Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A müncheni központú autóipari gyártó 3500 FANUC robotot szerez be - Jelentős rendelés pecsételi meg a stratégiai viszonyt

2020.02.20

Forrás: FANUC, Sajtóközlemény
Az ipari robotokat gyártó FANUC és a BMW AG autóipari vállalat aláírt egy keretszerződést 3.500 darab ipari robot megvásárlásáról, melyek az új gyáregységekben lesznek a termelés segítségére.


Echternach – Az ipari robotokat gyártó FANUC és a BMW AG autóipari vállalat aláírt egy keretszerződést 3.500 darab ipari robot megvásárlásáról, melyek az új gyáregységekben lesznek a termelés segítségére. FANUC robotokkal fogják gyártani az aktuális BMW modelleket, illetve az újabb generációs autókat is. Az első robotok 2019 végén már leszállításra is kerültek. A többi robot a német és a nemzetközi BMW gyárakban lesznek a vállalat segítségére.

Az, hogy a FANUC nyerte meg ezt a projektet rendkívűl nagy mérföldkő a BMW-vel való stratégiai viszony további erősítésében. A robot gyártó továbbra is rengeteg engeriát fektet a kutatási és fejlesztési munkálatokba, illetve a szervízhálózat fejlesztésébe világszerte. Számtalan FANUC robot model lesz használatban a BMW gyárakban – beleértve az újonan kifejlesztett robotokat is, amelyeket egyedileg a vevő egyéni igényeire szabott a vállalat. A robotok elsősorban a karosszéria üzemben fognak tevékenykedni, az autók vázán, ajtóin és a motorháztető kialakításában. További beszállítók bevonásával a gyártócellákhoz a FANUC periféria kiépítést biztosít a BMW számára. Több, mint 110 féle robottal, FANUC a világ legszélesebb ipari felhasználású robot portfoliójával rendelkezik. Ebbe beletartozik a különösképp erős model, az M-2000 robot, mely képes biztonságosan mozgatni 2,3 tonnás súlyt a 6 tengelyén keresztül és ezzel a világ legerősebb robotjának számít. A vállalat nem csak az autóiparban sikeres, hiszen több, mint 600.000 darab FANUC robot van telepítve világszerte számos iparágban.

A FANUC-ról

FANUC Corporation egy világvezető beszállító a gyártásautomatizálási megoldások,  CNC vezérlések, ipari robotok és szerszámgépek (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT and ROBONANO) tekintetében. Az 1956-os alapítása óta a FANUC úttörő a CNC eszközök fejlesztésében. Több, mint 264 irodával világszerte több, mint 7.000 alkalmazottal a FANUC teljes körű szolgáltatást nyújt partnerei számára, legyen szó értékesítésről, műszaki támogatásról, logisztikáról vagy ügyfélszolgálatról.

www.fanuc.eu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: