Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri napi értesítő: Tájékoztató a COVID-19 járványügyi intézkedésekről

2020.03.31

Forrás: Budapest Airport, Hírek
¤ A repülőtéri parkolók működésével kapcsolatos információk
¤ Szünetel a 100E busz közlekedése
¤ A teljes működés fázisában a Cargo City


¤  A Budapest Airport cargo forgalma a koronavírus-járvány idején
¤  Mi történik a légiáru-szállító járatok személyzetével?
¤  A Budapest Airport értékeli a közös munkát

A repülőtéri parkolók működésével kapcsolatos információk

A Budapest Airport a Business és a Holiday Lite Parkolók után a Holiday Parkoló működését is átmenetileg felfüggeszti. Április 1-től az utasok a repülőtéri parkolók közül csak a Terminál Parkoló szolgáltatásait tudják igénybe venni.

Parkoló ügyfélszolgálat (0-24): +36-1-296-5553

E-mail: puo@bud.hu 

Szünetel a 100E busz közlekedése

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasszám-csökkenésének nyomán a repülőtéri buszjáratok kihasználtsága is csökkent. A 100E busz jelenleg csökkentett járatszámmal, fél óránkénti indulással közlekedik a repülőtér és a belváros közötti viszonylatban, április 1-től pedig nem közlekedik. További információért kérjük, kövessék a Budapesti Közlekedési Központ honlapját.

A teljes működés fázisában a Cargo City

Március végére majdnem minden speditőr partnercég beköltözött a BUD Cargo Citybe;  ezzel a teljes működés fázisába lépett Kelet-Közép-Európa cargo kapuja. A tavaly átadott légiáru-kezelő komplexum minden eddiginél fontosabb szerepet kapott a magyarországi légiáruszállítás terén, hiszen a „normál” légi szállítmányok mellett a koronavírus-járvány kezeléséhez szükséges orvosi eszközök is ide érkeznek. A Cargo City forwarder és árukezelő épületei kedvező feltételeket biztosítanak a hatékony árukezeléshez, lehetővé téve, hogy a szállítmányok a lehető legrövidebb idő alatt eljussanak oda, ahol szükség van rájuk.

Tavaly novemberben avatta fel a Budapest Airport a BUD Cargo City névre keresztelt légiáru kezelő központot a ferihegyi repülőtéren. A világszínvonalú létesítmény egy 21.200 négyzetméteres raktárcsarnokból és irodai részből, valamint egy 11.650 négyzetméteres speditőr épületből áll, amelyhez egy óriási, 32.000 négyzetméter alapterületű forgalmi előtér kapcsolódik. A BUD Cargo City megnyitásával évi 150.000 tonnáról akár évi 250.000 tonnára is emelkedhet a budapesti repülőtér légi teheráru-kezelő kapacitása.

A Budapest Airport cargo forgalma a koronavírus-járvány idején

A Magyarország kormánya által hozott intézkedések a légiközlekedést, ezáltal a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működését is érintik. A Budapest Airport a koronavírus-járvány idején is folyamatosan dolgozik a légi teheráru-szállítás zavartalan működéséért, hiszen az a nemzetgazdaság támogatása mellett az egészségügyi ellátás biztosításában is kiemelt jelentőséggel bír; kulcsszerepet játszik az ellátási láncok működtetésében, illetve az ezen tevékenységekhez kötődő munkahelyek fenntartásában.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér továbbra is fogad és indít légi teheráru-szállító járatokat, lehetőséget biztosítva a további egészségügyi szállítmányok érkezésére is. A Budapest Airport minden eszközzel támogatja a kormány munkáját, hogy a szállítás gördülékenysége továbbra is fennmaradjon.

Mi történik a légiáru-szállító járatok személyzetével?
 
A személyzet a fedélzetről való leszállás előtt testhőmérséklet-ellenőrzésen esik át; a fedélzetet akkor hagyhatja el, ha az egészségügyi ellenőrzést végző személyzet nem állapít meg koronavírusra utaló tünetet. Ha COVID-19 fertőzés gyanúja merül fel (állampolgárságtól függetlenül), a vizsgálatot végző szervezet protokollja lép életbe, az illetőt a Szent László Kórházba szállítják.

A személyzetnek a fedélzetről való leszállás előtt büntetőjogi felelősségének tudatában írásban nyilatkoznia kell arról, hogy elhagyta-e a repülőgép fedélzetét külföldön. Amennyiben a személyzet nem akar pihenőhelyre elvonulni, csak körüljárni a repülőgépet annak ellenőrzése céljából, a repülőgép közvetlen környezetében mozoghat, de a repülőgép-állóhelyet nem hagyhatja el. Az ellenőrzés végeztével vissza kell szállnia a fedélzetre.

Amennyiben koronavírus gyanúja nem merül fel:

Amennyiben a személyzet tagja magyar állampolgár, vagy EGT ország állampolgára és rendelkezik állandó tartózkodási kártyával, beléphet Magyarország területére. Amennyiben járt külföldön vagy elhagyta külföldön a repülőgép fedélzetét, és magyar állampolgár, nem szükséges hatósági házi karanténba vonulnia, azonban a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben foglalt kötelezettség alapján lakó- vagy tartózkodási helyének elhagyása csak alapos indokkal lehetséges, amely lehet például munkavégzés, hivatásbeli kötelezettség stb.

Azon magyarországi tartózkodási kártyával rendelkező EGT-állampolgárok, akiknél nem állapítanak meg gyanús tünetet, viszont jártak külföldön, beléphetnek Magyarország területére, azonban kijelölt lakcímükön 14 napos hatósági házi karanténba kell vonulniuk.

Amennyiben a személyzet tagja külföldi vagy nem EGT állampolgár, illetve nem rendelkezik tartózkodási engedéllyel, csak akkor léphet be Magyarországra, ha pihenőidejét a kijelölt szállodában tölti, rendőri felügyelet mellett. Közösségbe nem mehet, a szálló közösségi tereit (bár, étterem, wellness, sport, stb.) nem használhatja, vendéget nem fogadhat, a várakozási időt kizárólag a szobájában töltheti. A várakozási idő leteltét követően visszaszállítják a repülőtérre, az induló járathoz. A vendég távozása után a szobát fertőtlenítik.

A Budapest Airport értékeli a közös munkát

A légi teheráru-szállítás tehát kiemelt szerepet kap a koronavírus elleni küzdelemben. Ebben a folyamatban elengedhetetlen a légi szállításban közreműködő kollégák áldozatos munkája is. A Budapest Airport köszönetet mond minden kollégájának, illetve a légitáraságoknak, az integrátor és a földi kiszolgáló vállalatoknál, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál és a légiközlekedési hatóságnál dolgozóknak a kitartó és példaértékű munkáért.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: