Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Tiszta tengeri üzemanyag: A Total vállalat bérbe veszi az első LNG-hajtású óriás tartályhajóját

2020.04.21

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
Párizs – A Total aláírt egy úttörő megállapodást az első két LNG–hajtású óriás tartályhajójának (VLCC) bérléséről. A két hajót, amelyek egyenként képesek körülbelül 300.000 tonna kőolaj szállítására, 2022-ben érkeznek meg, és csatlakoznak a Total bérelt flottájához.


Ezeket a VLCC-ket a malajziai hajótulajdonos AET-től veszi bérbe a vállalat. 

A hajókat LNG-meghajtással fejlesztették ki, hogy csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását és a legújabb technológiákkal tovább csökkentsék fogyasztásukat.

Az LNG a legjobb és azonnal elérhető megoldás a hajózás környezeti lábnyomának csökkentésére.” – emelte ki Luc Giellet, a Total hajózásért felelős alelnöke. „Az LNG használata bérelt hajóink üzemanyagellátására szemlélteti szándékunkat, hogy tevékenységünkkel csökkentsük a szén-dioxid lábnyomunkat. Ezzel a döntéssel ismét megerősítjük pozitív hozzájárulásunkat a fenntartható ipari hajózáshoz és elkötelezettségünket az LNG tiszta tengeri üzemanyagként történő használatának kiterjesztése mellett.”

A két LNG-hajtású óriás tartályhajó hajó (VLCC) LNG ellátását a Total Marine Fuels Global Solutions, a Total dedikált partnere fogja ellátni, amely az üzemanyagraktározási tevékenységekért felel világszerte.
 
Az LNG mint tengeri üzemanyag a legjobb és azonnal elérhető megoldás a tengeri szállítás környezeti lábnyomának csökkentésére. 

A környezetvédelem területén valódi technológiai áttörésnek számító LNG, a jelenleg elérhető legjobb és technológiailag bizonyított megoldás a tengeri szállítmányozás környezeti lábnyomának csökkentésére. 
A jelenlegi fűtőolaj hajtású hajókkal összehasonlítva, használata az alábbi csökkenéseket eredményezi:
-  Kén-dioxid kibocsátás 99%-os;
-  A finom részecskék kibocsátásának 99%-os;
-  A nitrogén-oxid kibocsátás akár 85%-os;
-  Az üvegházhatású gázok kibocsátásának kb. 20%-os.

A Total, a második legnagyobb privát globális LNG ellátó
A Total vállalat a második legnagyobb privát globális LNG ellátó, 2025-ig 50 millió tonnás éves teljes portfólióval és 10%-os világpiaci részesedéssel. A 2019-ben több mint 34 millió tonnás LNG kezelésével, a csoportnak szilárd és szerteágazó pozíció vannak az LNG értékláncban. Katarban, Nigériában, Oroszországban, Norvégiában, Ománban, Egyiptomban, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Államokban, Ausztráliban vagy Angolában található cseppfolyósító üzemei révén a vállalat minden piacon értékesít LNG -t. 

A Totalról
A Total kiemelkedő szereplője az energia piacnak, üzemanyagok, földgáz és alacsony szén-dioxid kibocsátású villamosenrgia termelésével és forgalmazásával foglalkozik. A 100 000 alkalmazottunk elkötelezett a jobb energia iránt, amely biztonságosabb, megfizethetőbb, tisztább és a lehető legtöbb ember számára elérhető. Több mint 130 országban aktívan, arra törekszünk, hogy felelősségteljes energiatermelővé váljunk.

A Total Marine Fuels Global Solutions-ról
A Total Marine Fuels Global Solutions, a Total dedikált üzleti egysége, felelős az üzemanyagraktározási tevékenyégekért felel világszerte. A Total Marine Fuels Global Solutions az egyedüli összekötőnek számít az innovatív és hatékony üzemanyagraktározási szolgáltatásokkal rendelkező megoldások teljes skáláját illetően.
www.marinefuels.total.com.

www.total.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: