Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő - 2020. július 2.

2020.07.01

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Új járatokat indít a LOT és a Wizz Air
¤ Utazásra fel! – Itt az újrainduló járatok listája!
¤ Újra nyitva az utasok kedvenc üzletei


¤  Átlagosan 70%-kal nőtt a mosdók száma a repülőtéren
¤  Megújult Uniform gurulóút
 
Új járatokat indít a LOT és a Wizz Air
 
Nemcsak újraindulnak a járvány miatt szünetelő járatok, hanem új útvonalakat is köszönthet a Budapest Airport: az év egyik első új járatát az üzemeltető vízsugaras köszöntéssel és tortával ünnepelte. A LOT a héten két izgalmas desztinációba is elindítja új légijáratait: szombattól már a nyaralók paradicsomának számító horvát kikötőváros, Dubrovnik és a mesébe illő Várna is elérhető közvetlen légijárattal Budapestről. A közelmúltban a Wizz Air is jó híreket hozott: bejelentette három nyaraló desztináció - Santorini, Menorca és Mykonos - indulását, valamint július 1-jén már el is indult a közvetlen Budapest-AbuDhabi járatuk. 
 
Utazásra fel! – Itt az újrainduló járatok listája!
 
Légitársaság ; Úticél ; Indulás dátuma ; 
 
Air France: Párizs ; június 1-től, heti 5 járat ;
 
Brussels Airlines: Brüsszel ; június 15-től, heti 4 járat ; 
 
Czech Airlines: Prága ; június 18-tól, heti 3 járat ;
 
Egyptair: Kairó ; július 3-tól heti heti 1 járat ;
 
Eurowings: Stuttgart ; június 11-től, heti 3 járat ;
 
Eurowings: Düsseldorf ; már üzemel, heti 3 járat ;
 
Finnair: Helsinki ; július 1-től heti 4 járat ;
 
KLM: Amszterdam ; májustól, napi 1 járat ; 
 
LOT: Varsó ; úlius 1-től napi 1 ; 
 
LOT: Dubrovnik ; július 4-től heti 1 ;
 
LOT: Várna ; július 4-től heti 1 ;
 
Lufthansa: Frankfurt ; június 1-től, napi járat ; 
 
Lufthansa: München ; június 16-tól, heti 3 járat ; 
 
Norwegian: Oslo ; július 2-től heti 2 járat ; 
 
Qatar Airways: Doha ; június 15-től, heti 3 járat ; 
 
Ryanair: London Stansted, Milánó, Dublin, Berlin, Róma, Brüsszel, Barcelona, Koppenhága, Edinburgh, Madrid, Manchester, Athén, Tel Aviv-Jaffa, Bari, Bristol, Párizs, East Midlands, Lisszabon, Nápoly, Páfosz, Pisa, Malaga, Cagliari, Korfu, Catania, Göteborg, Harkov, Lviv, Málta, Marseille, Odessza, Porto, Cork, Palma de Mallorca, Thesszaloniki, Sevilla, Manises ; júliustól fokozatos visszatérés ; 
 
Swiss Airlines: Zürich ; június 8-tól, heti 3 járat ; 
 
Tarom: Bukarest ; július 1-től heti 3 ; 
 
Wizz Air: Abu Dhabi, Malaga, Alicante, Burgasz, Glasgow, Baku, Hannover, Kharkiv, Lisszabon, Lviv, Málta, Nizza, Odessza, Zaporizzsja, Palma de Mallorca, Pristina, Szarajevó, Szkopje, Tenerife, Podgorica, Tirana, Bari, Birmingham, Edinburgh, Liverpool, Malmö, Marosvásárhely, Stockholm, Barcelona, Berlin, Róma, Madrid, Milánó, Oslo, Tel-Aviv, Athén, Bázel, Brüsszel, London Gatwick, Eindhoven, London Luton, Abu-Dzabi ; Június és július folyamán ; 
 
A koronavírus járvány nyomán országonként eltérő szabályozások vannak érvényben, amelyek függvényében a légitársaságok menetrendje is dinamikusan változhat. Az aktuális járatok közlekedéséről a légitársaságok weboldalán található naprakész információ.
 
Újra nyitva az utasok kedvenc üzletei
 
Immár teljes egészében újranyitott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér: a korábban lezárt terminálrészeket az üzemeltető átadta az utasforgalomnak. Kivételt képez a 2A Terminál indulási csarnoka, ahol jelenleg is zajlik a járólapok cseréje, ezért az utasfelvétel és a biztonsági ellenőrzés a 2B Terminálon történik. A megújult 2A check-in csarnok július végétől várja újra az utasokat.
 
Ezzel párhuzamosan újra normál időkeretben fogadják a vásárlókat az eddig bezárt, vagy rövidített nyitvatartással működő repülőtéri üzletek:
 
Jelenleg a következő üzletek tartanak nyitva:
 
FoodCourt: nyitva 0-24-ig
 
KFC: mindennap 7:00-21:00-ig
 
Burger King: mindennap 4:00-20:00-ig
 
Ne’o Kiosk (a 2A Terminálon): hétfő, péntek, vasárnap: 4:00-20:00-ig
 
FloCafé: 04:00-19:00-ig, szombaton 5:00-17:00-ig
 
Ritazza: mindennap 4:00-19:30
 
Heinemann Duty Free: nyitva tartása az adott napi menetrendhez igazodik
 
Gold elements: mindennap 8:00-18:00
 
Leroy Bistro: mindennap 5:00-20:00
 
Szamos: mindennap 5:00-17:00
 
Café Frei: mindennap 5:00-22:00
 
Spar (a 2B Terminál érkezési szintjén, a földi oldalon): 
változatlanul nyitva 6:00-tól
 
Disney/Budapest&Music/Living Toys: nyitva tartása az adott napi menetrendhez igazodik
 
Posta: hétfőtől péntekig: 8:00-12:00-ig és 12:30-15:30-ig
 
Relay – T2B indulási csarnok: mindennap 5:00-18:00
 
Relay – SkyCourt: mindennap 5:00-19:00
 
Interchange – 2A érkezés (földi oldal): mindennap 08:00-12:00
 
Átlagosan 70%-kal nőtt a mosdók száma a repülőtéren
 
Nemcsak megújultak a repülőtéri vizesblokkok, hanem számuk is több, mint duplájára nőtt: a SkyCourt galériaszintjén, az éttermeknél immár kétszer annyi mosdó áll rendelkezésre, mint korábban, és a 2A Terminálon 2016-ig lezajlott kapacitásbővítései után a 2B Terminál érkező csarnokában is megújulnak a vizesblokkok – itt a munkálatok befejeztével háromszoros mosdókapacitás áll majd rendelkezésre. A Budapest Airport folyamatos fertőtlenítő takarítással biztosítja a kellemes környezetet és a mellékhelyiségek tisztaságát.  
 
Megújult Uniform gurulóút
 
Több ütemben, első körben most 2.600 négyzetméteren újul meg a repülőtér egyik legforgalmasabb, U jelű gurulóútja. A munkálatok során kicserélik a betonburkolatot, az alépítményi szerkezetet, és altalaj erősítést végeznek. A nagyfokú terhelhetőségre szükség is van, hiszen a Uniform gurulóúton jelentős a forgalma az úgynevezett „E kategóriás”, szélestörzsű repülőgépeknek is, amely az elkövetkező években tovább növekedhet.
 
A Budapest Airport egyébként – a minél fenntarthatóbb működést szem előtt tartva – „újrahasznosított betont” alkalmaz a gurulóút kialakításához: a Uniform most elbontott, mintegy 35 cm vastag beton pályaszerkezetét ledarálták, és tört beton formájában visszatöltik a gurulóút teherelosztó rétegébe. Ez körülbelül 910 köbméter felbontott betont újrahasznosítását jelenti, nem kell elszállítani, hulladéklerakóba vinni, hanem ezt a mennyiséget újra beépítik! 
 
www.bud.hu 

NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: