Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Knorr-Bremse: A vártnál lényegesen jobb pénzügyi teljesítmény 2020. II. negyedévében

2020.07.16

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
- Második negyedévre vonatkozó előzetes számadatok: 1,4 milliárd EUR körüli bevétel, rendkívül egészséges, kb. 17%-os működési EBITDA-marzs.


- 2020. évi kilátások: várhatóan 5,8-6,2 milliárd EUR közötti bevétel, 16,0-17,5% közötti működési EBITDA-marzs.

München, 2020. július 16. – A Knorr-Bremse AG teljesítménye a koronavírus-világjárvány miatt várt üzleti visszaesést ellensúlyozva 2020. II. negyedévében jelentős mértékben haladta meg a várakozásokat. Az előzetes adatok alapján a társaság 2020. április-június közötti időszakban várható bevétele kb. 1,4 milliárd EUR (előző év: 1,8 milliárd EUR), míg a működési EBITDA-marzs 17% körüli (előző év: 19,1%).

A Vara Research 2020. június 15-i jelentése szerint az elemzői becslések mindössze 1,2 milliárd EUR bevételt és 9% működési EBITDA-marzsot jósoltak 2020. II. negyedévére.

Bernd Eulitz, a Knorr-Bremse AG vezérigazgatója: „A Knorr-Bremse üzleti modellje 2020. második negyedévében ismét különösen rugalmasnak és ellenállónak bizonyult. A koronavírus-járvány idén márciusban nyilvánvalóvá vált globális terjedésével szemben a meghozott gyors intézkedések lehetővé tették a Knorr-Bremse teljesítményére gyakorolt negatív hatások mérséklését. A vevői és szállítói oldalon történő ideiglenes üzemleállások közepette a következetes költségcsökkentési és hatékonyságnövelési intézkedéseink révén képesek voltunk gyorsan reagálni. Ennek köszönhetően arra számítunk, hogy az idei II. negyedévet a tőkepiaci várakozást meghaladó 1,4 milliárd EUR körüli bevétellel és 17% körüli működési EBITDA-marzzsal fogjuk zárni. Mindazonáltal a COVID-19 világjárvány a teljes 2020. évre várható főbb pénzügyi mutatókat érezhetően negatív módon fogja befolyásolni. Emiatt a 2019. évinél alacsonyabb bevételre és működési EBITDA-marzsra kell számítanunk.”

A mindkét üzletágat érintő, korai szakaszban bevezetett szigorú költségcsökkentési program a Knorr-Bremse számára lehetővé tette a piaci visszaesés hatásainak jelentős mérséklését. A csökkentett munkaidő elrendelése 2020. II. negyedévében mindkét üzletág eredményét pozitív módon befolyásolta. A vasúti üzletágban bevezetett csökkentett munkaidő a növekvő kereslet miatt már 2020. július 1-jén megszüntetésre került. A vevői oldalon az alkatrészek előrehozott készletezése volt megfigyelhető az idei év második negyedévében, ami a bevétel és az eredmény szempontjából gyakorolt pozitív hatást. Ugyanakkor a kedvező termékösszetétel a második negyedévben - ideértve a fékrendszereknél tapasztalható erőteljes számadatokat - szintén a teljesítmény és a jövedelmezőség javulásához járult hozzá.

Míg Európában, valamint Észak- és Dél-Amerikában a koronavírus-világjárvány a tehergépjármű üzletág markáns visszaesését okozta, Kínában április-május során erőteljes élénkülés és rekordszintű termelési ütem volt megfigyelhető. Összességében az utópiaci üzletág viszonylagosan jó teljesítménye 2020. II. negyedévében is folytatódott. A második negyedéves eredmény tekintetében az átmeneti költségcsökkentési intézkedések, így a rövidített munkaidő Európa-szerte történő bevezetése az EBITDA-marzsot pozitív módon befolyásolta.

„A 2020. június végi kedvezőbb adatok alapján a fellendülés előreláthatóan az idei év második felében is folytatódhat, bár nem a II. negyedévben megfigyelt mértékben. A Knorr-Bremse rendkívül szilárd pénzügyi alapokkal rendelkezik. És mint láthattuk, képesek vagyunk a megfelelő intézkedések gyors meghozatalára” - mondta Frank Weber, a Knorr-Bremse AG pénzügyi igazgatója. A Knorr-Bremse várakozása alapján különösen a vasúti üzletágban tapasztalt első féléves pozitív hatások, így az előrehozott utópiaci beszerzések és a kedvező termékösszetétel az év második felében kevésbé lesznek érezhetőek. A tehergépjármű üzletágban a kínai kereslet normalizálódására lehet számítani. A rekordszintű termelési ütem fenntartása ezért Kínában nem várható, ami szintén lassúbb élénkülést fog eredményezni. Ezen kívül a haszongépjármű-keresletre vonatkozó második féléves előrejelzéseket - különösen Európában és Észak-Amerikában - továbbra is nagyfokú bizonytalanság övezi.

A 2020. I. félévére vonatkozó előzetes adatok és a második féléves várakozások alapján a Knorr-Bremse AG Igazgatótanácsa a 2020. pénzügyi évre módosított előrejelzést tesz közzé. A COVID-19 világjárvány miatt ez év végéig bevezetendő újabb szigorítások és a vonatkozó kedvezőtlen üzleti hatások hiányában a 2020. pénzügyi évben 5,8-6,2 milliárd EUR közötti bevétel (2019: 6,937 milliárd EUR), valamint 16,0-17,5% közötti működési EBITDA-marzs (2019: 18,8%) várható. A teljes 2020. évre vonatkozó fenti előrejelzés a jelenlegi árfolyamviszonyokon alapul.

Az idei teljes első féléves és II. negyedéves jelentés közzétételének várható időpontja 2020. szeptember 10.

A fontosabb pénzügyi adatokra vonatkozó magyarázatokat és összehasonlításokat a Knorr- Bremse AG 2019. évi éves jelentése tartalmazza (elérhető: https://ir.knorr-bremse.com/download/companies/knorrbremse/Annual%20Reports/DE000KBX1006-JA- 2019-EQ-E-00.pdf), lásd különösen a 75. oldaltól, valamint a 102. oldalon.

www.knorr-bremse.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; - Knorr-Bremse

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: