Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A CUPRA Formentor világpremierje

2020.03.03

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
> A Formentor az első olyan modell, amelyet kizárólag a CUPRA számára fejlesztettek, és ez a márka kínálatában az érzelmekben leggazdagabb modell


> A CUPRA Formentor CUV karosszériatípusban ötvözi a lenyűgöző formatervezést,  a nagy teljesítményű hajtást, és a jó használati értéket
> A Formentorban megtestesülő kifinomultság  és sportosság  új mércét állít a CUPRA számára
> A CUPRA Formentor számos erőátviteli lehetőséget kínál, beleértve a legmagasabb kategóriájú 310 lóerős és a 245 lóerős, nagy teljesítményű plug-in hibrid változatot
> A CUPRA kiszállítása a márkakereskedőkhöz  2020 utolsó negyedévében kezdődik
> Online video konferencia ma 16:00 órakor a SEAT Media Center honlapon

A CUPRA Formentor világpremierjével az első, a márka  által teljesen az alapokról kifejlesztett modell jelenik meg.

A nagy teljesítményű crossover ötvözi a márka különleges DNS-ét;  a jövőbe mutató formatervezést  és műszaki fejlesztést, mely olyan ikonikus modellt jelent, amely egyesíti a kifinomultságot, az innovációt, és a lendületes vezetés élményét.

A CUPRA Formentor egyesíti a nagy teljesítményű gépkocsi  előnyeit és a SUV (szabadidő autó)  tulajdonságait, amelyek a CUPRA márka örökségére épülnek, olyan időszakban, amikor a CUV kategória hihetetlen növekedést mutat.
 
„A CUPRA Formentor nagy lépés azon úton, hogy a CUPRA-t az autó szerelmesei számára  vonzó márkává tegyük. A lenyűgöző formatervezéssel, a  nagy teljesítményű hajtással - beleértve a plug-in hibridet is -  a CUPRA Formentorral egy nagyon különleges autó vált elérhetővé a különleges igényű emberek számára ”- mondta Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója.

Külső formatervezés: a CUPRA lényege

A CUPRA Formentor, az első kizárólag a CUPRA számára tervezett autó, a nevét Mallorca szigetének legszebb és legvadabb fokáról  kapta. Az autó magába foglalja e hely összes olyan tulajdonságát, amelyek megfelelnek a nagy teljesítményű crossover gépkocsi külső formatervezésének.
 
"A CUPRA Formentor a teljesítmény, a technológia és az esztétika szempontjából is vonzó autó, és arányainak szépségén, vonalainak erősségén és részleteinek finomságán alapszik" - mondta Alejandro Mesonero-Romanos formatervezési igazgató.

A tervező csapatot a Formentor fok szél formálta sziklái inspirálták  melynek megfelelően a karosszéria oldalsó élei lendületet és a mozgás érzetet mutatják, hangsúlyozva annak változatos tulajdonságait és érzelmeit.

A kettős színtónusú karosszéria egy erős terepjáróra emlékeztet, de a CUPRA Formentor formatervezése  az esztétika technikáit használja fel a jármű alakjának  könnyedebbé tételére. Ám ellentétben a hagyományos SUV-ok erőteljes kiképzésével a CUPRA Formentor ötvözi a terepjáró tulajdonságait a ferdehátú gépkocsik kompakt jellegével és sportosságával, és mindezt egy kupé formájú járműben jeleníti meg.

Ebben az értelemben az autó méretei tökéletesen példázzák a koncepciók ilyen keverékét, amely szerencsésen felel meg a mai vásárlók igényeinek. A CUPRA Formentor 4.450 mm hosszú és 1.839 mm széles. 1.511 mm-es  magassága figyelemre méltó teret és fejmagasságot biztosít az összes utas számára, ami a 2.680 mm-es tengelytávval kombinálva a hátsó utasok számára is jelentős teret, 450 literes csomagtartó kapacitást, valamint nagymértékű stabilitást kínál.

A sportosságot a jármű hátsó része felé tolt hangsúlyos vizuális elem jelenít megi,  miközben a motorháztető hossza  is nagy  hangsúlyt kap, kiemelve annak dinamikus arányait. Ez a sima formai átmenetet biztosító megoldás nagymértékben felerősíti a jármű külső minőségét, amelyet még tovább erősít a hátsó két oldalt összekötő "coast-to coast"  fények beépítése. melyet felnagyít a jármű hátuljának egyedi megjelenése, valamint kiemelik a 19 colos könnyűfém keréktárcsák, amelyek akár réz színű változatban is elérhetőek, és a 18 colos, minőségi Brembo fékeket tartják.

Az egész formatervezést erősíti a széles színskála: a négy normál valamint metál  fényezés (Urban Silver, Midnight Black, Magnet tech, Candy White) mellett a CUPRA Formentor három speciális fényezéssel (Graphene Grey, Dark Camuflage és Desire Red), valamint két matt fényezéssel (Petrol Blue Matt és Magnetic Tech Matt) is elérhető lesz. Az exkluzív matt fényezési lehetőségek a gépkocsinak további vizuális eleganciát és egyéniséget  kölcsönöznek.

Belső formatervezés: a sportosság jelenkori víziója

A CUPRA Formentor egyedi külső formatervezéséhez tökéletesen illeszkedik a kiváló minőségű belső tér kialakítása, amely a CUPRA-nak a  modernitás érzését és a rá régóta jellemző  sportosságot  biztosítja.

A CUPRA Formentor utasait először meglepheti a gépkocsi padlójára vetített üdvözlő fény és a gépkocsi belsejében található sokféle csúcsminőségű anyag, a réz borítású részletek és sötét alumíniumba csiszolt kiemelt elemek, amelyeket  arra fejlesztettek, hogy az utasokat egyfajta védőburokba fogja.

A "benzin kékben" és a fekete színben elérhető valódi bőr kagylóülések a könnyedség érzését adják,  miközben hangsúlyozzák a CUPRA Formentor teljesítményének hitelességét, mivel a vezető alacsonyabban,  ergonomikusabb és sportosabb helyzetben ül az autóban.

A műszerfal látszólag lebeg, és ezt a benyomást csak tovább erősíti  az utastér elején és az ajtókon átfutó LED-es környezeti világítás, amely nemcsak a jármű kifejező képességét maximalizálja, hanem számos biztonsági funkciót is nyújt, olyanokat mint például a holtszög  észlelése  vagy a kiszállás segítése.

Mindezen felül  a műszerfalat egy 12 hüvelykes,  panorámás, online navigációs funkciókkal rendelkező érintőképernyő koronázza meg. Ez a képernyő  a funkcionalitás és az összekapcsolhatóság szempontjából szinte végtelen lehetőségeket jelent az utasok számára, és csökkenti a kezelőgombok számát. Mivel a digitális műszerfal  integrálásának köszönhetően a technológia a jármű belsejében is élenjáró, a vezetéshez szükséges összes  információ közvetlenül a vezető szeme előtt jelenik meg. A gépkocsit vezető személy el lesz ragadtatva az új kormánykeréktől is, ami magában foglalja a motorindító gombot és a CUPRA üzemmód választóját is.

Erőátvitel: Teljesítmény a jövő számára

A CUPRA Formentor két nagy teljesítményű hajtással  kerül forgalomba, amelyek készen állnak arra, hogy egyedülálló vezetési élményt biztosítsanak.

A termékcsalád csúcsán egy 2,0 literes TSI turbófeltöltős benzinmotor lesz, 310 lóerős (228kW) összteljesítménnyel és 400 Nm nyomatékkal, amely a CUPRA márka lényét és legjobb minőségű  kifejeződését kínálja  egy meggyőző motorhanggal, amely növeli a gépkocsi vonzerejét. Ez a motor a  4Drive technológiához kapcsolódik,  amely folyamatosan nyomon követi a jármű  és a vezető jelzéseit annak érdekében, hogy  a megfelelő kerékhez a  szükséges időben biztosítson erőt.

A CUPRA Formentor azonban a nagy teljesítményű plug-in hibrid technológia integrálásával a jövőre nézve is új lendületet ad az elektrifikációra való áttérésnek.  Az 1,4 literes TSI 150 LE (110 kW) benzinmotor, a 115 lóerős (85 kW) villanymotorral és a 13 kW teljesítményű lítium-ion akkumulátorral kombinálva lehetővé teszi a CUPRA Formentor számára, hogy elérje  az ügyfelek által elvárt  teljesítményt, de ez már jobban összhangban van  azzal a világgal, amelyik a környezetre gyakorolt hatásunk minimalizálását célzó világra összepontosít. Valójában ez a hajtás 245 LE (180kW) csúcsteljesítményű  és 400 Nm nyomatékú összteljesítményt ad, és csak elektromos hajtással   kb. 50 km távolság megtételére képes.

Mindkét erőátviteli kombináció kihasználja a DSG kettős tengelykapcsolós váltó előnyeit,  amely elősegíti a sebességváltás gyorsabbá  és simábbá tételét.  A shift-by-wire technológiát úgy tervezték, hogy a fokozat választó mechanikusan nem kapcsolódik a sebességváltóhoz, hanem a sebességváltást elektronikus jelekkel oldja meg. A technológia növeli a hatékonyságot, és új dimenzióval bővíti a vezetés élvezetét és örömét.  És ha a járművezetők még interaktívabb élményt akarnak, a kormányra szerelt váltó fülek még közelebb hozzák a jármű és a vezető közötti kapcsolatot.

A korszerű és  intelligens DCC alváz beállítás és a progresszív kormányzás révén, függetlenül attól, hogy az ügyfelek melyik  erőátvitelt választják, a jármű kiválóan teljesít a  vezetési körülmények vagy a vezetési stílustól függetlenül: a DCC vezérlővel a vezető pontosan kiválaszthatja a kívánt - akár egyéni összetételű - beállítást. Mindezek a tulajdonságok alapvető elemei a lendületnek, az érzelmekkel teli vezetésnek  és a teljesítménynek.

Biztonság és összekapcsolhatóság: eltökéltség a védelem mellett

A CUPRA márkáról köztudott, hogy  a csúcsteljesítményt kínálja, ám ez még azzal párosul, hogy elkötelezi magát a legmagasabb szintű összekapcsolhatóság és  biztonság  mellett.

A CUPRA Formentor integrálja a legfejlettebb információs-szórakoztató, illetve hálózatba kapcsolási  megoldásokat annak érdekében, hogy az ügyfelek   kapcsolatban lehessenek egymással, és képesek legyenek digitális létüket bevinni a járműbe, és ezzel integráltabb összhangot biztosítsanak  mindennapi életük,  és a kormány mögötti létük  között.

A 12 hüvelykes képernyővel rendelkező  információs-szórakoztató rendszerben csökkent a kezelőgombok száma, és integrálja a hang- valamint a gesztusvezérlést. Ez a  rendszer a Full Link rendszert kompatibilissá teszi mind az Apple CarPlay, mindpedig az Android Auto alkalmazássokkal. Az utasok USB kapcsolaton keresztül vagy Bluetooth használatával is csatlakoztathatják telefonjukat a járműhöz, hogy hozzáférjenek  az alkalmazások ökoszisztémájához.

A beépített SIM-kártyának köszönhetően az autóban elérhető lesz a Connect alkalmazás, amely közvetlenül az autóba hozza az online szolgáltatásokat. Mindez lehetővé teszi az ügyfelek számára a letölthető alkalmazásokhoz, az online rádióhoz és a   funkciók  bővülő ökoszisztémájához való hozzáférést a külső adatokkal  és  a járművek távirányításával együtt.

És amikor a felhasználók a járművektől távol tartózkodnak, az okostelefon alkalmazás segítségével hozzáférhetnek a jármű információhoz, beleértve a vezetési adatokat, a parkolási információkat, a jármű állapotát, és sebességhatár figyelmeztetést is beállíthatnak. Mindezek mellett a nagy teljesítményű, plug-in  hibrid verziót vezető személyeknek lehetőségük van távolról irányítani az akkumulátor töltési  folyamatát és a légkondicionálást.

A járművezetőt segítő-  és a biztonsági rendszerekkel a CUPRA Formentor a saját szegmensében az egyik legkényelmesebb és legbiztonságosabb vezetést adja, megszüntetve a vezetésből adódó stresszt, és elérve a félig önvezetés 2-es vezetési szintjét. A legfontosabb rendszerek között szerepel a prediktív adaptív sebességtartó automatika, a vészhelyzeti asszisztens, az utazási asszisztens, az oldalnézeti és a kihajtási segédprogram.

A CUPRA Formentor világpremierjét az idei genfi nemzetközi autószalon elhalasztása miatt ma délután 16:órakor a SEAT Media Centerben elérhető online közvetítéssel tartják meg.

A CUPRA kiszállítása a márkakereskedőkhöz 2020 utolsó negyedévében kezdődik.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: