Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A kavaró dörzshegesztés új cellája bővíti a KUKA kínálatát

2021.09.20

Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
A KUKA új kavaró dörzshegesztő cellája, a cell4_FSW nagy alkatrészek hegesztésére is használható, mivel nagy varratszilárdságot és minimális hegesztési torzítást biztosít. A cella a lehető legrugalmasabb - ebből a vállalatok is részesülhetnek a kivitelezések keretében.


A robotok, szoftverek és berendezések mellett a KUKA különböző jellegzetes hegesztési folyamatokat és alkatrészeket is kínál minden méretben. Ebből a célból az automatizálási szakértő kavaró dörzshegesztéshez innovatív hegesztőcellával, a cell4_FSW („Friction Stir Welding“) lehetőséggel, bővítette saját egységeit. A kavaró dörzshegesztés mindenekelőtt új lehetőségeket kínál a korábban csak korlátozottan hegeszthetőnek tekintett anyagok, például nagy szilárdságú alumínium és rézötvözetek, összekapcsolására.  

Állandó mozgásban: A kavaró dörzshegesztés, mint gyártási folyamat 

Használja ezt a folyamatot a különböző szigetelt és erős varratok kialakítására. Használja ezt az eljárást például az autóipari vagy a repülőgépipari szerkezetek esetében. A cellák moduláris szerkezetének köszönhetően a KUKA képes az ügyfelek legtöbb igényeinek teljesítésére. A cell4_FSW maximálisan rugalmas kivitelezést biztosít – amely egyénileg is konfigurálható a jellegzetes cellákat igénylő cégek számára. Egy további pluszpont: A robotalapú kavaró dörzshegesztés rugalmasabb és költséghatékonyabb, mint a portálos technológia.

Kompakt cellák nagyszerű eredményekhez  

Sokan hegeszthetnek kisméretű alkatrészeket. Nagyokat viszont kevesen” - nyilatkozta Rainer Simanowski, a KUKA Műszaki Szolgáltatások Részlegének Vezetője. „Gyártócelláink két darab háromszor fél méteres munkaasztallal rendelkeznek a nagyméretű alkatrészek megfelelő feldolgozásának céljából. A cellák betöltése kétféleképpen történhet: a kis alkatrészek emelőkapuján és a munkaasztal teljes szélességében kinyitható összecsukható kapukon keresztül.” 

KUKA támogatás a kezdetektől   

Az alkatrész- és termékgyártáskor fontos a méret és a know-how. A szerződéses gyártással kapcsolatban a KUKA a kezdetektől támogatást biztosít, támogatja az érdekelt feleket a megfelelő hegesztési eljárás kiválasztásában és teljesíti a megrendeléseket, függetlenül a gyártási mennyiségtől. A cell4_FSW az említett területeken bővíti a KUKA portfóliót: Ez magában foglalja a Magnetarc-hegesztéshez és a forgó dörzshegesztés szükséges berendezéseket prototípus- és sorozatgyártáshoz, mérettől függetlenül.

Robotvezérelt kavaró dörzshegesztés: A KUKA megkönnyíti a hozzáférést 

A kavaró dörzshegesztés ideális az alumíniumból és rézből készült anyagok összekötésére: Tömítőcsuklók hegesztésére vagy laphegesztési kötések kialakítására is használható. Ebben az esetben a csatlakoztatandó munkadarabok érintkezési felületén egy forgó szerszám („“) mozog. A hegesztéshez szükséges hőt a súrlódás biztosítja. A hegesztési varrat mentén az anyag csak meglágyul, nem alakul cseppfolyós halmazállapotba. Jelentős előnyök alumínium anyagok használatakor: A varratok nem tartalmaznak pórusokat és repedéseket, ezért nyomás- és vákuumzáróak. „Cellánkkal biztosítjuk a gyártó cégek számára a hozzáférést ehhez a technológiához” - közölte Simanowski. „Költséghatékony rugalmas rendszereink támogatják a kavaró dörzshegesztés alkalmazását méretektől függetlenül.”

"Költséghatékony, rugalmas, könnyen hozzáférhető a vállalatok számára: Gyártócellánk támogatja a kavaró dörzshegesztést, méretektől függetlenül."
Rainer Simanowski, a KUKA Műszaki Szolgáltatások Részlegének Vezetője

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: