Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A SEAT MÓ eScooter 125 és a SEAT MÓ eKickScooter 65 világpremierje

2020.06.23

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- A SEAT MÓ eScooter 125-tel a márka egy teljesen elektromos, a városi utazást megkönnyítő motorkerékpárral kíván megfelelni a jövőbeli mobilitás igényeinek


- Az eScooter 125 9kW-os motorral és 5,6 kW-os akkumulátorral akár 125 km-es hatótávolságot és hasznos városi teljesítményt ad
- A SEAT MÓ eKickScooter 65 az utolsó kilométerek megtételét is egyszerűbbé és kevésbé stresszessé teszi

A városi mobilitás változásával a SEAT olyan megoldásokat szeretne kínálni, amelyek alkalmazkodnak a városok és a városlakók igényeihez. A sorozatgyártású SEAT MÓ eScooter 125 valamint a SEAT MÓ eKickScooter 65 világpremierjével a SEAT megerősíti a városi mobilitás iránti elkötelezettségét.

E járművek nagyon eltérő lehetőségeket kínálnak a mobilitáshoz, rámutatnak a városi dzsungelben való közlekedésünk  változására,  valamint bemutatják a modern világunkban megkövetelt eltérő megoldásokat, amikor az autók néha nem illenek az emberek életmódjába.

A SEAT MÓ eScooter 125-tel, a márka első teljesen elektromos motorkerékpárjával egyszerűbb és kényelmesebb a közlekedés  városok utcáin,  és ez a motorkerékpár egyben lerombolja a hagyományos motorkerékpárokkal kapcsolatos sztereotípiákat is. Fejlett elektromos hajtóműve jobban illeszkedik egy olyan változó világba, amely eltávolodik a hagyományos dolgoktól.

Miközben a SEAT továbbra is elkötelezett az autógyártás mellett, a SEAT MÓ eKickScooter 65 új lehetőségeket nyit szolgáltatóként is. Ezek a jövő egyik legfontosabb mobilitási trendjére adnak választ, ez pedig az együttműködésen és a megosztáson alapuló gazdaság.  Az új SEAT MÓ eKickScooter 65-tel gondoltak a magán felhasználókra, és persze a már meglévő és sikeres SEAT MÓ eKickScooter 25 is ilyen célokat szolgál. (Ez a változat korábban SEAT EXS KickScooter néven volt is ismert).

A SEAT MÓ eScooter 125 magáncélú felhasználásra készült

A SEAT MÓ eScooter 125 világpremierje megmutatja a márka merészségét és elszántságát, hogy megfeleljen az ügyfelek változó igényeinek a városi utcákon is. Korszerű és kompakt formájával  olyan járművet terveztek, amely megfelel az elérhető  és kényelmes közlekedési eszköz iránti  igényeknek.

A motorkerékpár megjelenését a szín paletta emeli ki: a SEAT MÓ eScooter 125 három exkluzív matt festéssel lesz kapható: Daring Red, Dark Aluminium és Oxygen White.

A hátsó kerékbe beépített 9kW-os csúcsteljesítményű villanymotor– ami egyenértékű egy 125 cm3-es motorkerékpárral – 240 Nm nyomatékot generál, és így a “karcsú” városi elektromos motorkerékpár maximális sebessége akár 95km / h is lehet. Sőt ami ennél is fontosabb: csupán 3,9 másodperc alatt gyorsul fel 0 k m-ről 50 km/óra sebességre, azaz ideális a városi forgalomra.

A SEAT MÓ eScooter 125 olyan dinamikai tulajdonságokat mutat, amelyek a különféle vezetési módokkal - City, Sport és Eco – megkülönböztetik versenytársaitól, ráadásul hátrameneti fokozattal együtt, hogy a manőverezés egyszerűbb legyen.

A SEAT MÓ eScooter 125 kismotor 5,6 kWh-os lítium-ion akkumulátor csomagjának egyetlen töltésével akár 125 km-es hatótávolságot is elérhet, tehát a normál használat alapján a magánfelhasználóknak a motorkerékpár akkumulátorát hetente csak egyszer kell feltölteni. Ez a töltési koncepció még praktikusabbá teszi a SEAT MÓ eScooter 125 változatot.

Az akkumulátor akkor is tölthető, ha a motorkerékpár a töltőállomásokon van, de ki is vehető,  és csatlakoztatható az otthoni hálózathoz. Ez a rendszer a SEAT MÓ eScooter 125-öt még kezelhetőbbé teszi a flotta ügyfelek számára, mivel az akkumulátorokat egyszerűen kicserélhetik egymással, és így a motorkerékpárt minimális állásidővel tudják forgalomban tartani.

A gyakorlatiasság nem korlátozódik a teljesítményre és a töltési időkre. A SEAT MÓ eScooter 125 az ülés alatti részben, elegendő fedélzeti tárolóhelyet  kínál akár két bukósisak, vagy egy sisak és más dolgok együttes elhelyezéséhez.

Az egyre inkább digitalizált és összekapcsolt világban a SEAT MÓ eScooter 125 lehetővé teszi, hogy a vezetők okostelefon-alkalmazásuk segítségével nyomon követhessék járműveiket, folyamatosan frissített információkat szolgáltatva a helyzetükről és az állapotukról. Végül, de nem utolsósorban, a SEAT MÓ eScooter 125-nek 2 USB-porttal rendelkezik, így a telefon soha nem fog lemerülni!

Motorkerékpár megosztás

A magán felhasználóknak szánt SEAT MÓ eScooter 125 mellett a SEAT MÓ egy különleges változatot is kínál a motorkerékpár megosztó társaságok számára. A megosztási szolgáltatásra szánt változat az egyéni vásárlók motorjának kulcsfontosságú tulajdonságain épül, de a megosztáson alapuló mobilitáshoz tervezett  néhány plusz elemmel: egy felső doboz  a sisakok tárolására, egy telefontartó, valamint egy hátramenet fokozat,  hogy a manőverezés egyszerűbb legyen.

A megosztásra szánt változat exkluzív sötét alumínium matt festéssel lesz kapható, speciális matricákkal.

SEAT MÓ eKickScooter 65

Az igény, hogy a motorkerékpár az “utolsó kilométert” is meg tudja tenni, óriási mértékben növekszik, mivel a városok egyre zsúfoltabbak,  az utcákon pedig egyre nehezebben lehet haladni. A SEAT MÓ eKickScooter 65 bevezetése a SEAT azon kívánságára épül, hogy minden ügyfél számára megoldásokat kínáljon.

Az első és hátsó lámpák, valamint a féklámpa és az oldalsó / hátsó reflektor növeli a láthatóságot, míg az első dobfék és a hátsó elektromos fék javítja a biztonságot. A SEAT MÓ eKickScooter 65 exkluzív Daring Red matt festéssel lesz kapható.

A SEAT MÓ eKickScooter 65 segít abban, hogy több ember őrizhesse meg mobilitását. A specifikusan flotta használatra tervezett motorkerékpár hatótávolsága a nagyobb 551 Wh akkumulátornak köszönhetően 65 km-re növekszik, a kényelmet  a belső  nélküli  gumikkal növelték meg, a hátsó kereket pedig elektromos fékkel szerelték. A SEAT MÓ eKickScooter 65 az egyik olyan robosztus eKickScooter a piacon, amelyet tartósra terveztek és fejlesztettek. Annak érdekében, hogy megfeleljen a néhány piacon - és különösen Németországban, az eKickScooter szabályozása szempontjából az egyik szigorúbb országban - érvényes szabályozásnak, a SEAT MÓ eKickScooter 65 maximális sebessége 20km / óra lesz.
 
A SEAT MÓ eKickScooter 65 névleges teljesítménye 350 W, ami elegendő energiát ad ahhoz, hogy felmenjen egy max. 20 fokos emelkedőn.

A még sokoldalúbb használat biztosítása érdekében a SEAT MÓ eKickScooter 65 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy három vezetési mód - Eco, Drive és Sport - közül választhasson

Ahogy a mobilitási modellek folyamatosan  fejlődnek, a SEAT eltökélt szándéka, hogy olyan járműveket kínáljon, amelyek megőrzik  az emberek mobilitását. A  SEAT MÓ eScooter 125, valamint a SEAT MÓ eKickScooter 65 olyan közlekedési  módot biztosít, amely megfelel városok és városi régiók igényeinek.

Megjegyzés: Az új, nagyobb hatótávolságú SEAT MÓ eKickScooter 65 mellett a SEAT a SEAT MÓ eKickScooter 25-öt is kínálja (25 km-es hatótávolság,  25km / óra legnagyobb sebesség).

SEAT MÓ eScooter 125 (magán felhasználók számára)

Motor                7kW (9kW csúcs teljesítmény)
Gyorsulás (0-50km/h)    3.9
Csúcs  nyomaték        240Nm
Csúcs sebesség        95km/h
Akkumulátor kapacitás    5.6kWh
Városi hatótávolság     Max 125km

SEAT MÓ eKickScooter 65

Névleges motorteljesítmény    350 W
Akkumulátor kapacitás        551Wh
Csúcs sebesség            20km/h
Városi hatótávolság        65km
Töltési idő                6 óra
Max emelkedési képesség    20 fok

SEAT MÓ eKickScooter 25

Névleges motorteljesítmény    300 W
Akkumulátor kapacitás        187Wh
Csúcs sebesség            25km/h
Városi hatótávolság        25km
Töltési idő                3.5 óra

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: