Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Spanyolország: A Total belép a napenergia-piacra a 2 GW teljesítményű távezetékes projektjeivel

2020.03.18

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A Total teljes tulajdonú leányvállalata, a Total Solar International, közreműködésével a Powertissel és a Solarbay-el kötött 2 megállapodáson keresztül megalapozza jelenlétét a spanyol napenergia-piacon, amelyek középpontjában a közel 2 gigawatt (GW) távvezetékes napenergia projekt fejlesztése áll.


Spanyolország számára sok előnnyel jár az Európában páratlannak számító napenergia-forrás. A napelemek piaca az egyik legdinamikusabban fejlődő Európában, hiszen 2030-ra kapacitása akár elérheti a 6 GW-ról a 40 GW teljesítményt is. A Total így örömmel lép be ebbe a gyorsan növekvő területre a helyi fejlesztőkkel való partnersége révén,” – mondta Julien Pouget, a Total megújuló energiaforrásokért felelős alelnök. 

Közös vállalkozás létrehozása a Powertis-sel egy kezdeti 800 MW-os projekt portfóliójával.
 
A Total Solar International és a Powertis a közüzemi napelemek fejlesztője Európában és Dél-Amerikában, megállapodtak abban, hogy közös vállalkozást hoznak létre (65% / 35%) Spanyolországban a napenergiával járó PV projektek kidolgozására. A Powertis a projekt korai szakaszában 800 MW-os távvezetéket épít, és a közös vállalkozás további új projektek kidolgozásával is foglalkozik. 

Solarbay által kifejlesztett 1,2 GW-os projekt portfólió megszerzése

A Total Solar International egy megállapodást írt alá a napenergiás PV projektek 100%-os megvásárlásáról, amelynek fejlesztése a spanyol Solarbay cég hatáskörébe tartozik. Az Andalúzia, Aragónia és Kasztília-La Manche régiókban található projektek összesített kapacitása 1,2 GW-ig terjed. 

Az első távvezetékes projektek indulása a 2020-as év végége tehető, azzal a törekvéssel, hogy 2023-ra minden a portfóliókban megtalálható projekt ténylegesen üzembe kerül. A sikerdíjakat a Total fizeti a Solarbaynek és a Powertis-nek egyaránt a projekt fejlesztési lépései mentén.  

A Total és az alacsony széntartalmú elektromosság

A Total beépíti az éghajlatváltozást stratégiájába, és lépést tart az új energiapiaci trendekkel, mégpedig alacsony szén-dioxid kibocsátású vállalkozások portfoliójának felépítésével, amely 2040-re eladásainak 15-20%-t teheti ki. A Total teljes alacsony szén-dioxid kibocsátású energiatermelési kapacitása világszinten közel 7 GW, amelyből 3 GW megújuló energiából származik. 

A Total aktívan hozzájárul a napenergia növekedéséhez az egész világon, közüzemi erőművek tervezésével és üzemeltetésével, valamint az ipari és kereskedelmi fogyasztók telephelyeiken termelt napenergia ellátással. 

A Totalról

A Total kiemelkedő szereplője az energia piacnak, üzemanyagok, földgáz és alacsony szén-dioxid kibocsátású villamosenrgia termelésével és forgalmazásával foglalkozik. A 100.000 alkalmazottunk elkötelezett a jobb energia iránt, amely biztonságosabb, megfizethetőbb, tisztább és a lehető legtöbb ember számára elérhető. Több mint 130 országban aktívan, arra törekszünk, hogy felelősségteljes energiatermelővé váljunk.

www.total.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: