Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő: Tájékoztató a COVID-19 járványügyi intézkedésekről

2020.04.30

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ Az előrejelzett 17 millió helyett körülbelül 10 milliós éves utasszámmal számol idén a Budapest Airport
¤ Újraszámozott beszállítókapuk, könnyebb eligazodás a terminálokon


¤  A BUD részvényeseinek felajánlása a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány számára
¤  Ismét informatikai eszközökkel segít a Budapest Airport

Az előrejelzett 17 millió helyett körülbelül 10 milliós éves utasszámmal számol idén a Budapest Airport

Az előrejelzések szerint az országhatárok megnyitását és a légijáratok újraindulását követő időszakban a korábbinál kevesebb légiutast köszönthetnek a repülőterek; az utazási kedv egészségügyi megfontolások és gazdasági okok miatt várhatóan csak fokozatosan tér vissza. A Budapest Airport jelenlegi becslései alapján az utasforgalom az eredetileg tervezett 17 helyett 9-11 millió között lehet idén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és a számítások szerint 2022-ben sem érheti el a válság előtti szintet.

Először várhatóan az európai járatok és útvonalak indulnak újra, majd határnyitástól függően a többi régió. A Wizz Air május elejétől több járat üzemeltetését is elindította, és júniusban is fokozatosan tér vissza a forgalom: néhány légitársaság már jelezte a Budapest Airport felé, hogy június 17-től tervezi az újra indulást. Azonban az Az American Airlines és az Air Canada Rouge már bejelentette, hogy idén biztosan nem üzemeltet közvetlen tengerentúli járatot Budapestre, mely azt jelenti, hogy 2021-re elhalasztott desztináció Philadelphia, Chicago és Torontó.

A Budapest Airport veszteségeinek mértéke nagyban függ attól, hogy a járatok mikor és milyen ütemben indulnak újra, és az utasforgalom milyen gyorsan tér vissza a korábbi szint környékére. A jelenlegi előrejelzések szerint az általános pénzügyi helyzet miatt osztalékfizetésre sem ebben az évben, sem pedig 2021-ben nem lesz mód.

Újraszámozott beszállítókapuk, könnyebb eligazodás a terminálokon

A Budapest Airport az alacsony utasforgalom időszakát kihasználva április végén megkezdte a 2. Terminálon található beszállítókapuk újraszámozását, melynek köszönhetően a jövőben egyszerűbbé válik a terminálokon történő eligazodás. A korábbi A, B, C és D jelű kapuk helyett a jövőben a 2A terminálon A jelű, a 2B terminálon B jelű beszállítókapuktól indulnak a repülőgépek.

Az elkövetkező hetekben a terminálon található többi eligazító táblát is lecserélik, így az utasok tájékozódását egységes és letisztult feliratok segítik majd magyar, angol és kínai nyelven. A táblák háttérvilágítását a korábbi fénycsöves helyett energiatakarékos LED-es technológiára cserélik.

A Budapest Airport a jelenlegi válsághelyzetben kiemelten fontosnak tartja, hogy a BUD csoport munkavállalóinak egészsége és anyagi biztonsága fennmaradjon. A vállalat január óta számos intézkedést tett annak érdekében, minél több munkahelyet megvédjen és biztosítsa a munkavállalók biztonságos munkavégzését.

Április elején egy alapítvány felállításáról döntött a Budapest Airport, hogy a nehéz helyzetbe került kollégákat támogatni tudja. Ezt a kezdeményezést a vezetőség a saját fizetésének egy részének felajánlásával indította az útjára, majd a Budapest Airport részvényesei úgy döntöttek, a már befolyt összeg megduplázásával támogatják a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány tevékenységét. Így az alapítvány munkájához immár mintegy 125 ezer euró forrás áll rendelkezésre.

A BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány célja azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus járvány okozta válság miatt veszélybe került fizikai vagy mentális egészsége, szociális biztonsága. Az intézkedés mellett a vállalatvezetés továbbra is minden erejét és idejét a járvány okozta válsághelyzet kezelésére fordítja.

Ismét informatikai eszközökkel segít a Budapest Airport

A Budapest Airport ismét úgy döntött, hogy a válsághelyzetre tekintettel informatikai eszközök átadásával nyújt segítséget egy dunántúli, nehéz helyzetben lévő oktatási-nevelési intézmény részére. A repülőteret üzemeltető társaság ezúttal összesen 40 használt monitort és 10 darab okostelefont adományozott egy általános iskolának, amelynek diákjai szinte kivétel nélkül halmozottan hátrányos helyzetűek, és ezért eddig nem, vagy csak nagyon nehezen tudtak alkalmazkodni a megváltozott oktatási körülményekhez. Az adomány révén a Budapest Airport megteremti a feltételrendszert ahhoz, hogy az intézmény minden diákja részt vehessen a digitális oktatásban.

A Budapest Airport ezáltal egy újabb oktatási-nevelési intézményt segített hozzá ahhoz, hogy valamivel könnyebbé váljon tanítóik, nevelőik és nem utolsó sorban diákjaik mindennapi élete: egy héttel korábban ugyanis a társaság egy repülőtérhez közeli gyermekotthon számára adott át asztali számítógépeket és egyéb informatikai eszközöket, egyszerűbbé téve ezzel a mindennapos oktatási feladatok ellátását.

www.bud.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: