Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A SEAT megkezdi a lélegeztető gépek gyártását martorelli létesítményeiben

2020.04.06

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- A Spanyol Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Ügynöksége engedélyezte a készülék klinikai bevizsgálását


- Az OxyGEN a Protofy.xyz, a SEAT, a Germans  Trias y Pujol Kutató  Intézet és a Hospital, a Hospital Clinic és más cégek, valamint az államigazgatás nagyon komoly erőfeszítéseinek eredménye

Martorell / Budapest, 2020. április 6.– A SEAT martorelli üzemeiben megkezdi  a lélegeztető gépek  gyártását annak érdekében, hogy  hozzájáruljon a COVID-19 okozta válság elleni küzdelemhez. A Spanyol Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Ügynöksége engedélyezte a készülék klinikai bevizsgálását, és a készülékek napi termelését a hatóságokkal egyeztetve folyamatosan hozzáigazítják  az igényekhez, hogy elkerüljék a felesleges készleteket. A vállalat arra törekszik, hogy elérje a napi 300 lélegeztető gép legyártását a SEAT Leon gyártósorán.

Az OxyGEN elnevezésű lélegeztető készülék a Protofy.xyz cég által tervezett ingyenes hardver, amelynek tervezése orvosi szempontból Dr. Manel Puig Domingo (Germans Trias y Pujol Kutató  Intézet), Dr. Oriol Estrada (Hospital Germans Trias i Pujol) és Dr. Josep María Nicolás (Hospital Clínic) orvosok koordinálása mellett folyt.  Ez az együttműködésben megvalósított munka kéthetes versenyfutás volt az idővel, hogy a projekt létrejöhessen.  Az ipari megvalósítási szakaszban a  SEAT vezetése alatt  több különböző partner is részt vett.

A SEAT elnöke és a pénzügyekért és informatikai ügyekért felelős alelnöke, Carsten Isensee hangsúlyozta, hogy „az orvosi ellátás hiányára való reagálás elsőbbségi feladat,  és egyben  felelőssége is  az olyan nagy ipari kapacitással rendelkező vállalatnak, mint például a SEAT. Most minden támogatásra szükség van, hogy együtt küzdjünk a  COVID-19 terjedése ellen. ”

Ezt a lélegeztető gépet  a SEAT Leon gyártósorán gyártják, és az erre átalakított  ablaktörlő motort építik be.  Minden eszközben több mint 80 elektronikus és mechanikus alkatrész van, és a gép alapos minőségellenőrzésen megy át, és ultraibolya fénnyel sterilizálják.

A SEAT termelésért és logisztikáért felelős alelnöke, a projekt vezetője Dr. Christian Vollmer rámutatott, hogy „a csapatmunka és az együttműködés most fontosabb, mint valaha azért, hogy együtt megpróbáljuk kielégíteni az egészségügyi központok igényeit. A SEAT-nál nekünk fejlett tömeggyártó  rendszerünk van, és a jelenlegihez hasonló helyzetben az  a mi felelősségünk, hogy ezt a spanyol társadalom rendelkezésére bocsássuk. ”

A SEAT jogi szolgáltatásokért és a jó kormányzásért felelős alelnöke, Luis Comas hangsúlyozta, hogy „ez a folyamat nem lett volna lehetséges a Spanyol Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Ügynökségének támogatása,  valamint annak igazgatója és a spanyol egészségügyi miniszter személyes részvétele nélkül”.

SEAT elkötelezett amellett, hogy minden lehetséges módon segítse az egészségügyi rendszert és a szakembereket a COVID-19 terjedésének lelassításában. A SEAT jelenleg is elemzi azon olyan bejelenthető projektek megvalósíthatóságát, amelyek átmentek  minden szükséges egészségügyi teszten, és a megfelelő hatóságok kiadták rájuk a gyártási engedélyt. Ennek érdekében többek között a termelés-, az egészségügy és vészhelyzetek-, a fejlesztés-, a logisztika- és minőségbiztosítás területéről érkező szakemberek csapata az elmúlt két hétben versenyt futva az idővel  dolgozott azért, hogy ezek a projektek valósággá váljanak.

A lélegeztető gép kifejlesztésében együttműködő szervezetek

- Protofy.xyz
- OxyGEN
- Hospital Clínic
- Hospital Germans Trias i Pujol
- Germans Trias y Pujol Investigation Institute (IGTP)
- Hospital del Mar
- CMCiB (Catalan Centre for Comparative Medicine and Bioimaging)
- University of Barcelona
- Recam Laser
- Doga Motors
- Luz Negra
- LCOE (Official Central Automation Laboratory)
- Ficosa
- Bosch
- IDNEO
- Secartys
- Espiroflex
- Gaso
- Cuatrecasas
- Guardia Civil
- Guardia Urbana
- Mossos d’Esquadra
- Policía Nacional

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: