Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megkezdődött az iráni állampolgárok egészségügyi ellenőrzése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.02.27

Forrás: Budapest Airport, Hírek
A Budapest Airport hatósági döntés alapján megkezdte a Magyarország schengeni határánál belépésre jelentkező iráni állampolgárok egészségügyi szűrését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.


Az új koronavírus kapcsán hozott hatósági intézkedések értelmében jelenleg a Kínából, Észak-Olaszországból és Dél-Koreából közvetlen járattal érkező, illetve a magyar schengeni határt átlépő iráni állampolgárok testhőmérséklet-mérését végzik a repülőtéren.

A mai napon hatósági döntés értelmében megkezdték a Magyarország schengeni határán belépésre jelentkező iráni állampolgárok egészségügyi vizsgálatát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Budapest és Irán között nincs közvetlen repülőjárat, az iráni állampolgárok testhőmérsékletét az útlevélellenőrzéssel egy időben végzik el az erre a feladatra kijelölt szakemberek. Az iráni utasok esetében a testhőmérséklet mérés manuálisan, kézi lázmérővel történik, még a Magyarországra történő belépés előtt. Amennyiben az utas testhőmérséklete meghaladja a határértéket (38°C), az utast az erre kijelölt izolációs helyiségben elkülönítik, majd a mentőszolgálat az erre felkészült egészségügyi intézetbe szállítja. A repülőtér Kényszerhelyzeti Készültség szolgálata ezt követően fertőtleníti a légijárművet és azon helyiségeket, ahol az érintett utas megfordult.

Egészségügyi szűréssel érintett járatok

Korábbi rendelkezések értelmében január 31. óta a közvetlen járattal Kínából érkező, február 23. óta a közvetlen járattal Észak-Olaszországból érkező, február 26. óta pedig a közvetlen járattal Dél-Koreából (Szöulból) érkező utasokon végeznek testhőmérséklet mérést a Liszt Ferenc Repülőtéren.

A testhőmérséklet méréssel érintett járatok száma összesen heti 52.

Az intézkedések elrendelése óta 30 légijárat 3366 utasa és 236 fő személyzet esett át hőmérős szűrésen. Eddig egy kínai utasnál mértek hatérérték feletti testhőmérsékletet, a további vizsgálatok viszont koronavírust nem mutattak ki.

Járatfelfüggesztések

Az egyes légijáratok üzemelésének felfüggesztését az adott országbeli vagy a magyar hatóságok, illetve a légitársaságok rendelhetik el. A repülési joggal rendelkező légijáratok leszállását a Budapest Airportnak nincs hatásköre megtagadni.

Korábban 3 légitársaság 5 kínai városból heti 13 járatot üzemeltetett Budapestre. A Shanghai Airlines és a Hainan Airlines valamennyi járatát felfüggesztette március végéig. Az Air China csökkentette Peking és Budapest között közlekedő járatit, március 4-től pedig már csak heti egy járatot üzemeltet az útvonalon. A mai napon a Wizz Air bejelentette: március 11-től több olaszországi járat esetében járatszámcsökkentést vezet be.

A Budapest Airport felkészült a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekre

A Budapest Airport folyamatos kapcsolatot tart fenn a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának (BFKH NFO) repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudja vezetni a repülőtéren.

A repülőtér üzemeltető jelentős, százmillió forintos nagyságrendű felszereléssel és eszközzel rendelkezik a szükséges védőfelszerelésekből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők, stb.) és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, továbbá biztosítani tudja a megfelelő elkülönítő helyiségeket is. A kézi lázmérőzés mellett egy saját tulajdonú és két bérbe vett hőkamerával történik az utasok testhőmérséklet-mérése. A repülőtér üzemeltető emellett többnyelvű tájékoztató táblákat és szórólapokat helyezett ki a terminálokon.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: