Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A nemzetközi protokolloknak is megfelelnek a Budapest Airport járványintézkedései

2020.05.26

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a napokban az európai légiközlekedésre vonatkozó közös ajánlásokat adott ki, amelyek biztosítják a repülőterek járványidőszak alatti biztonságos működését.


A Budapest Airport már hetekkel ezelőtt bevezette az ajánlásokban foglalt intézkedéseket, és azokkal összhangban folyamatosan biztosítja az utasok és a repülőtéri személyzet egészségének védelmét.

Az EASA és az ECDC által kiadott ajánlások célja, hogy a repülőtér-üzemeltetők és tulajdonosok, a légitársaságok és repülőtéri hatóságok számára iránymutatást adjon az utasforgalom fokozatos és biztonságos újraindításához. Ehhez - a személyzet és az utasok egészségének védelme érdekében - különböző biztonsági óvintézkedéseket kell alkalmazni, csökkentve a koronavírus terjedésének kockázatát a repülőtéren és a repülőgépek fedélzetén.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a repülőtér-üzemeltetők feladata, hogy földi kiszolgáló partnereikkel együtt garantálják az utasok repülőtéren való tartózkodásának biztonságát. A nemzetközi ajánlásokban megfogalmazott intézkedések segítségével - bár azok különös erőfeszítést igényelnek a repülőterektől - minimálisra csökkenthető a járvánnyal összefüggő egészségügyi kockázat a repülőtéri tartózkodás során. Az ajánlások kiterjednek az utazás első fázisától az utolsóig; egyebek mellett a repülőtérre történő megérkezésre, a check-in folyamatára, a biztonsági ellenőrzésre, a repülőgépbe való beszállításra, a poggyászkiadásra, illetve az útlevél- és a határellenőrzésre is vonatkoznak.

A napokban kiadott protokoll egyebek mellett a következők fontosságát hangsúlyozza:

¤  Ahol csak lehetséges, a személyek közötti 1,5 méteres távolság betartatása.
¤  Maszkviselés és rendszeres kézfertőtlenítés ösztönzése az utasok és a személyzet körében.
¤  A legfontosabb, vírussal kapcsolatos tudnivalók kommunikálása az utasok felé.
¤  Rendszeres fertőtlenítő takarítás, különös tekintettel az utasok által gyakran megérintett felületekre.
¤  Az érintésmentes repülőtéri ügyintézés elősegítése.
¤  A szellőzőrendszer folyamatos fertőtlenítése, a megfelelő légcsere biztosítása.
¤  Védőfelszerelés viselésének biztosítása a személyzet számára, térelválasztó plexi telepítése ahol lehetséges.
¤  A repülőtér kérje az utasokat, hogy kísérő nélkül lépjenek be a repülőtérre, minimalizálva ezzel az egyidejűleg a létesítményben tartózkodók számát, és biztosítva az egymástól számított megfelelő távolság megtartását. Kísérők belépése csak indokolt esetben lehetséges, amennyiben az utas speciális segítséget igényel (például kiskorú vagy mozgásában korlátozott).
¤  A repülőtér biztosítsa, hogy az utasok tisztában legyenek a repülőtér által életbe léptetett egészségvédelmi intézkedésekkel, és azokat a biztonságos és egészséges környezet fenntartása érdekében betartsák.

A Budapest Airport a fenti intézkedéseket már hetekkel korábban bevezette, az utasok és a személyzet egészségének védelme érdekében. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a koronavírussal kapcsolatos egészségügyi intézkedések bevezetése terén rendre az élen járt, és már a járvány alatt demonstrálta a repülőtéren való tartózkodás biztonságos módjait.

„A jelenlegi helyzetben két fontos feladatunk van; egyrészt biztonságossá és kockázatmentessé tenni a repülőtéren való tartózkodást az utasok és a kollégáink számára egyaránt, másrészt ezen intézkedések által visszaépíteni az utasok repülés iránti bizalmát a járvány lecsengését követően” – mondta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: „Amellett, hogy aktívan részt veszünk a biztonságos légiközlekedést lehetővé tevő különböző ajánlások kialakításában, folyamatosan teszünk is azért, hogy a vonatkozó előírásokkal és a nemzetközi protokollal összhangban biztosítsuk utasaink és személyzetünk védelmét. Az EASA által kiadott iránymutatás visszaigazolta mindazokat az intézkedéseket, amelyeket az elmúlt hetekben, még bármilyen hivatalos iránymutatás publikálását megelőzően bevezettünk a budapesti repülőtéren.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren érvényben lévő, a koronavírus elleni védekezést biztosító intézkedések listája itt érhető el:

https://www.bud.hu/covid_19/koronavirus_repuloteri_intezkedesek  

A repülőtér-üzemeltető a forgalommentes időszakban fertőtlenítő nagytakarítást végzett a repülőtéren, melyet folyamatosan fenntart. A személyek közötti 1,5 méteres távolság betartatása érdekében padlómatricákat, a tranzitterületen minden második ülésére pedig tiltómatricákat helyeztek ki. A személyzet azon tagjai számára, akik munkájuk jellegéből adódóan az utasoktól nem tudják tartani a másfél méteres védőtávolságot, kötelező a maszk viselése, és ahol ez megoldható volt, a Budapest Airport térelválasztó plexit telepített a személyzet és az utasok közé. A terminálokon hamarosan fertőtlenítő hatású szőnyegek gátolják a kórokozók cipőn történő behordását, az épületben pedig rendszeresen fertőtlenített szellőztetőrendszer gondoskodik a megfelelő légcseréről. A terminálokon január óta ötnyelvű információs kiadványok tájékoztatják az utasokat a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos tudnivalókról. Az utasok számára a Budapest Airport az épület minden pontján automata kézfertőtlenítőket helyezett ki.

www.bud.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: