Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Franciaország: A Total több mint 135 MW értékű projekteket nyert a legutóbbi nemzetközi energia tenderen

2020.05.20

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A Total a Total Quadran, révén, amely Franciaország elkötelezett megújuló energia fejlesztője és termelője, nyerte el a 131 megawatt csúcsértékű (MWp) napenergia projektet, azaz a CRE4 (Francia Energiaszabályozó Bizottság) pályázat hetedik forduló teljes összegének 20%-át,


amely a földre szerelt napelemparkok, valamint Franciaország tengerentúli megyéiben és közösségeiben megtalálható 5,6 MWp értékű napenergia erőművekre vonatkozik (ZNI*1).

A megítélt kapacitások több mint fele tartozik a Total programjába, amelynek az a célja, hogy alkalmassá tegye az ipari létesítményeket napenergia felhasználására és újrahasznosítsa az ipari barnamezős területeket, ideértve a következőket:

•  A Total jövőbeli legnagyobb földre szerelt naperőműve Franciaországban: A valenciennesi 50 MWp-os napenergia projekt a legnagyobb projekt, amelyet egy pályázati felhívásban ítéltek oda, valamint ez a Total Quadran eddigi legnagyobb napenergia-erőműve. Telepítésére a Total korábbi RETIA*2 által felújított finomítói telephelyén kerül sor. A napenergia-erőmű közel 32.000 ember számára szolgál majd zöld energiával 2022-es indulását követően. 

•  A párizsi régió legnagyobb fotovoltaikus erőműve: a grandpuits-i finomító közelében található 25 MWp-os naperőmű lesz. Elegendő megújuló energiát fog termelni, ahhoz, hogy közel 17 000 ember energiaigényét fedezze. Az erőmű váratóan 2022-ben fog üzembe állni.

A Bouches-du-Rhône-ban található Lavéra (3MWp), valamint az Isére-ben lévő Serpaize (5MWp) és Brignoud (4MWp) projektek mind ipari barnamezős területen helyezkednek el és a nyertes CRE 4.7 pályázat részét képezik. 

A Total Quadran büszke arra, hogy a vezető franciaországi megújuló energiatermelők közé rangsorolják. A jelen pályázati felhívás eredményei szemléltetik képességünket, arra, hogy szilárd, versenyképes ajánlatokat tegyünk az egyre versenyképesebb környezetben.” mondta Thierry Muller a Total Quadran vezérigazgatója. „A Total programjának egyik sikerhez vezető kulcseleme az, hogy napenergia használatára alkalmassá tegye az ipari létesítményeket, a barnamezős területek hangsúlyozásával, amelyet természetesen a vállalat folytatni szeretne.

*1:Zones Non Interconnectées au réseau métropolitain intercontinental – Megújuló energiaforrások Franciaország tengerentúli megyéiben és területein. 

*2:Réhabilitation Environnementale de Terrains Industriels Anciens: tisztítási és helyreállítási tevékenységekre szakosodott leányvállalat

Total és az alacsony széntartalmú villamos energia

Annak a törekvésnek, hogy felelős energia termelővé váljon, a Total alacsony szén-dioxid kibocsátású vállalkozások portfólióját építi fel, azzal a céllal, hogy 2040-re eladásainak 15-20%-át tegyék ki. A Total bruttó szén-dioxid kibocsátású energiatermelési kapacitása közel 7 GW, amelyből 3 GW megújuló energiából származik.

A 2020 elején bejelentett több, mint 6 GW teljesítményű napenergia projekttel a csapat jó úton halad, hogy 2025-re elérje a 25 GW kapacitású célját telepített megújuló energiaforrásból származó energiatermelők segítségével. 

A Total Quadran-ról

A Total Quadran, a megújuló energiaforrások úttörője, meghatározó szerepe van Franciaországban, megújuló villamosenergia termelési források fejlesztésével és építésével (szél-, fotovoltaikus- , víz- és biogáz erőművekkel). A Total Quadran több, mint 300 megújuló energiával működő erőművet üzemeltet Franciaországban több, mint 1000 MW kapacitással, amelyek évente 1765 GWh megújuló energiát termelnek. Ez közel 1 millió ember éves fogyasztásával egyezik meg, és megközelítőleg évente 560.000 tonna szén-dioxid kibocsátás megtakarítását jelenti.

A Total-ról

A Total kiemelkedő szereplője az energia piacnak, üzemanyagok, földgáz és alacsony szén-dioxid kibocsátású villamosenergia termelésével és forgalmazásával foglalkozik. A 100.000 alkalmazottunk elkötelezett a jobb energia iránt, amely biztonságosabb, megfizethetőbb, tisztább és a lehető legtöbb ember számára elérhető. Több mint 130 országban aktívan, arra törekszünk, hogy felelősségteljes energiatermelővé váljunk.

www.total.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: