Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri napi értesítő: Tájékoztató a COVID-19 járványügyi intézkedésekről

2020.03.24

Forrás: Budapest Airport, Hírek
BUD cargo: együtt az egészségügyi ellátásért


Újabb jelentős egészségügyi szállítmány érkezett Budapestre: a kínai Suparna Airlines Boeing 747 típusú charter cargo járata ma reggel 6:30 órakor landolt Budapesten, közel 70 tonna egészségügyi védőfelszereléssel a fedélzetén. A Jumbo többek között több mint 3 millió maszkot, 100 ezer koronavírus-tesztet és 86 lélegeztetőgépet szállított Kínából Magyarországra. Az érkező gépet Orbán Viktor miniszterelnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Duan Jielong a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, valamint Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója fogadta a Cargo City forgalmi előterén.

„A Budapest Airport a koronavírus járvány idején is folyamatosan dolgozik a légi teheráruszállítás zavartalan működéséért, hiszen az a nemzetgazdaság támogatása mellett az egészségügyi ellátás biztosításában is kiemelt jelentőséggel bír” – hangsúlyozta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: - „A Budapest Airport nevében szeretném megköszönni a Suparna Airlinesnak a zökkenőmentes és hatékony együttműködést, ami lehetővé tette, hogy ezek a kiemelten fontos orvosi segédeszközök a lehető leggyorsabban eljussanak Magyarországra.

A koronavírus járvány idején kiemelt fontosságú a gördülékeny légi teheráruszállítás biztosítása. A Budapest Airport minden eszközzel támogatja a kormány munkáját, és segít abban, hogy az egészségügyi ellátáshoz elengedhetetlen eszközök a lehető leggyorsabban eljussanak oda, ahol szükség van rájuk.

Ebben a folyamatban óriási szerep jut a légi teheráruszállítási partnereknek, a földi kiszolgáló vállalatoknak és a hatóságoknak, valamint minden légi teheráruszállításban dolgozó szakembernek, akik a koronavírus járvány idején gyorsított eljárásban kezelik az érkező egészségügyi szállítmányokat.

A ma érkező, közel 70 tonnányi egészségügyi védőfelszerelés mellett az elmúlt napokban a Turkish Cargo fedélzetén több raklapnyi orvosi eszköz gyártásához szükséges alapanyag érkezett Isztambulból Magyarországra, hétfő reggel pedig a Wizz Air A321neo típusú repülőgépe mintegy 11 tonnányi eszközt szállított Magyarországra Sanghajból.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: