Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook Tire tehergépkocsikra és autóbuszokra tervezett abroncsokkal bővíti a Laufenn márkát

2020.07.27

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Az abroncsgyártó Hankook Laufenn márkajelzéssel új termékcsoportot dob piacra Európában.


A Laufenn tehergépkocsikra és autóbuszokra tervezett abroncsai főként az európai piac második rétegére fókuszálnak, olyan vásárlókra, akiknek fontos a megbízhatóság és a minőség, amelyet egy elismert, prémium abroncsgyártóval kapcsolatban álló márka biztosíthat. A Laufenn áru- és személyszállításra, valamint építőipari járművekre tervezett abroncsait kilenc mintázattal, összesen 31 keresett cikkel forgalmazzák majd. A termékkínálat már induláskor is a piaci igények 85%-át lefedi, az abroncsok többségén megtalálható a 3PMSF jelölés.

Neu-Isenburg, Németország / Rácalmás, Magyarország, 2020. július 27. – A prémium abroncsgyártó Hankook a Laufenn márka égisze alatt új, tehergépkocsikra és autóbuszokra tervezett abroncsokat dob piacra Európában. A Laufenn 2015 óta a Hankook másodlagos márkájaként komoly hírnévre tette szert a személyautó-abroncsok terén, köszönhetően vonzó ár-teljesítmény arányának. Stratégiai szempontból a márka tehergépkocsi- és autóbusz-abroncsait főleg a kisebb flottapartnerek és a költségtudatos üzemeltetők számára ajánlják, akik megbízható, ugyanakkor megfizethető minőséget keresnek. Az új termékcsalád feladata a Laufenn márka további erősítése, valamint a Hankook márkával együttesen a közös eredmények növelése.

A Laufenn új tehergépkocsi- és autóbusz-abroncsai értékes részét képezik a Hankook Tire teljes termékpalettájának” – nyilatkozta Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „Ezzel is tovább erősítjük a vásárlóinkban a teljes körű portfolióval bíró, prémium abroncsgyár imidzsét.” Guy Heywood, a Hankook Tire Europe tehergépkocsi és autóbusz (TBR) részlegének marketing- és stratégiai igazgatója a következőket tette hozzá: „Számunkra ez egy kivételes lehetőség. A kereskedelmi használatra szánt tehergépkocsi- és autóbusz-abroncsmárkánkkal a Hankook TBR kínálatát is fejlesztjük, így az prémium márkaként a kapcsolódó technológiai innovációkkal, teljes körű szolgáltatásokat tud nyújtani.

A Laufenn tehergépkocsi- és autóbusz-abroncs választéka kezdetben elsősorban a regionális teherforgalom, az utolsó mérföldes szállítás, a tömegközlekedés és az építőipari járművek részére kínál termékeket. Minden mintázat utánvágható és újrafutózható, a futófelület eredeti, mély mintázata pedig remek futásteljesítményt biztosít. Az elismert szövetváz-technológiát és a futófelület anyagösszetételének szakértelmét figyelembe véve kilenc különböző futófelület érhető majd el a termékek indulásakor, amely a 31 cikkel együtt lefedi a piaci igények jelentős részét. Az abroncsok 80%-án megtalálható a 3 hegycsúcs + hópihe (3PMSF) jelzés, amely a téli időjárási körülmények között is biztonságos vezetés garanciáját szimbolizálja.

A Laufenn abroncsainak futófelületei közül öt mintázatot a regionális szállítmányozás, hármat pedig az építkezési és logisztikai járművek igényeire szabtak, míg egy mintázatot a helyi és helyközi tömegközlekedés szükségleteihez terveztek.

A regionális szállításra tervezett futófelületű abroncsok használhatóak kis- és nagyteherautókon, illetve autóbuszokon is. A kormányzott pozícióra tervezett Laufenn abroncsok – LF 21 a regionális és nagy távolságú, az LF22 pedig a regionális szállítmányozáshoz – számos járművön remekül használhatóak a többi között kiváló kopásállóságuknak köszönhetően. A Laufenn LZ22 meghajtott tengelyre szerelhető abroncsának kemény futófelülete hosszú élettartamot és egyenletes kopást biztosít a regionális szállítmányozáshoz. A Laufenn LF90 és LF91 szintén a regionális szállítmányozás igényeinek megfelelő, több méretben is kapható abroncs pótkocsi pozíciókra.

A Laufenn közúton és terepen is alkalmazható tehergépkocsi abroncs választéka lefedi azon ügyfelek igényeit is, akik flottájukkal gyakran szolgálnak ki építkezéseket. A Laufenn LR01 és LR02 abroncsai ennek megfelelően nehéz körülmények között is helytállnak a talaj egyenetlensége okozta megerőltetés ellenére is.

A Laufenn LR53 kiemelkedő kopás- és  vágásállósága miatt megbízható választás a meghajtott tengelyek kerekeire, így mind a közút, mind a terep kihívásaival szemben remekül helyt áll.

A városi utakra a Laufenn egy széleskörűen  használható, bármelyik tengelyre felszerelhető abroncsot kínál, amely kifejezetten a városi buszközlekedés igényeit tartja szem előtt. Az LF60 kiemelkedő nedves tapadást és alacsony gördülési zajt kínál a városi tömegközlekedés járművei számára.

A Laufenn új tehergépkocsi- és autóbuszabroncs-kínálata 2020 júliusától elérhető a kiválasztott országokban, köztük Magyarországon. Az indulási portfolió ennek megfelelően tükrözni fogja az adott ország piaci igényeit, és hol egy szélesebb értékesítési stratégia része lesz, hol exkluzív forgalmazási jog vonatkozik majd rá.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: