Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az élelmiszer útja a boltok polcaira

2020.05.05

Forrás: Stern Communications - Dachser Sajtóközlemény
Az élelmiszerlogisztikai folyamatok magas fokú koordinációt és precizitást igényelnek, hogy a termékek biztonságos úton jussanak el a gyártótól a megrendelőig.


A Dachser Food Logistics üzletága a legújabb hűtőtechnológiával, nyomon követési rendszerrel, tanúsított minőségbiztosítással és képzett szakértői gárdával biztosítja ügyfelei számára a professzionális és higiénikus élelmiszer-mozgatást.

Az élelmiszerlogisztika területén különösen fontos a minőség és a megbízhatóság, az élelmiszerek kezelése terén kulcsfontosságú szerepet játszik a megfelelő hőmérséklet és a kifogástalan higiéniai követelmények folyamatos biztosítása a termék gyártójától a teljes ellátási láncon keresztül a fogyasztóig. A Dachser minden esetben igyekszik a legkiválóbb szolgáltatást nyújtani partnerei számára a lehető legmagasabb színvonalon. Ezen törekvésüket igazolja, hogy a vállalat a közelmúltban eleget tett a Nemzetközi Élelmiszeripari Szabvány Logisztikai (IFS Logistics Standard) 2.2 verziója által támasztott követelményeknek. A nemzetközileg elismert szabvány megléte garantálja, hogy az adott vállat teljesíti a szigorú előírásokat.

A vállalat határokon átívelő szolgáltatást nyújt az European Food Network részeként bármely európai országba közvetlenül hálózatán keresztül, vagy a koordinálásával működő európai partnerhálózatukon keresztül szállítják az élelmiszert. A Dachser Food Logistics üzletága a legfrissebb iparág-specifikus logisztikai megoldásokat nyújtja a hőmérséklet-ellenőrzött, kiváló minőségű élelmiszerek szállítása területén. A vállalat Európán belül elsősorban tejtermékeket, húst és kolbászterméket, ital termékeket, süteményeket és édességeket, közszükségleti cikkeket szállít, valamint kiskereskedők, vendéglátó-ipari vállalkozások, nagykereskedők és élelmiszer-feldolgozó vállalatok számára készült finomságokat és feldolgozott élelmiszereket. ,,A termékeket szigorúan ellenőrzött körülmények között tároljuk a raktárakban, melynek ideje a logisztikai szolgáltatás típusától függ. A szerződéses logisztika területén – például hosszú lejáratú termékek esetén – a tárolás akár hónapokig is eltarthat, gyűjtőszállítmányozási ügyfelek esetében ez a folyamat néhány órára korlátozódik, kizárólag az átrakási folyamat részeként történik az átmeneti tárolás.” – hangsúlyozza a Dachser Food Logistics üzletágának vezetője, Darvasi Árpád. 

Az élelmiszerlogisztikai feladatok optimalizálása számos kihívást rejt, zökkenőmentes működése pedig precíz és összehangolt szervezeti munkát igényel. A szállítmányozási osztály, a szerződéses logisztikai osztály és az értékesítési részleg összehangolt, közös munkája teszi lehetővé a szállítmányozási folyamatok problémamentes működését. ,,Az ellátási lánc kialakítása nagyban függ a küldemény méretétől, a szállítási határidőtől, illetve az áru előállítása és az igény közti időtől és távolságtól.” – teszi hozzá Darvasi Árpád. Nagyobb szállítási mennyiség esetében a direkt szállítmányozás a jellemző mód, ugyanis ekkor az áru a gyártótól vagy a forgalmazótól közvetlenül a megrendelőhöz jut el rész- vagy teljes rakományként, a belföldi- vagy a nemzetközi közúti szállítmányozási folyamat részeként. 

Az áruk pontos nyomon követését a Dachser átfogó informatikai rendszere biztosítja. 
A vállalat intelligens IT megoldásokat kínál ügyfelei számára az áruszállítás támogatásához, amely lehetővé teszi, hogy könnyen figyelemmel kísérhetők legyenek az ellátási lánc folyamatai, ezzel biztosítva az áruszállítás átláthatóságát és biztonságát. Az akadálymentes árukövetést az egész ellátási láncban a Tracking & Tracing nyújtja, amelyet a partnerek az egységes vonalkód-leolvasással működtethetnek.
 
Az élelmiszerlogisztika legnagyobb kihívásaként Darvasi Árpád a változó volumenek és igények melletti egységesen magas színvonalú szolgáltatás költséghatékonyságát jelöli meg. Az üzletágvezető komoly fejlődési lehetőséget lát a gyűjtő- és a szerződéses logisztikai szolgáltatások kombinálásában, valamint a rendkívül fejlett nemzetközi hálózat adta lehetőségekben. Ezek a tényezők sikeresen hozzájárulnak a vállalat kiváló minőségű, egységes szolgáltatáshoz, amely során akár kisebb szállítási egységeket is transzparensen és pontosan képesek eljuttatni a feladótól a címzettig. 

A DACHSER-ről:
A világ minden táján, összesen 399 helyszínen tevékenykedő mintegy 30.600 alkalmazottnak köszönhetően a DACHSER 2018-ban megközelítőleg 5,6 milliárd EURO-s konszolidált nettó árbevételt termelt. Ugyanebben az évben a logisztikai szolgáltató összesen 83,7 millió küldeményt szállított 41,3 millió tonna össztömegben. A Dachser 44 országban képviselteti magát világszerte. További információért látogasson el a vállalat weboldalára: www.dachser.com

DACHSER Magyarország:
A LIEGL & DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft.  1999 óta van jelen a magyar piacon, a szállítmányozási és logisztikai piac meghatározó szereplője. Pilisvörösvári székhelyén az ország egyik legmodernebb logisztikai bázisát üzemelteti. Belföldi hálózatát 8 vidéki telephely alkotja, összesen több mint 300 munkatársat foglalkoztat. A kiemelkedő színvonalú szállítmányozási és logisztikai produkció magas színvonalú adminisztratív háttérszolgáltatásra támaszkodik. Az elmúlt évek eredményei alapján a vállalat töretlen és dinamikusan fejlődő szereplője a szolgáltatási szférának. 2018-ben 3,5%-os forgalom növekedést ért el, ez 81,4 millió EUR árbevételt jelent.

www.dachser.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Dachser

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: