Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megmutatja az új Opel-arculatot a Mokka következő generációja

2020.06.09

Forrás: Opel, Sajtóinformáció
- Központi dizájnelemként fogja össze az Opel Vizor a technikai elemeket, végignyúlva a jármű egész frontján
- A letisztult és merész új front felmutatja a jövő Opel-dizájnfilozófiáját


- Ez az új családi arculat: valamennyi eljövendő Opel-modell megkapja az Opel Vizort

Rüsselsheim. A következő Opel Mokka elsőként mutatja meg a német márka új arculatát. Mark Adams dizájnfőnök csapata újrarajzolta az Opelek frontkiképzését. Ezáltal létrejött egy összetéveszthetetlen dizájnelem – a Vizor. Mint egy zárt bukósisak „plexije”, védően fedi le az új Opel-arcot, egyöntetű elemmé fogva össze a hűtőmaszkot, a fényszórót és a márkaemblémát.

Ezen elegáns modul előképét az Opel Manta legendás első generációja adta – az új Mokka tervezői jövőbemutatóan értelmezték újra a Manta karcsú krómléccel határolt, fekete háttér előtti ikerfényszórós frontmaszkját.

A következő Opel Mokka Vizorja a gépháztető alatt végignyúlik a teljes járműfronton: hatására optikailag szélesebb lesz a Mokka, miközben kevesebb elem látható, így egyöntetű hatást kelt az orrkiképzés. Semmiféle szükségtelen cicoma nem tereli el a figyelmet a letisztult, abszolút modern felületről, és a harmonikusan integrált fényszórókról. A Vizor középpontjában büszkén csillog a legendás Opel-villám. Tiszta, precíz, csúcstechnikájú dizájnjával tökéletesen illik az új Mokkához és a fényszóróihoz. Az autó kizárólag elsőrangú LED-es lámpákkal, illetve a legújabb generációjú IntelliLux LED® Mátrix fényszórókkal készül – szó szerint kategóriájának fénypontjaként. Az Opel Vizor a 2020-as évek valamennyi Opel modelljének jellemzője lesz, és a jövőben további csúcstechnikáknak is helyet ad majd.

„Friss, új arculatot akarunk adni a márkának, visszatükrözve jövőbeli letisztult és merész dizájnfilozófiánkat – ez döntő fontosságú! Új Vizorunk tiszta és összetéveszthetetlen, ugyanakkor kapcsolódik a „forma követi a funkciót” német tradíciójához. Villanyautókon, mint az új Mokka-e, szinte semmi szerepe nincs már a klasszikus hűtőmaszknak. A Vizor ezért inkább a jövő világítóberendezéseit s egyéb műszaki részleteit egyesíti és védelmezi csúcstechnikájú felület alatt“, magyarázza az Opel dizájnfőnöke, Mark Adams.

Az új márkaarculat megfelel az Opel dizájnfilozófiájának. A Mokka új generációja mutatja fel elsőként az elkövetkező Opel modellek elöl- és hátulnézetének új vezérmotívumát: két tengely kereszteződik majd a központi Opel-villámban. A márkaembléma ezáltal minden eddiginél inkább központi jellemző lesz. A függőleges vonalat az újabb Opelek motorháztetejének élesebb és tisztább „vasalt éle” rajzolja ki, amely a villám alatt tovább folytatódik. A vízszintes tengelyt pedig a jövő Opel modelljein is megőrzött LED-es nappali menetfény karakteres szárnygrafikája jelképezi.

Az Opel
Az Opel az egyik legnagyobb európai autógyártó. 1862-ben alapították Rüsselsheimben, az autógyártást 1899-ben kezdte. Az Opel 2017 augusztusa óta a PSA csoporthoz tartozik. Az Opel, Vauxhall testvérmárkájával együtt, több mint hatvan országban van képviselve, és 2018-ban több mint egymillió járművet adott el. Jelenleg az Opel járműkínálatának villamosítására törekszik, fenntartható sikerrel biztosítva ügyfelei jövőbeli mobilitási igényeinek kielégítését. 2024-ig valamennyi európai modellsorozatából lesz elektromos kivitel is. Ez a stratégia a PACE! vállalati terv része, amelynek célja fenntarthatóan nyereségessé, globálissá és elektromossá tenni az Opelt.

www.opel.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: