Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Terv szerint indult újra a nagyfeszültségű hajtásrendszer-akkumulátorok gyártása a ŠKODA AUTO üzemében

2020.05.14

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› A Mladá Boleslav-i üzemben készülő nagyfeszültségű hajtásrendszer-akkumulátorokat a SUPERB iV modellbe, valamint a vállalatcsoport más márkáinak hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) gépkocsijaiba építik


› Átfogó higiéniai intézkedések a dolgozók munkahelyi megóvására a koronavírus-fertőzéstől

Mladá Boleslav/Budapest, 2020. május 14. – Pontos ütemtervet követ a ŠKODA AUTO gyártása újraindítása során a koronavírus okozta termelési szünetet követően, amely a folyamat egyes lépéseihez és a beszállítói láncolathoz (Supply Chain) igazodik. A ŠKODA székhelyén, Mladá Boleslavban, a Volkswagen Csoport hálózatról tölthető hibridmodelljei (Plug-in Hybrid) számára készülő nagyfeszültségű hajtásrendszer-akkumulátorok gyártása is a terveknek megfelelően vette ismét kezdetét. Ennek során elsődleges fontosságú az a több mint nyolcvan munkahely-egészségügyi óvintézkedés, amelyekkel az autógyártó a lehető leghatékonyabban kívánja megelőzni gyár- és irodaépületeiben a koronavírus-fertőzést.

Április 27-én, hétfőn, a ŠKODA AUTO ismét beindította a termelést csehországi gyáraiban. A vállalat székhelyén, Mladá Boleslavban, a hálózatról tölthető hibridmodellek (Plug-in Hybrid) számára készülő, nagyfeszültségű hajtásrendszer-akkumulátorok gyártása is újraindult. Egészségük lehető leghatékonyabb védelme érdekében a munkatársaknak mindenkor be kell tartaniuk az ezzel kapcsolatos, jelenleg érvényes irányelveket.

Amint Christian Bleiel, a ŠKODA AUTO főegységgyártásának vezetője kifejtette: „Mladá Boleslav-i termelési helyszínünkön nagyfeszültségű hajtásrendszer-akkumulátorokat készítünk a vállalatcsoport különböző márkáinak plug-in hibridmodelljei számára. Az elmúlt hetekben széleskörű előkészületeket tettünk, hogy a jelen körülmények között is biztosítsuk a terv szerinti újraindítást és már a kezdetektől produkálhassuk a járműgyártás számára szükséges darabszámot. Ennek során természetesen elsődleges fontosságú a lehető leghatékonyabb egészségvédelmet szolgáló, vonatkozó előírások betartása.”

Az akkumulátorrendszereket a gyártósoron szerelik össze, majd tesztelik, beépítésüket megelőzően pedig feltöltik őket. A márka Mladá Boleslav-i főgyáregységében mintegy 200 fő dolgozik az akkumulátorok gyártásában, de a ŠKODA még az idei évre tervezi a jelenlegi gyártókapacitás bővítését. A gyártási folyamat során 13 KUKA robot segíti a dolgozók munkáját, s 210 és 500 kilogramm közötti maximális teherbírásukkal átveszik tőlük a különösen nehéz vagy terjedelmes alkatrészek mozgatásának feladatát.

A Mladá Boleslav-i gyárban készülő nagyfeszültségű hajtásrendszer-akkumulátorokat már 2019 szeptember óta építik a vállalatcsoport ŠKODA, AUDI, SEAT és Volkswagen márkáinak a moduláris keresztmotoros platform (MQB) műszaki alapjaira épülő, hálózatról tölthető hibridmodelljeibe (Plug-in Hybrid). Ezen akkumulátorokat kapja a ŠKODA SUPERB iV is, amely ugyancsak 2019 szeptember óta készül a ŠKODA AUTO Kvasinyban termelő gyárában.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig MladáBoleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2018-ban több mint 1,25 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: