Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hibrid autóval segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját a Suzuki

2020.05.26

Forrás: Magyar Suzuki Zrt., Sajtóközlemény
Esztergom, 2020. május 26. – A Magyar Suzuki Zrt. számára kiemelten fontos, hogy támogassa az esztergomi régióban működő szociális, egészségügyi, oktatási és kulturális szervezeteket, intézményeket.


Ezúttal a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei szervezetének munkájához járul hozzá a vállalat azzal, hogy egy vadonatúj hibrid Suzuki Vitara személygépkocsit ajánlott fel a szervezetnek. 

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei országszerte számos területen nyújtanak támogatást, munkájuk figyelmet és elismerést érdemel, különösen most, a koronavírus-járvány idején. Adományok gyűjtése, hajléktalangondozás, véradás, gyermekek és családok támogatása csupán néhány a számos tevékenység közül, melyekkel a Magyar Vöröskereszt hivatásos dolgozói és önkéntesei napról napra hozzájárulnak a közösségek jólétéhez. A Magyar Suzuki Zrt. felelős vállalatként az elmúlt közel harminc év során mindvégig elkötelezetten támogatta a helyi közösségek és szervezetek munkáját. A jelen helyzetben pedig, a koronavírus-járvány idején erre fokozott figyelmet fordít a vállalat. 

A Magyar Vöröskereszt számára a Magyar Suzuki Zrt. most egy hibrid Suzuki Vitara személyautót ajánlott fel, melyet a szervezet május 26-tól vehet használatba. Az autóhasználatért cserébe a Magyar Vöröskereszt is komoly vállalást tett: Esztergom minden középiskolájában a KRESZ vizsgához elengedhetetlen elsősegély oktatást tartanak a 11. évfolyamos diákok számára, térítésmentesen.

A Magyar Vöröskereszt munkája rendkívül fontos, különösen jelen helyzetben, ezért megbízható járművekre van szükségük feladataik ellátásához. Mi, a Suzukinál szívünkön viseljük a helyi közösségek támogatását, ezért döntöttünk úgy, hogy hibrid gépjárművel segítjük a Vöröskereszt áldozatos munkáját” – mondta el Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A vállalat az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat is támogatta kézfertőtlenítővel, maszkokkal és autóhasználattal a koronavírus-járvány legnehezebb időszakában, de már 2014-ben is felajánlottak autót a kórház részére, melyet a dolgozók a betegellátáshoz kapcsolódó mindennapi szállítási feladatok során használtak. „Suzukik a közösségekért” programja keretében az elmúlt években a vállalat gépjármű-használattal segítette az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesületet, az Esztergomi Tűzoltóparancsnokságot, valamint az Esztergomi Rendőrkapitányságot.

Céginformáció
A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. 
Az esztergomi gyár 1992 októberében kezdte meg a termelést, és jelenleg itt készülnek a Vitara és az SX4 S-CROSS autómodellek immár hibrid változatban is, amelyeknek köszönhetően a Magyar Suzuki több mint három éve vezeti a hazai újautó-eladási statisztikákat. A vállalat olyan távoli országokba is szállít, mint Mexikó, Új-Zéland vagy Japán. A hazai és nemzetközi piacra készülő gépjárművek gyártásán kívül a társaság importált Suzuki gépkocsik, motorkerékpárok és hajómotorok értékesítésével is foglalkozik.
A Magyar Suzuki 2018-ban 171.885 járművet értékesített 123 országban, amelyek 95 százaléka Esztergomban készült. A vállalat a 2018-as adatok alapján az ország 9. legnagyobb árbevételű cége, exportárbevételét tekintve pedig a 8. helyen áll.

A Magyar Vöröskereszt, a világ első és egyben legnagyobb humanitárius szervezetének (Nemzetközi Vöröskereszt) tagjaként, 1881 óta segíti a rászorulókat idehaza és a határainkon túl. A Magyar Vöröskereszt főbb tevékenységei: szociális segítségnyújtás, katasztrófa-készenlét és válaszadás, véradásszervezés, elsősegélynyújtás oktatása és népszerűsítése, egészségvédelem, keresőszolgálat, ifjúsági munka. www.voroskereszt.hu  

www.suzuki.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Suzuki

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: