Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

38 millió motor az Audi Hungariánál

2020.07.20

Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
Győr, 2020. július 17. – Az Audi Hungaria munkatársai legyártották a 38.000.000. győri motort, egy négyhengeres 2,0 literes TFSI Global Engine erőforrást, melyet az Audi Hungaria járműgyárában egy Audi Q3 modellbe építettek be.


Az aggregát a motorcsalád harmadik generációjához tartozik, 2019-óta készül az Audi Hungariánál, 231 lóerős, 170 kW-os teljesítményével kategóriájában a legerősebb, amelynek köszönhetően menetdinamikában gazdag élményt nyújt a vevők számára.  

„38 millió motor – ez egy óriási volumen. Az Audi Hungaria felelős a Global Enginge motorcsaládért a konszernen belül, ami munkatársaink kiváló teljesítményének és szakértelmének bizonyítéka. Ez a felelősség azt jelenti, hogy győri szakértők támogatják a motor gyártását világszerte a konszern más gyáraiban is”, mondta Thoralf Hanschel, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungariánál 1994-ben kezdődött meg a motorgyártás. Az első győri motor egy négyhengeres, ötszelepes erőforrás volt. Az évek során folyamatosan bővült a motorgyártás portfóliója, újabb motortípusok, mint például CNG-motorok és elektromos meghajtások bevezetésével. Mára az Audi Hungaria a világ egyik legnagyobb motorgyárává fejlődött. A vállalatnál aktuálisan 6000 munkatárs kilenc különböző motorcsaládot gyárt a Volkswagen Konszern 28 járműgyára számára.

Az elkészült 38 millió motorral összesen mintegy 6,6 milliárd lóerő került a világ útjaira Győrből.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel kétmillió motor, köztük elektromos motorok is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi TT Coupé és TT Roadster, az A3 Cabriolet, valamint az Audi Q3 és az Audi Q3 Sportback modelleket. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2019 év végén 12.807 munkatársat foglalkoztatott.

www.audi.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; - Volkswagen ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: