Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában – a Dachser előadása a Magyar Vegyipari Szövetség idei konferenciáján

2020.02.17

Forrás: Stern Communications - Dachser Sajtóközlemény
A szállítmányozás igen kényes és különleges területe a veszélyes áruk kezelése és szállítása. A Dachser közel 4 millió vegyipari terméket szállít az európai belföldi szállítási hálózatában.


Ennek megfelelően a vállalat egyes raktárait kifejezetten a veszélyes anyagok tárolására tervezték. Ilyen például a magyarországi pilisvörösvári telephely is, amely teljes mértékben megfelel az SQAS (Biztonság- és Minőség-Értékelő Rendszer) elvárásainak.

A vállalat szigorúan szem előtt tartja a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos magas szintű elvárásokat, mind a belföldi-, mind a légi- és a tengeri szállítmányozásnál, az operációban működő mintegy 200 saját regionális veszélyes áru szakértővel együttműködve. 

,,44 országban 396 telephellyel a háttérben olyan intelligens szállítási- és raktározási megoldásokat dolgozunk ki, amelyek segítségével minden releváns értékesítési- és beszerzési piac elérhető, különösen a vegyiparban tevékenykedő ügyfelek számára” – fejtette ki Michael Kriegel, a Dachser Chem-Logistics Department Head munkatársa. Ehhez szabványosított hálózati folyamatokat használunk a gyors és biztonságos szállításokhoz, iparágspecifikus szakértelmünket egy központi, nemzetközi csapat irányítja, amely teljes mértékben figyelembe veszi a vegyipar egyedi szállítási- és tárolási követelményeit.” 
27 európai Dachser kirendeltségen, többek között Németországban, Dániában, Franciaországban, Írországban, Ausztriában, Spanyolországban, Romániában és Magyarországon működő veszélyes áru raktárak teljesítményét az Európai Vegyipari Tanács (más néven CEFIC) tanúsítja. 

Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában

A MAVESZ (Magyar Vegyipari Szövetség) idei Vegyipari Logisztikai Konferenciájának tematikája arra épül, hogy a szövetség tagvállalatai és annak munkatársai minél részletesebb tájékoztatást kapjanak a vegyi anyagokról és termékekről, illetve jobban megismerkedjenek a veszélyes áruk szállításával és kezelésével, információhoz jussanak a szabályozási változásokkal kapcsolatos kérdésekről, valamint a digitalizációról és annak kihívásairól.

Idén a Dachser képviseletében Jürgen Sakry, a vállalat Business Development Manager munkatársa is felszólal a témában. Előadásának köszönhetően az érdeklődők betekintést nyerhetnek abba, hogy a digitalizáció előretörése hogyan könnyíti meg, és teszi egyre transzparenssé az ellátási lánc folyamatait. 

www.dachser.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Dachser

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: