Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook vállalati társadalmi felelősségvállalását platina fokozattal díjazta az EcoVadis

2020.06.10

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A nemzetközileg elismert EcoVadis minősítő intézet, mely a világ legmegbízhatóbb fenntarthatósági értékelését szolgáltatja, a legmagasabb elismeréssel tüntette ki az abroncsgyártó Hankookot a vállalati társadalmi felelősségvállalása, és a fenntarthatóság melletti elkötelezettsége miatt.


Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2020. június 10. – A világ vezető prémium abroncsgyártóját, a Hankookot platina fokozattal díjazta az EcoVadis, mely az egyik legmagasabb szintű elismerés a vállalati társadalmi felelősségvállalás (corporate social responsibility, CSR) területén. Ezt a magas fokú kitüntetést csak a jutalmazott iparág vállalatainak legjobb 1%-a kaphatja meg.

Az EcoVadis egy francia központú nemzetközi intézet, amely megbízható értékeléséket készít a társadalmi felelősségvállalás terén. Az értékelés négy szempont alapján történik: környezetvédelem, munka- és emberi jogok, etikai elvek, fenntartható beszerzés. Az intézet a világ 160 országában közel 6500 vállalat munkásságát mérlegeli, és az európai autógyártók feltétlen bizalmát élvezi. Az értékeltek bronz, ezüst, arany és platina értékelést kaphatnak.

Az abroncsgyártó Hankookot platina fokozattal jutalmazták világosan megfogalmazott CSR célkitűzéseiért, számos, fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezésben való részvételéért, valamint a társadalmi felelősségvállalási irányelveiért. A vállalat nagyszabású tervei között szerepel, hogy 2050-re 100%-ban csak újrahasznosítható anyagokat használjanak, valamint hogy a 2018-as szint felére csökkentsék az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A Hankook szerepet vállal az ENSZ Globális Megállapodásában (United Nations Global Compact, UNGC) megfogalmazott fenntarthatósági kezdeményezésekben, valamint támogatja az olyan elképzeléseket, mint a fenntartható természetes gumi program. A Hankook tehát joggal került a 353 gumitermékeket gyártó társaság felső 1%-ába a vállalati társadalmi felelősségvállalás terén.

A tavalyi évben a Hankook arany minősítést kapott az EcoVadistól, ami mindössze a vállalkozások legjobb 5%-ának jár. A legjobb 1%-ot jutalmazó platina fokozat idei bevezetésével az abroncsgyártó ismét megmutathatta vezető szerepét a szektor vállalatai között. A Hankook idén is bebizonyította, hogy a világ azon vállalatai közé tartozik, melyek üzleti gyakorlataikkal nagyban hozzájárulnak a fenntartható gazdasági fejlődéshez.

Nagy megtiszteltetés a Hankook számára az EcoVadis újfenti elismerése. Ezzel visszaigazolást nyernek az abroncsgyártás fenntartható ökoszisztémájáért tett erőfeszítéseink, valamint az elhivatottságunk a társadalmi felelősségvállalásban az üzlet minden területén.” – nyilatkozta Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „Büszkén vállaljuk fenntarthatósági kezdeményezéseinket, és továbbra is elszántak maradunk abban, hogy jobbá tegyük a világot, amelyben élünk.

A Hankook folyamatosan bővíti fenntarthatósági törekvéseit, ezzel biztosítva növekedését és piacvezetői pozícióját. A vállalat nemcsak a pénzügyi eredményeinek fokozását tekinti működése alapvető elemének, de társadalmi hozzájárulását és a környezetbarát gazdálkodás állandó fejlesztését is. Ennek eredményeképpen a cég 2016 óta négy egymást követő évben szerepelt a Dow Jones fenntarthatósági indexén (DJSI World), 2019-ben pedig a Hankook volt az egyetlen ázsiai központú autóipari ellátó vállalat, amely szerepelt a listán.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu      


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: