Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Mérföldkő a Volkswagen-Ford globális szövetségben

2020.06.02

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Sajtóközlemény
- A Volkswagen AG Felügyelő Bizottsága újabb projekteket hagyott jóvá
- A Volkswagen és a Ford várhatóan végleges megállapodásokat ír alá a közeljövőben az elektrifikáció és a haszonjárművek területén


Wolfsburg/Budapest, 2020. június 2. – Mérföldkő a Volkswagen-Ford globális szövetségében: A Volkswagen AG Felügyelő Bizottsága újabb megállapodásokat hagyott jóvá a Ford Motor Company-val tavaly bejelentett együttműködés keretében.  A projektekben megvalósuló együttműködés főbb pontjai a két vállalat képviselőinek aláírása után, várhatóan a közeljövőben jöhetnek létre. Első lépésként a tervek szerint három projektet valósítanak meg az elektrifikáció és a haszonjárművek területén. A Volkswagen-Ford globális szövetség - amely nem jár a társaságok közötti kereszt-tulajdonlással – várhatóan az éves hatékonyság növelését fogja eredményezni a két vállalat számára.

A hivatalos jóváhagyás előtt álló megállapodás a javaslatok szerint várhatóan a következő projektekre terjed ki:

- Európában a Ford egyik elektromos gépkocsijában a Volkswagen moduláris elektromos alaplemezét (MEB) használják.

- A Ford által kifejlesztett, és a Volkswagen Haszonjárművek által adaptált közepes méretű pick-up megjelenése a kiválasztott piacokon.

- Két további megvalósítandó együttműködési projekt: a Volkswagen Haszonjárművek lesz felelős egy városi kisáruszállító kifejlesztéséért, míg a Ford felügyeli egy kisteherautó megtervezését az egytonnás rakodó kapacitású szegmensben.

Ezeket további projektek is követhetik, illetve létrejöhet a befektetés az Argo AI-ba, az önvezető gépkocsik platformját gyártó cégbe. Az együttműködés révén mindkét gyártó jelentős hasznot vár a megosztott fejlesztési költségek, valamint a termelési szinergiák miatt.

A Volkswagen Haszonjárművek
„Világszerte a legjobb szállítási megoldásokat kínáljuk ügyfeleinknek”
A Volkswagen Haszonjárművek a Volkswagen-csoport önálló márkájaként globálisan fejleszt, gyárt és értékesít könnyűkategóriájú haszongépjárműveket. Termékei között szerepel a Transporter, a Caddy, a Crafter és az Amarok sorozat. Ügyfeleivel konzultálva a Volkswagen Haszonjárművek színvonalas járműkoncepciókat, valamint telematikai és logisztikai megoldásokat kínál, mégpedig a természeti erőforrások kímélése és a lehető legmagasabb színvonalú gazdaságosság jegyében. A márka 2018-ban mintegy 499,700 könnyűkategóriájú haszonjárművét értékesítette, amelyek Hannoverben (Németország), Poznańban (Lengyelország), és Wrześniában (Lengyelország) készültek. A Volkswagen Haszonjárművek világszerte több mint 21 ezer munkatársat foglalkoztat.

www.volkswagen.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Munkagép, haszongép ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: