Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB és a Covariant partneri együttműködést kötött az integrált MI-vel támogatott robotikai megoldások fejlesztésére

2020.03.10

Forrás: ABB, Hírek
Az ABB a Covariant mesterséges intelligencia (MI) alapú technológiájával felgyorsítja a térnyerését a forgalmazási és az e-kereskedelmi ágazatokban.


A Covariant volt a nyertese annak a világméretű pályázatnak, amit az ABB azért írt ki, hogy vezető MI-partnert keressen az intelligens robotikai technológiák közös fejlesztéséhez.
Az ABB Covariant MI-megoldással támogatott robotjai különböző csomagokat válogatnak szét

Az ABB, mint az ipari robotok világszerte vezető szállítója, és a szilícium-völgyi MI start-up, a Covariant bejelentették, hogy partneri együttműködésre lépnek. Együttműködésük célja, hogy mesterséges intelligenciával segített robotikai megoldásokat dobjanak piacra. A két cég először teljesen autonóm raktári komissiózó megoldást kíván értékesíteni.

A partneri együttműködés keretében két, az MI-vel támogatott robotika terén azonos jövőképpel rendelkező vállalat fog együtt dolgozni. Az MI alapú robotikai rendszerekben intelligens robotok dolgoznak az emberek mellett, dinamikus környezetben, amelyben a robotok minden egyes elvégzett feladat során kollektívan tanulnak és fejlődnek.

Tapasztalva az e-kereskedelmi szektor növekedését, az ABB az alkalmazások széles körénél jelentős lehetőséget lát a mesterséges intelligenciával támogatott robotikai megoldásokban. Ezek a megoldások főként a logisztikához, a raktározáshoz, valamint a csomagok és postai küldemények válogatásához kapcsolódnak. A Statista adatai szerint az e-kereskedelem globális forgalma a következő öt évben várhatóan több mint 50%-kal növekszik, értéke a 2019. évi 1,7 billió euróról 2024-re 2,6 billióra nő.

ABB and Covariant have partnered to develop a robust AI solution ; 3:38 
https://www.youtube.com/watch?reload=9&time_continue=2&v=2o_2RgsFREY&feature=emb_logo  

Az e-kereskedelemben a rendelések teljesítésével kapcsolatos szolgáltatások iránti kereslet növekedése, valamint az összetett, munkaigényes folyamatok egyedi lehetőséget kínálnak az intelligens automatizálás számára. A beszerzési adatokat elemző cég, a Beroe Inc. szerint a piac összesített éves növekedési rátája stabilan 4-5% körül van, és 2021-re várhatóan eléri az 51,3 milliárd eurót. Napjainkban a raktári műveletek munkaigényesek, az iparág komoly nehézségekkel küzd a komissiózást és csomagolást végző dolgozók toborzása és megtartása terén. Bár a robotok kiválóan alkalmasak az ismétlődő feladatok végrehajtására, eddig nem rendelkeztek azzal az intelligenciával, amely ahhoz szükséges, hogy egy dinamikus raktári művelet során azonosítani és kezelni tudják a több tízezernyi, állandóan változó terméket.

Az ABB 2019-ben pályázatot hirdetett, amely keretében azt értékelte, hogy 20 vezető MI technológiai start-up milyen megoldást nyújt 26 valós, komissiózási, csomagolási és válogatási feladattal kapcsolatban. Az ABB azt kívánta felmérni, hogy az MI elég fejlett-e ahhoz, hogy segítségével ki lehessen aknázni a robotika és az automatizálás számára a szegmensben rejlő lehetőségeket. A másik cél az volt, hogy az ABB olyan technológiai partnert találjon, amellyel együtt robosztus MI-megoldást fejleszthet ki, amely képes támogatni az autonóm anyagmozgatást, és képessé teszi a robotokat a végtelen változatban előforduló árucikkek kezelésére.

A Covariant Brain egy univerzális MI, amely lehetővé teszi, hogy a robotok érzékeljék a körülöttük lévő világot, azzal kapcsolatban következtetéseket vonjanak le, és cselekvésüket a környezetükhöz igazítsák, így képesek legyenek olyan feladatokat végrehajtani, amelyek a hagyományos, programozott robotok számára már túl összetettek és túl szerteágazóak. A Covariant szoftverével a robotok megerősítéses tanulását (reinforcement learning): az iteráció segítségével a robotok saját maguk alkalmazkodnak az új feladatokhoz, ezért egyre szélesebb lesz azoknak a cikkeknek a köre, amelyeket képesek komissiózni.

A Covarianttal való partneri együttműködésünk részét képezi azon stratégiánknak, amelynek célja, hogy az ABB terjeszkedni tudjon az üzleti növekedést ígérő új piaci szegmensekben, így például az árufogalmazásban és az e-kereskedelemben, és kiaknázza az ezekben rejlő növekedési potenciált. Ezek a törekvések jól kiegészítik a már meglévő portfóliónkat, és elősegítik azon célunk elérését is, hogy a robotikában ügyfeleink első számú, kiemelt beszállítója legyünk. A mesterséges intelligenciának a robotjainkkal történő kombinálásával a lehetőségek és az alkalmazások új területét nyitjuk meg a különböző iparágak számára,” – nyilatkozta Sami Atiya, az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás divíziójának vezetője.

Ha tovább kívánjuk fejleszteni a mesterséges intelligenciát, akkor ki kell vinnünk azt a laboratóriumból, és a valós világ körülményei között kell alkalmaznunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk az ABB-vel, támaszkodhatunk az ABB közel öt évtizednyi, az automatizálási rendszerek nagy igénybevételt jelentő ipari környezetben történő telepítése terén szerzett szakmai tapasztalataira, és közösen MI-alapú robotikai megoldásokat fejleszthetünk ki ügyfeleinknek világszerte” – mondta Peter Chen, a Covariant vezérigazgatója és társalapítója.

Az ABB és a Covariant első MI által támogatott megoldásának telepítése már meg is kezdődött a Belgian Post Group részeként működő Active Ants-nél, amely vezető e-kereskedelmi szolgáltatója a hollandiai Utrechtben működő internetes vállalkozásoknak.

A Covariant a Covariant Brain-t fejleszti:az univerzális mesterséges intelligencia segítségével a robotok érzékelik a körülöttük lévő világot, azzal kapcsolatban következtetéseket vonnak le, és cselekvésüket a környezetükhöz igazítják.A Covariant, amelyet 2017-ben az UC Berkeley és az OpenAI vezető MI-kutatói és robotika-szakértői alapítottak, arra törekszik, hogy a mesterséges intelligencia kutatásának legújabb eredményeinek alkalmazásával kiaknázza az iparban megnyíló hatalmas lehetőségeket. A vállalat központja Kaliforniában, Berkeley-ben található. 
Bővebb információkért keresse fel a covariant.ai weboldalt.

www.abb.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Élelmiszer ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: