Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új piaci lehetőségek kiaknázása és fejlesztések jelölik ki az utat 2020-ban

2020.05.13

Forrás: Rába, Hírek
A RÁBA Nyrt. 11,8 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta 2020 első három hónapját.


A nehezen prognosztizálható idei évben a Rába a cash-flow-ra koncentrál, valamint működése hatékonyságának növelésére és az újonnan feltáruló piaci lehetőségek kiaknázására törekszik.  

A Rába megváltozott kulcspiaci körülmények között működött az év első három hónapjában. A globális tehergépjármű és mezőgazdasági szegmensekben, illetve az európai személygépjármű-piacon a tavalyi év második felétől kezdődően csökkenő aktivitás volt megfigyelhető. Ezzel szemben az orosz buszpiacon 29 százalékos értékesítésnövekedést könyvelt el a társaság az első negyedévben.  Márciusban már a koronavírus-pandémia is éreztette hatását mind a kereslet mérséklődése, mind a globális gazdasági bizonytalanság növekedése formájában.   

A Futómű és az Alkatrész üzletágak sikeresen menedzselték a gazdasági és az iparági lassulást, nyereséget termelve üzemi és EBITDA szinten egyaránt. A Jármű üzletág eredményeit alapvetően meghatározta, hogy megszűnt a honvédségi járművek értékesítése, így az üzletág tárgyévi és bázisidőszaki számai nehezen összevethetők. A Rába még ebben az évben meg kívánja teremteni a honvédségi megrendelések nélküli nyereséges működés feltételeit a Jármű üzletágnál, az ehhez szükséges átalakítások már folyamatban vannak.  

A tervekhez képest gyorsabban halad a tavalyi évben megvásárolt Rekard Csoport vállalatainak konszolidációja, valamint az erőforrások és a gyártás integrációja. A szakmai szinergiák kihasználása már megjelent az eredményekben, és a járvány miatt, piaci pozíciói erősítésére, a Rába felgyorsítja a két cégcsoport integrációját és bővíti a kooperációt.   

A 2020. üzleti év váratlan kihívások elé állította társaságunkat, hiszen az általános globális gazdasági lassulás mellett a COVID-19 pandémia okozta piaci aktivitáscsökkenést is menedzselnünk kell. Emiatt minden előrejelzés bizonytalan, ám elmondható, hogy a fókusz a Rábánál 2020-ban is a készpénztermelésen és a működési költségek strukturális csökkentésén van. Határozott célunk a válság kapcsán várhatóan átrendeződő globális ellátási láncok lehetőségeinek kiaknázása. A válság ellenére folytatjuk a meghatározó K+F fejlesztéseinket és modernizációs programjainkat, felgyorsítjuk az ipar 4.0 projekteket, és megvizsgáljuk a további vállalat- és eszközalapú akvizíciós lehetőségeinket.” – hangsúlyozta Pintér István, a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója .

www.raba.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: