Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő - 2020. július 10.

2020.07.10

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Változnak a Magyarországra történő belépés szabályai
¤ Felfelé ível az utazási kedv
¤ Gyorsabb közúti közlekedés a repülőtérre: elkészült az új turbókörforgalom


¤  Dedikált út a Cargo City felé
¤  Megújult repülőtér

Változnak a Magyarországra történő belépés szabályai

A ki-és beutazással kapcsolatos tudnivalók itt érhetők el:
https://www.bud.hu/covid_19/ki_es_beutazassal_kapcsolatos_informacio  

Felfelé ível az utazási kedv

Rekordszámú, több mint 17 ezer fő töltötte ki a Budapest Airport június folyamán végzett felmérését, amelyből kiderült: a kitöltők 81%-a tervez repülős utazást, 67%-a pedig még az idei évben repülne Budapestről külföldre. A kitöltők számára a három legfontosabb szempont a repülőjegy ára (ezt a kitöltők 30%-a jelölte meg első helyen), a biztonságos repülőtéri környezet és a megfelelő biztonsági óvintézkedések bevezetése a fedélzeten. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a koronavírussal kapcsolatos egészségügyi intézkedések bevezetése terén rendre az élen járt; a nemzetközi ajánlásokkal összhangban minden lehetséges intézkedéssel biztosítja a repülőtéren tartózkodók védelmét, és szeretettel várja az utasokat 2020-ban is!

84.781 fő utazott júniusban repülővel Budapestről

Utas- és cargo forgalom

Egyre több országban újraindult a légiközlekedés, így egyre több légitársaság jelenti be Budapestről és Budapestre újra induló, vagy épp teljesen új desztinációra közlekedő járatait is. Az elmúlt hetekben a Wizz Air négy (Abu Dzabi, Menorca, Mykonos és Santorini), a LOT pedig két (Dubrovnik és Várna) új úticélba is elindította légi járatait. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője minden lehetséges intézkedéssel garantálja a biztonságos repülőtéri környezetet az utasok és a személyzet számára.

A koronavírus-járvány az áprilisi utasforgalmat befolyásolta a legerőteljesebben; ekkor az utasszám a 10 ezer főt sem érte el. Júniusra viszont folytatódott a májusban megkezdődött lassú növekedés. A Budapest Airport a nyár első hónapjában 84.781 induló és érkező utast kezelt, ami csaknem négyszerese a májusban tapasztalt utasforgalomnak, ugyanakkor a tavaly júniusi 1.476.257 utashoz képest ez 94,3%-os visszaesést jelent.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2020 júniusában 9.980 tonna légiárut kezelt.

Gyorsabb közúti közlekedés a repülőtérre: elkészült az új turbókörforgalom

Hétfőn elkészült, és ezt követően már át is adták a közúti forgalomnak a 4-es számú főúton épült, a Liszt Ferenc Repülőtér 2. Terminálja felé vezető körforgalmat. A kétsávos turbókörforgalomnak köszönhetően biztonságosabbá és gyorsabbá válik a repülőtér közúti megközelítése. A körforgalmat úgy alakították ki, hogy a 2. Terminál jövőben növekvő utasforgalmát, illetve a Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat egyaránt hatékonyan ki tudja szolgálni.

A körforgalom építése összesen 1 milliárd forintba (3.011.767 euróba) került, amelynek 85%-át utólagos támogatással téríti meg az Európai Unió, egy átfogó, földi oldali repülőtér-fejlesztési projekt támogatáscsomagjának részeként.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: