Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hétfőtől lép életbe az észak-olaszországi járatokkal kapcsolatos kormányzati intézkedés

2020.03.08

Hétfőtől lép életbe az észak-olaszországi járatokkal kapcsolatos kormányzati intézkedés Kormányzati döntés értelmében a magyarországi repülőterek 2020. március 9. hétfőtől nem fogadhatnak járatokat a koronavírus járvánnyal érintett észak-olasz városokból.


Milano és Bergamo esetében hétfőn 0 órakor, Treviso esetében hétfőn déli 12 órakor lép életbe az intézkedés. A döntésnek megfelelően az érintett városokból közlekedő járatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér sem fogadhatja.

Milánó-Budapest vonalon a WizzAir, Bergamo-Budapest és Treviso-Budapest vonalon a Ryanair közlekedtet járatokat.

Az érintett észak-olaszországi járatok a következők:

Légitársaság: Város ; Eredeti heti járatszám
- Wizz Air: Milánó Malpensa ; 11  
- Ryanair: Bergamo ; 12 
- Ryanair: Treviso ; 4

A korábban hozott hatósági intézkedéseknek megfelelően a Kínából közvetlen járattal érkező utasok, illetve a határátlépésre jelentkező iráni állampolgárok testhőmérséklet mérése továbbra is érvényben van a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Dél-Koreából (Szöulból) közlekedő közvetlen járatait a LOT lengyel légitársaság március 4-től felfüggesztette.

2020. január 31. óta felfüggesztett közvetlen járatok: 
- Shanghai Airlines – Csengtu, Hszian, Shanghai
- Hainan Airlines – Csungking
- LOT – Szöul

Az Air China Peking-Budapest járatát a korábbi heti három helyett már csak heti egyszer közlekedteti.

Az intézkedések elrendelése óta összesen 77 légijárat 5919 utasa és 416 fő személyzet esett át hőmérős szűrésen.

A Budapest Airport folyamatos kapcsolatot tart fenn a Külügyminisztériummal, a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának (BFKH NFO) repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudja vezetni a repülőtéren.

A repülőtér üzemeltető jelentős, százmillió forintos nagyságrendű felszereléssel és eszközzel rendelkezik, a szükséges védőfelszerelésekből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők, stb.) és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, továbbá biztosítani tudja a megfelelő elkülönítő helyiségeket is.

A Budapest Airport a repülőtér teljes területén szórólapokkal, valamint információs táblák segítségével tájékoztatja az utasokat a legfontosabb tudnivalókról, továbbá arról, hogy mi a teendő, ha utazás során betegnek érzik magukat.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: