Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Átlagosan 8,2 százalék béremelés a Budapest Airportnál

2020.03.04

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Márciustól átlagosan 8,2 százalékkal növekednek a bérek a Budapest Airportnál és leányvállalatainál. A repülőteret üzemeltető cég februárban sikeresen megállapodott az Üzemi Tanácsokkal és szakszervezetekkel az idei bérfejlesztés mértékéről.


A megállapodás lehetővé teszi, hogy a Budapest Airport mint a térség meghatározó munkaadó 2020-ban is versenyképes jövedelmet kínáljon a munkavállalóinak.

A repülőteret üzemeltető cég mintegy 1400 dolgozója jár jobban márciustól, miután sikeresen megállapodott a Budapest Airport a munkavállalói érdekképviseletekkel. A repülőtér működtetéséért és biztonságáért felelős cégcsoport minden munkakör esetében a tavalyinál magasabb bérszinteket határozott meg. A piaci folyamatokat figyelembe véve a Budapest Airport a bérfejlesztés során kiemelt fókuszterületnek minősítette az informatikai és műszaki területeket, ezzel is biztosítva a repülőtér biztonságos működéséhez elengedhetetlen személyi állomány rendelkezésre állását és a további fejlődés elősegítését.

A Budapest Airport 100 százalékos tulajdonú leányvállalatánál, a BUD Security Kft-nél a védelmi ellenőrök kezdő alapbére márciustól 340 ezer forint, ezen felül bővül a cégnél eltöltött idővel arányosan növekvő ún. seniority bér is, amit az alapbéren felül automatikusan megkap minden dolgozó. Egy már 5 éve teljes munkaidőben a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen dolgozó védelmi ellenőr így a juttatásokkal együtt több mint bruttó 420 ezer forintot kereshet.

Hisszük, hogy tartós üzleti eredményesség a dolgozóinkkal együttműködve, az ő bevonásukkal közösen érhető el” – mondta Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport HR igazgatója. „Ennek a szemléletnek az eredményeként lettünk a kontinentális Európa első, az Investors In People szervezete által arany fokozatú tanúsítással akkreditált repülőtere. Minden munkavállalónk számára egyenlő esélyeket és lehetőségeket biztosítunk a szakmai és egyéni fejlődésre egyaránt” – tette hozzá.

A korábbi évekhez hasonlóan az idei bérfejlesztés is minden munkakörben jelentős, sok esetben több tízezer forintos alapbéremelést jelent. Az érdekképviseletekkel kötött megállapodás ezen kívül hagyományosan tartalmazza a karácsonyi bónusz összegét is.

A repülőtér Magyarország egyik legnagyobb és legvonzóbb munkahelye. Meghatározó munkaadóként nemcsak a BUD csoporthoz tartozó több mint 1.400 munkavállalót foglalkoztatja, hanem további 220 szolgáltató és partnervállalat több mint 50 ezer dolgozójáért is felelős. A Budapest Airport így közvetlenül 1.400 család, közvetetten pedig további 50 000 háztartás megélhetéséhez járul hozzá.

www.bud.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: