIA méretét sem éri el.

Hajtásrendszerét tekintve az ENYAQ iV hátsó- vagy összkerékhajtással áll majd rendelkezésre, emellett három akkumulátorméret és ötféle teljesítménylépcső szerepel majd a kínálatban. Az ENYAQ iV gyorstöltésre is alkalmas, a maximális töltőteljesítmény akár 125 kW. Hatótávja a WLTP-ciklus szerint akár az 500 kilométert is elérheti, ami a mindennapok ideális kísérőjévé avatja e praktikus, tisztán akkumulátorhatású elektromos SUV-modellt.

A ŠKODA új csúcsmodelljének bemutatója a vállalat alapításának 125. évfordulójára rendezett ünnepségek egyik csúcspontja, s 2020. szeptember 1-jén – többek között a ŠKODA Storyboard oldalán, illetve különböző közösségimédia-csatornákon – élőben közvetítik a cseh fővárosból, Prágából a ŠKODA története e mérföldkőnek számító eseményét.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2018-ban több mint 1,25 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: