Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A teljesen megújult SEAT Leon a márka eddigi legjobb fejlesztésű autója

2020.03.16

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- A jármű elődjéhez képest erőteljes fejlődést mutat a formatervezésben, és a világítástechnikát a következő szintre emeli


- A hatékonyság kulcsfontosságú volt a vadonatúj SEAT Leon fejlesztésében; a legfejlettebb hajtóművek előnyeit nyújtja, beleértve a benzines (TSI), a dízel (TDI), a sűrített földgáz (TGI), a mild-hibrid (eTSI) és a plug-in hibrid (eHybrid) technológiákat
- A vadonatúj SEAT Leon a márka első teljesen összekapcsolt járműve, amely összeköti az embereket digitális életükkel
- A vadonatúj SEAT Leon a következő hónapok során kerül a márkakereskedésekbe

Martorell / Budapest, 2020. március 16.– Megérkezett a vadonatúj SEAT Leon, készen áll a kompakt szegmens felpezsdítésére. A vállalat több mint 1,1 milliárd eurót fektetett be annak érdekében, hogy hatékonyabb motorokkal, a következő szintű konnektivitással és vezetési támogatással, nagyszerű dinamizmussal és szemet gyönyörködtető esztétikával rendelkező járműveket hozzon piacra.

A SEAT Leon mindig is a márka járműcsaládjának pillére és kategóriája referencia pontja volt, amelyet több mint 2,2 millió darab értékesítése bizonyított a három generáció élettartama alatt. A negyedik generációt úgy tervezték meg és fejlesztették ki, hogy folytathassa e kiváló hagyományokat, és a konnektivitás, a hatékonyság, a dinamizmus és a biztonság szempontjából az új SEAT Leont következő szintre emeljék.

A vadonatúj Leon ötvözi azt a tervezési filozófiát, amely minden, a SEAT gyártósorát elhagyó jármű alapja, és bizalmat, eleganciát valamint sportosságot hoz a kompakt szegmensbe, miközben koherens módon egyesíti a derűt és az érettséget, amely néhány más SEAT-nál is már látható volt.

A vadonatúj SEAT Leont Barcelonában, a márka martorelli létesítményeiben tervezték, fejlesztették és gyártották.

A vadonatúj SEAT Leon a következő hónapokban kerül a márkakereskedésekbe.
 
A SEAT Leon új generációja egy új világ számára

A formaterv erőteljes fejlődése
A vadonatúj SEAT Leon elődjéhez képest erőteljes fejlődést mutat a formatervezésben: új külső és belső design nyelvezete erősebb karaktert ad, ezáltal javulnak általános arányai, határozottabb arculat és finomabb vonalak jellemzik. A vadonatúj Leon az innovatív világítási technológiával utat mutat ebben a kategóriában , beleértve a körbefutó belső hangulatvilágítást, a teljes szélességben világító hátsó fényt, a dinamikus irányjelzőket, a teljes LED-es fényszórókat és az üdvözlő fényeket.

A legfejlettebb hajtásláncok széles választéka
A negyedik generációs Leon a fejlett hajtásláncokkal növeli a hatékonyságot: a rendelkezésre álló benzines (TSI), dízel (TDI), mild-hibrid (eTSI), plug-in hibrid (eHybrid) és sűrített földgáz (TGI) változatokkal.

A SEAT első teljesen összekapcsolt autója
A vadonatúj Leon a SEAT első teljesen összekapcsolt autója, mely belső és autón kívüli konnektivitással rendelkezik (online alapú navigáció, funkciók és szolgáltatások), beleértve a teljes kapcsolatot az Android Auto-val és a vezeték nélküli CarPlay szolgáltatást.

Jövőbiztos
A vadonatúj SEAT Leon készen áll a jövőre. Az MQB Evo platformon alapulva, a következő generációs SEAT Leon a leginnovatívabb termék, amelyet a márka valaha gyártott: amellett, hogy az első teljesen összekapcsolt autó, a legmodernebb vezetőt segítő rendszereknek és a hibrid technológiáknak köszönhetően felkészült, bármit is hozzon a jövő.

A  legbiztonságosabb SEAT
A prediktív adaptív sebességtartó automatika, a vészhelyzeti asszisztens, a Travel-Assist, valamint a kihajtási asszisztens program segítségével a következő generációs Leon egyesíti a legfejlettebb vezetést segítő asszisztens rendszereket, annak érdekében, hogy bármilyen vezetési helyzetben optimális védelmet biztosítson, és az új Leon a legbiztonságosabb járművé váljon, amit a márka valaha készített.

Tágasabb és még praktikusabb
A SEAT sikeres modellje még praktikusabbá vált. Az 5 ajtós Leon és a Leon Sportstourer 86 illetve 93 milliméterrel megnövekedett méretei  a hátsó üléseknél még tágasabbá teszik a modelleket, illetve még nagyobb csomagteret kínálnak a Sportstourer számára (620 liter).

Made in Barcelona
A vadonatúj SEAT Leon modelleket Barcelonában, a SEAT martorelli üzemében tervezték, fejlesztették és gyártják.

Sikertörténet
A SEAT Leonból a cég eddig több mint 2,2 millió darabot értékesített a három generáció élettartama alatt, és a következő generáció most folytatja a modell hatalmas eredményeit.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: