Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Volkswagen Haszonjárművek - Thomas Sedran, a VW Haszonjárművek márka igazgatóságának elnöke levele újságíróknak

2020.03.27

Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Haszonjárművek Sajtóközlemény
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!


Minden rendes évben most személyesen köszönteném Önöket, hogy beszámoljak a mögöttünk álló üzleti évről és a Volkswagen Haszonjárművek jövőbeli terveiről. De ez most nem egy szokásos év és nem a szokásos időket éljük. Mindössze egy hónappal ezelőtt több képviselőjükkel is találkoztam az új Caddy bemutatóján Düsseldorfban. Igen élvezetes estét tölthettünk együtt, rengeteg érdekes beszélgetést folytattunk. Akkoriban egyikünk sem gondolta volna, hogy a koronavírus járvány terjedése így alakul és olyan széleskörű korlátozások határozzák meg mindennapi életünket, mint azt jelenleg tapasztaljuk.

A gyártóhelyeink leálltak, kezdetben két hétre. Jóváhagyásért folyamodtunk, hogy a munkatársak egy részét rövidített munkaidőben foglalkoztassuk. Néhány kolléga maradt csupán az üzemekben, hogy a gépek karbantartásáról gondoskodjon és előkészítse a gyártási folyamatot, hogy az egy későbbi időpontban folytatódhasson. Sokan otthonról dolgozunk, hogy – amelyik területen lehetséges – a gyártástól függetlenül gondoskodjunk az üzletmenet folytonosságáról.

Eredetileg pontosan ebben az időszakban szerettük volna megtartani éves sajtótájékoztatónkat. De hadd legyek őszinte: ebben a pillanatban sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatnak minket, mint céget, mint a társadalom tagjait és mindenekelőtt mint egyént és mint családtagot. Természetesen védelmezzük vállalatunkat, odafigyelünk dolgozóink egészségére, szolgáltatásainkat és tanácsadásainkat továbbra is biztosítjuk ügyfeleink számára, ahol lehetséges és a szokásosnál is jobban figyelünk a likviditásunkra. Ezen felül keményen dolgozunk azon, hogy biztosítsuk a gyártás és a kiszállítás lehető leggyorsabb újraindítását, amint a körülmények ezt újra lehetővé teszik.

Mi, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsa ezért úgy döntöttünk, hogy szívesen látjuk Önöket később az év folyamán, hogy nyugodt körülmények között részleteiben is beszámolhassunk GRIP 2025+ transzformáció jelenlegi állásáról és mindenekelőtt a folyamatban lévő fejlesztéseinkről.

A mai napon ezért csak ennyit mondanék a 2019-es évről: a tavalyi évben elért 11,5 milliárd eurós árbevétel némileg csökkent a korábbi évhez képest, miközben a WLTP átállással kapcsolatos kihívások mellett - a versenytársakkal összehasonlítva is –figyelemreméltó üzleti eredményeket értünk el 510 millió eurós üzleti eredménnyel és 4,4 százalékos operatív megtérüléssel. Ezek a pénzügyi eredmények megfelelnek a terveinknek, amelyben egyedül 2019-ben további 1,8 milliárd eurós beruházási kiadással támogattuk meg átalakítási terveinket: termékeink fejlesztését egészen a tisztán elektromos ID. BUZZ modellig, a hannoveri központi üzemünk átalakítását az elektromos járművek gyártására és csapatunk átalakítását.

Várom a napot, amikor újraindíthatjuk gyárainkat és a munkatársaink ismét elkezdhetik gyártani azokat a járműveket, amelyeket ügyfeleink is annyira értékelnek. Meg szeretném továbbá ragadni az alkalmat, hogy kifejezzem köszönetemet a teljes csapatnak ebben a példa nélküli időszakban erőfeszítésükért és elhivatottságukért. Azonban az is egyértelmű, hogy még hosszú ideig érezzük majd a koronavírus hatásait. És amikor képesek leszünk megbízható és aktuális információval szolgálni, akkor pontosan ezt fogjuk tenni.

Üdvözlettel,
Thomas Sedran
A Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának elnöke

A Volkswagen Haszonjárművek
„Világszerte a legjobb szállítási megoldásokat kínáljuk ügyfeleinknek”
A Volkswagen Haszonjárművek a Volkswagen-csoport önálló márkájaként globálisan fejleszt, gyárt és értékesít könnyűkategóriájú haszongépjárműveket. Termékei között szerepel a Transporter, a Caddy, a Crafter és az Amarok sorozat. Ügyfeleivel konzultálva a Volkswagen Haszonjárművek színvonalas járműkoncepciókat, valamint telematikai és logisztikai megoldásokat kínál, mégpedig a természeti erőforrások kímélése és a lehető legmagasabb színvonalú gazdaságosság jegyében. A márka 2018-ban mintegy 499,700 könnyűkategóriájú haszonjárművét értékesítette, amelyek Hannoverben (Németország), Poznańban (Lengyelország), és Wrześniában (Lengyelország) készültek. A Volkswagen Haszonjárművek világszerte több mint 21 ezer munkatársat foglalkoztat.

www.vwh.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Munkagép, haszongép ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: