Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A szentgotthárdi motorgyárban legyártották a tízmilliomodik motort.

2020.07.22

Forrás: Opel, Sajtóinformáció
- 1992-ben indult a motorgyári termelés az Opel Szentgotthárdnál.
- A gyár a PSA csoport egyik legjelentősebb benzines motorját gyártja, 350.000-es éves kapacitással.


- A nemzetközi vírushelyzet okozta leállást követően újból teljes gőzzel termel a szentgotthárdi motorgyár.

Szentgotthárdon egy rövid gyári összejövetellel ünnepelték a tízmilliomodik legyártott motort, amely a nyugat-magyarországi városban, immár a PSA csoport részeként működő motorgyár szerelő sorairól jött le. Az első motort 1992. derekán gyártották a gyárban, mintegy előre vetítve azt a sikeres jövőt, amelyet azóta a gyár és vele közösen a magyar autóipar mára befutott.

A tízmilliomodik motor egy a háromhengeres turbó benzines PureTech családból, amely motorok széles körben kerülnek felhasználásra a PSA csoporthoz tartozó márkák modelljeiben. A szentgotthárdi motorgyár az év elején kezdte gyártani azt a terméket, amelynek a telepített gyártókapacitása eléri éves szinten a 350.000 darabot.

A gyári ünnepségen, amelyet a jelenlegi vírushelyzet miatt a személyes távolságtartásra ügyelve és a munkatársakkal élő közvetítésben megosztva tartottak, jelen voltak azok a kollégák is, akik már 1992-ben a motorgyárban dolgoztak és szemtanúi voltak a termelés beindulásának.

A nemzetközi vírushelyzet okozta leállást követően a szentgotthárdi motorgyár május 13-a óta újból termel. Jelenleg a gyár három műszakban teljes gyártókapacitással gyártja a kis benzines turbómotorokat az európai ébredező autópiaci igények kielégítésére.

Az Opel
Az Opel az egyik legnagyobb európai autógyártó. 1862-ben alapították Rüsselsheimben, az autógyártást 1899-ben kezdte. Az Opel 2017 augusztusa óta a PSA csoporthoz tartozik. Az Opel, Vauxhall testvérmárkájával együtt, több mint hatvan országban van képviselve, és 2018-ban több mint egymillió járművet adott el. Jelenleg az Opel járműkínálatának villamosítására törekszik, fenntartható sikerrel biztosítva ügyfelei jövőbeli mobilitási igényeinek kielégítését. 2024-ig valamennyi európai modellsorozatából lesz elektromos kivitel is. Ez a stratégia a PACE! vállalati terv része, amelynek célja fenntarthatóan nyereségessé, globálissá és elektromossá tenni az Opelt.

www.opel.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: