Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

ŠKODA DRIVE 125 YEARS jubileumi modellek – KODIAQ, KAROQ és FABIA, számos praktikus extrával

2020.02.25

Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
› Vonzó különleges modellek a ŠKODA 125. jubileuma alkalmából
› KODIAQ, KAROQ és FABIA DRIVE 125 YEARS antracitárnyalatú „Aronia” könnyűfém keréktárcsákkal


› Különleges üléskárpitok és dekorbetétek az utastérben, illetve korszerű vezetői segédrendszerek

Mladá Boleslav / Budapest, 2020. február 25. – 125. születésnapját ünnepli a ŠKODA, ebből az alkalomból a cseh gyártó KODIAQ, KAROQ és FABIA családjaiban elindította jubileumi ŠKODA DRIVE 125 YEARS modellsorozatát. Rendkívül praktikus és innovatív erényeikkel, valamint színvonalas kidolgozási minőségükkel mindegyikük méltó folytatója az 1895-ben alapított autógyártó büszke hagyományainak, s az évforduló alkalmából már alapkivitelben további felszereléseket is kínálnak. A három különleges modell kívülről egyaránt „Aronia” könnyűfém keréktárcsáiról és hátsó „DRIVE 125 YEARS” plakettjéről ismerhető fel.

A robusztus ŠKODA KODIAQ bármilyen úton és talajon biztonságban és kényelmesen juttatja célba utasait. DRIVE 125 YEARS különleges modellként a legnagyobb ŠKODA-SUV 19 col peremátmérőjű, antracitárnyalatú „Aronia” könnyűfém keréktárcsákkal készül és specifikus plakettet hordoz, amelyekről mindjárt az első pillantásra jubileumi változatként azonosítható. Utasterében a KODIAQ DRIVE 125 YEARS egyaránt LED-technikájú hangulatvilágítást és olvasólámpákat, illetve egyéb részletei mellett fényes Mítoszfekete dekorbetéteket, speciális üléskárpitokat és textil padlószőnyegeket, valamint összesen nyolc hangszórót kínál. Stílszerűen a „KODIAQ” feliratú, dekoratív küszöblécek is a DRIVE 125 YEARS felszerelési csomag részét képezik. A vezetőt a legkorszerűbb vezetéstámogató segédrendszerek segítik, mint például az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítő berendezés (Lane Assist) vagy a közekedési torlódás asszisztens (Traffic Jam Assist). Az utánfutóval parkolást az extrafelszerelésként rendelhető vontatmány-asszisztens (Trailer Assist) könnyíti.

KAROQ DRIVE 125 YEARS 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal

A ŠKODA KAROQ DRIVE 125 YEARS jubileumi modellváltozatában a praktikus kompakt-SUV 17 col peremátmérőjű, szintén antracitárnyalatú „Aronia” könnyűfém keréktárcsákkal érkezik, s a „DRIVE 125 YEARS” plakett mellett egyéni dekorbetétek, exkluzív üléskárpitok, valamint „KAROQ” feliratú küszöblécek is felszereltségét gazdagítják. Exkluzív stílusát és kényelmes kezelhetőségét extraként rendelhető komfortcsomag fokozhatja tovább, amely többek között a menetprofil-választás (Driving Mode Select) technikájával, fáradtságérzékelő rendszerrel (Driver Alert), teljes-LED fényszórókkal és üveg panoráma-tolótetővel bővítheti felszereltségét. A KAROQ DRIVE 125 YEARS a Side Assist berendezést – amely akár hetvenméteres távolságon érzékelheti a hátulról közelítő vagy épp a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járműveket –, valamint a közlekedési táblák felismerő funkcióját (Traffic Sign Recognition) is tartalmazza. Az extrafelszerelésként rendelhető parkolási asszisztens (Park Assist) a parkolási manőverek során nyújt segítséget.

FABIA DRIVE 125 YEARS bővített felszereltséggel és extra-csomagokkal

DRIVE 125 YEARS kivitelében a kompakt és tágas FABIA ugyancsak speciális üléskárpitokkal és dekorbetétekkel, valamint textil padlószőnyegekkel és itt „FABIA” feliratú küszöblécekkel készül, míg az antracitárnyalatú „Aronia” könnyűfém keréktárcsák peremátmérője ez esetben 16 col. Az extrafelszerelésként kínált komfortcsomag mindezeken túl a Climatronic légkondicionáló berendezést, a Radio Swing Plus rádiórendszert, bőrbevonatú, multifunkciós kormánykereket és 17 colos „Savio” könnyűfém keréktárcsákat tartalmaz. Ha a FABIA DRIVE 125 YEARS még egyedibb kialakítása a cél, az Emotion csomag a legjobb választás, amely LED-fényszórókat, panorámatetőt, sötétített üvegeket (SunSet) és fekete mennyezetkárpitot foglal magában. Mindezeken túl e modell extraként a hátsó keresztirányú forgalom asszisztens (Rear Traffic Alert), az adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control; ACC) és a távolsági fény asszisztens (Auto Light Assist) technikáival is felszerelhető.

ŠKODA Connect mobil online-szolgáltatások

Mindhárom jubileumi DRIVE 125 YEARS modell extrafelszerelésként korszerű connectivity-megoldásokat is kínál. Az okostelefonok a SmartLink+ technika segítségével integrálhatók a jármű rendszerébe és a ŠKODA Connect mobil online-szolgáltatásokhoz is hozzáférést biztosíthatnak. A járműinformációk – például menetadatok – vagy az aktuális parkolási pozíció lehívása mellett az állandó internetkapcsolat a jármű távelérését is lehetővé teszi. Care Connect választékában kínálja a ŠKODA Connect a proaktív szolgáltatást (Proactive Service), amely egyebek mellett baleset esetén továbbítja a jármű helyzetére és állapotára vonatkozó adatokat, de kapcsolatot tarthat az autó és a szerviz között vagy rendszeres jármű-állapotjelentést (Vehicle Health Report) is készíthet. Az Infotainment Online palettán például a navigáció és a forgalmi jelentések online-támogatása, illetve az üzemanyagtöltő-állomások és szabad parkolóhelyek keresési funkciója szerepel.

A ŠKODA idén ünnepli 125. születésnapját, s ezzel a világ egyik legrégebbi ma is termelő autógyártója – a márka eredete egészen az autó hőskoráig nyúlik vissza. A ŠKODA szaktudása a járműgyártás több mint tizenkét évtizedes hagyományain és tapasztalatain, valamint a bohémiai és cseh kézműiparon és mérnöki tudományon alapul. A vállalatot már alapítása óta a mobilitás iránti szenvedély jellemzi, s számos autóipari ikon fémjelezte, gazdag hagyományokra tekinthet vissza. Az elmúlt harminc év során a ŠKODA a Volkswagen Csoport márkahálózatának tagjaként nemzetközileg is sikeres volumengyártóvá lépett elő. A ŠKODA most aktuális modelloffenzívája keretében írja tovább történetét, folytatva modellkínálatának bővítését: 2019 és 2022 vége között a gyártó összesen több mint harminc új modellel jelenik meg a piacon, amelyek közül több mint tíz részben vagy tisztán elektromos hajtásrendszerrel készül.

ŠKODA AUTO
› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.
› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.
› 2018-ban több mint 1,25 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.
› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.
› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.
› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

www.skoda.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda ; Munkagép, haszongép ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: