Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Mobility 3D nyomtatási megoldást kínál a Covid-19 elleni harchoz

2020.04.14

Forrás: Siemens, Hírek
Az Oroszországi Vasutak (RZD) jelenleg 36 Siemens Mobility által gyártott ajtókilincs tartozékot tesztel.


Ezekkel a tartozékokkal az ajtókat könyökkel vagy alsó karral is ki lehet nyitni, azaz nem kell kézzel érinteni őket, így csökken a fertőzések vagy vírusok – például a Covid-19 – terjesztésének kockázata. A Siemens Mobility a moszkvai térségben az Oroszországi Vasutak által üzemeltetett Desiro vonatok közül több szerelvényen is felszerelte a prototípusokat. Az alkatrészek additív gyártási módszerrel készülnek és az igényeknek megfelelően szállíthatók. A megoldás alkalmazását más vonatflottákban is tervezik.

A Siemens Mobility nemrég két Stratasys 3D nyomtatót vásárolt, hogy ezzel is segítse az orosz vonatflotta karbantartását, amely több Velaro nagy sebességű vonatot is üzemeltet. A Siemens Mobility 30 éves időtartamra kötött szerződést a Velaro vonatok szervizelésére és karbantartására.

A nyomtatókat Moszkvában és Szentpéterváron használják, és a Siemens Mobility által létrehozott „Easy Sparovation Part” hálózat létfontosságú részei. A hálózat célja a vasúti közlekedés további optimalizálása az eredeti vonat alkatrészek additív gyártásával és digitális készletgazdálkodásával, illetve a vonatok tartalék alkatrészei cseréjének és gyártásának egyszerűsítése. Ezáltal az időráfordítás, a gyártási költségek és a tartalék alkatrészek irányi igény csökken.

A 3D nyomtatás biztosítja számunkra a rugalmasságot, hogy a napi üzletmenet során bármikor saját magunk legyárthassuk és kicserélhessük a tartalék alkatrészeket. Ezt a technológiát jelenleg az ajtókilincs tartozékok gyors legyártására használjuk az igényeknek megfelelően, hogy teljesíthessük ügyfeleink különleges egészségügyi és védelmi intézkedésekkel kapcsolatos fokozódó elvárásait” – nyilatkozta Sabrina Soussan, a Siemens Mobility ügyvezető igazgatója.

A Siemens Mobility AM Hálózatának Kompetencia Központja a németországi Erlagen-ben működik. A moszkvai és szentpétervári üzletágakon kívül további létesítmények üzemelnek Dortmund-ban és Wegberg-Wildenrath-ban. 

Ez a sajtóközlemény és további anyagok a
https://sie.ag/3bNZi29 weboldalon érhetők el.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: