Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ÖBB 11 új Desiro ML vonatot szerez be

2020.02.17

Forrás: Siemens, Hírek
Ausztria tömegközlekedése gazdaságosabb és kényelmesebb, mint valaha


Az ÖBB (Osztrák Szövetségi Vasutak) a meglévő – 200 Desiro ML vonatra vonatkozó – keretszerződés alapján tizenegy vonatot igényelt a Siemens Mobilitytől, ezáltal teljesítve a szerződést. 2021 végére, amikorra az új vonatokat leszállítják, összesen 200 Desiro ML ÖBB Cityjet lesz forgalomban, ami jelentősen javítani fogja az utazás minőségét. A wifivel, légkondicionáló berendezéssel, konnektorokkal, valamint az egymással szemben elhelyezett ülések esetében asztallal, továbbá sok egyéb kiegészítő szolgáltatással felszerelt vonatok a helyi ingázók számára olyan kényelmi szintet biztosítanak, amely korábban csak a távolsági vonatokon volt elérhető.

Az első 101 Desiro ML ÖBB Cityjet 2015 óta van forgalomban Kelet-Ausztriában. Második alkalommal 64 szerelvényt igényeltek 2016-ban, majd ezt követően 2019-ben további 24 vonatot rendeltek meg.   

Sabrina Soussan, a Siemens Mobility vezérigazgatója a következőket mondta: „a Siemens Mobility Desiro ML a megbízhatóságot, a biztonságot és az üzemeltetési hatékonyságot nagyfokú kényelemmel és rendkívül elégedett utasokkal ötvözi. Az osztrák vasúti felhasználóknak most már 200 jó indokuk van arra, hogy környezetbarát vonatokon utazzanak. Ezenkívül néhány Desiro ML ÖBB Cityjet akkumulátoros hibrid technológiával van felszerelve, amely képes kibocsátásmentes, éghajlatbarát utazást biztosítani.

A tizenegy új Desiro ML ÖBB Cityjetet a Siemens Mobility krefeldi üzeme az ÖBB-Technische Services GmbH-val együttműködésben fogja megépíteni, amelyeket az egységes európai vonatbefolyásoló rendszerrel (ETCS) szerelnek fel. A flotta többi Desiro ML ÖBB Cityjet típusú járműveit 2023 végére szintén fel fogják szerelni ETCS-szel. Az ETCS vonatvezérlő technológia lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy a meglévő vasúti infrastruktúrán rövidebb indítási időközöket ütemezzenek be. 

Az új Desiro ML ÖBB Cityjet beszálló részeit tovább optimalizálták, hogy megkönnyítsék az utasok áramlását az állomásokon, és biztosítsák a magas pontosságot Bécs S-Bahn hálózatán belül. A vonatok akadálymentesek és számtalan kényelmi szolgáltatást kínálnak az utasoknak: a kényelmes ülések, az egymással szemben lévő üléseknél elhelyezett asztalok, a konnektorok, az ablakárnyékolók, a teljes hosszúságú csomagtartók, az olvasólámpák, a wifi a fedélzeti Railnet Regio portállal és az utasinformációkat megjelenítő nagy monitorok az utasok számára kellemes és kényelmes utazási élményt nyújtanak.

A Siemenes Mobility Desiro ML ÖBB Cityjet típusú vonatai 75 méter hosszúak, maximális sebességük 160 km/h és képesek rövid idő alatt nagy sebességre gyorsulni. Egyéb különleges jellemzők: A tizenegy újonnan megrendelt vonatot, a 2019-ben igényelt 24 Desiro ML vonathoz hasonlóan úgy szerelték fel, hogy könnyen át lehessen állítani őket az akkumulátoros hibrid technológiára. Az átalakítást követően kibocsátásmentes alternatívákként is használhatók a nem villamosított vasútvonalakon. Ez lehetővé teszi az utasok számára, hogy ezeken az útvonalakon modern, kényelmes, akadálymentes és környezetbarát vonatokkal közlekedjenek anélkül, hogy át kellene szállniuk.  

A jelen sajtóközlemény, sajtófotó és további anyagok a következő címen érhetők el: 
https://sie.ag/36C3krh   

További információ a Siemens Mobility GmbH-ról: 
www.siemens.com/mobility   

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: