Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens bemutatja a helymeghatározó rendszerhez készült új szoftverét

2020.05.19

Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens bevezeti új „Location Intelligence” szoftverét, amely kibővíti a Simatic RTLS (valós idejű helymeghatározó rendszer) helymeghatározó platformját, magában foglalva a rendszer digitális ikertestvérét a tökéletes teljesítményért.


A webalapú szoftver elemzi és vizualizálja a dinamikus adatokat, feldolgozza az eseményeket, és közvetlenül csatlakozik a helyi ERP (vállalatierőforrás-tervezés) vagy MES (gyártásvégrehajtási rendszer) rendszerekhez. A pozícióadatokon alapuló információk átfogó képet nyújtanak a felhasználó számára az anyagáramlásról, a rendelési információkról vagy a lehetséges problémás területekről.

A transzponderazonosító a meglévő rendelési adatokhoz kapcsolódik. A folyamat aktuális lépésétől és a rendelési státusztól függően a rendelési információk megjeleníthetők a Simatic RTLS ePaper transzpondereken, ezáltal papírmentes megoldást biztosítva. A Location Intelligence a felhasználók számára arra is lehetőséget kínál, hogy valós időben kövessék nyomon a különböző munkadarabokat vagy a teljes megrendelést. A rendelés azonosítójának megadása után a transzponderek valós idejű pozíciói megjelennek az ügyfél digitális platformján. 

A technológia által elért átláthatóság lehetővé teszi a gyártási és logisztikai folyamatok egyedi optimalizálását. Ennek kulcsa a virtuálisan meghatározott területek, más néven virtuális kerítések (geofences). A virtuális kerítéseket a szoftverben a „drag & drop” módszerrel lehet létrehozni, és arra használhatók, hogy azonosítsák a meghatározott területre történő belépést és az onnan való kilépést. A társított bemeneti és kimeneti események statisztikailag értékelhetők, vizualizálhatók vagy további intézkedésekhez kapcsolhatók. 

Továbbá, a helyadatok és az üzleti adatok kombinációja átlátható folyamatokat eredményez: a keresések számát a minimumra lehet csökkenteni, hiszen a különböző terminálok minden releváns tárgyának pozíciója valós időben vizualizálható. A szűk keresztmetszetek és a gyártási ütemtervtől való eltérések könnyen elkerülhetők a virtuális kerítések használatával. Ezzel egyidőben a gyárban való optimalizálás korábban kiaknázatlan lehetőségei azonosíthatóvá válnak a valós idejű elemzések révén, és egyben lehetővé teszi a gyors döntéshozatalt is.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: